Puolustusministeri Jussi Niinistö Israelissa

8

Puolustusministeri Jussi Niinistö on työvierailulla Israelissa 8.-10.10. Vierailun isäntänä toimii Israelin puolustusministeri Avigdor Lieberman.

Ministereiden on tarkoitus keskustella maiden kahdenvälisistä suhteista, alueellisesta turvallisuustilanteesta, materiaaliyhteistyöstä sekä kriisinhallintaoperaatioista.

Työvierailun aikana ministeri Niinistö tutustuu lisäksi Jerusalemissa YK:n sotilastarkkailuoperaatio UNTSO:n (United Nations Truce Supervision Organization) päämajan toimintaan sekä tapaa operaation komentajan, norjalaisen kenraalimajuri Kristin Lundin sekä apulaiskomentajan, eversti Petteri Kajanmaan.

UNTSO:n tehtävänä on valvoa Israelin ja sitä ympäröivien arabimaiden kesken solmittuja aseleposopimuksia ja estää yksittäisten tapausten eskaloituminen kriiseiksi. Suomi osallistuu operaatioon noin 20 henkilöllä.

Lähde: Puolustusministeriö

Aiheeseen liittyvää:

Puolustusministeri Jussi Niinistö Naton ministerikokoukseen Brysseliin

Mainos

8 KOMMENTIT

  1. Jussi Niinistö tietää että poliittinen ura on saattohoidossa, niin täytyy ahkerasti matkustella veronmaksajien piikkiin. Keväällä vaalien jälkeen Jussin matka käy te-toimiston kortistoon.

  2. Toivottavasti mies saa edes vähän rusketusta. Israel tarvitsekin uusia goyimeja palkattomaan palkka-armeijaansa. Luulenpa, että Niinistö on niin tohkeissaan, että lupaa toimittaa sotilaita jo valmiiksi sinkkiarkuissa, jos vain päästään siitä sopimukseen kuinka paljon me maksetaan. Toivottavasti Jussi saa seemiläisen nallen jo rispaantuneen ”natsahtavan” tilalle, sillä yöt pitenevät ja tarvitaan ”jyrkkää” kuorsausta!

  3. > keskustella … materiaaliyhteistyöstä

    Materiaaliyhteistyö tarkoittaa, että Suomi lähettää aseita Israeliin ja saa vastineeksi nettisensuuripalveluja.

  4. Ja Suomi avaa taas yhden rintaman, miltä poikia ja tyttäriä tuodaan sinkkiarkussa. Vastaavasti Suomea puolustamaan värvätään raiskaaja-murhaajia Lähi-Idän vankiloists.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.