Poliisi ja rajavartiolaitos mukana laivankaappausharjoituksessa Itämerellä

8
Poliisin valtakunnallinen valmiusyksikkö Karhu osallistuu parhaillaan toimintaharjoitukseen Itämerellä yhdessä rajavartiolaitoksen kanssa.

Atlas Common Challenge 2018 on EU-rahoituksella toteutettava laaja toimintaharjoituskokonaisuus, johon osallistuu useita poliisin erikoisyksiköitä ympäri Eurooppaa. Järjestäjä Atlas on poliisin erityistoimintayksiköiden verkosto, jolla on yhteensä 38 jäsenyksikköä.

Triton-nimisessä skenaariossa Saksan lipun alla kulkeva laiva kaapataan Itämerellä. Suomen lisäksi kahdeksan muuta Euroopan maata osallistuu Saksan aluevesillä tapahtuvaan toimintaharjoitukseen. Poliisin valmiusyksikkö saa merellä tukea Rajavartiolaitokselta 5. valmiusjoukkueen ja vartiolaiva Turvan muodossa.

Harjoitus tulee osallistuville viranomaisille yllätyksenä. Erityistoimintajoukot hälytetään paikalle kotimaistaan, eikä kohdealuetta kerrota etukäteen.

– Kun hälytys tilanteeseen tulee, aloitamme toiminnan siirtämällä joukot alueelle. Sitten muodostetaan tilannekuva, aloitetaan tiedustelu ja suunnitellaan sitä, miten tilanne hoidetaan, kertoo ylikomisario Jari Kaikko Helsingin poliisilaitokselta.

Kolme päivää kestävän harjoituksen tarkoituksena on vahvistaa viranomaisten välistä yhteistyötä ja ylläpitää erityistoimintajoukkojen ammattitaitoa.

– Rajavartiolaitoksella on korkeatasoinen merellinen osaaminen ja valmius merellisissä erityistilanteissa. Merivartiosto harjoittelee säännöllisesti yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa, kuten tässäkin harjoituksessa, kertoo rajaturvallisuusasiantuntija, everstiluutnantti Jukka Lukkari rajavartiolaitokselta.

Lähde: Poliisi

Aiheeseen liittyvää:

Helsingin poliisi harjoittelee loka-marraskuussa yöaikaan Itäkeskuksessa

8 KOMMENTIT

 1. Kas kas, mistäs tuollainen skenaario nyt on tullut mieleen, että oikein laiva kaapattaisiin, ja ehkäpä peräti matkustajalautta? Nythän jo harjoiteltiin konetuliaseiden kanssa ostoskeskuksessakin yöllä. Mikähän on viimeisen 20 vuoden aikana muuttunut niin että tämänlaisia harjoituksia ylipäätään täytyy pitää? Kysymyksiä joihin KAIKKI tietävät vastauksen mutta sitä ei saa ääneen sanoa.

 2. Niinpä. Ja kaupunkien torien laidoille pystytellään kuution kokoisia betoniporsaita.
  Edelleen maahan työntyy paperittomia, pakoloisia, kerjäläisiä, murtokoplia, taskuvarkaita, huumediilereitä ym paskasakkia eikä ketään kiinnosta, ovet ovat kaikille auki.
  Ai niin, tekeehän se poliisi ulkomaalaisvalvontaa
  (ilman etnistä profilointia)….
  Kuulostaa TOSI järkevältä, ensin päästetään tuhansia ihmisiä levittäytymään ympäri maata ja sitten koetetaan sieltä maijasta vähän katella perään….

  • Poliisi ja Rajavartiolaitos varmasti pelkäävät sellaisia terroristeja jotka pitävät Grimmin veljeksiä profeettoinaan, koska sanoihan eräs ”asiantuntija” taannoin terrorismin suomessa olevan totta kuin satu punahilkasta.

 3. Olisiko hallituksen ja kaikkien edellisten hallitusten Holkerin ajoista lähtien jo aika tunnustaa tosiasiat? Tulipahan tuhottua turvallisuus älyvapaalla haittamaahanmuutolla.
  Joka tapauksessa tuomiopäivä lähestyy. Silmukka kiristyy. Deep staten korruptoituneet kätyrit maailmalla ja meillä Suomessa laitetaan tiilenpäiden lukuun. Eduskunnassa polvet tutisevat ja leuka lyö loukkua kun kaikki mädätys saatetaan päivän valoon.

 4. Ovat luoneet haluamansa ”uuden normaalin” ja nyt harjoitellaan sen kanssa elämistä. Eikö olekin hienoa, kun hallitukset vievät Eurooppaa suvaitsevaisten parempaan maailmaan.

 5. Jos meinaatte kaapata Putinin paatin, niin ei siinä tule muuta kuin omia tappioita. Antakaa ”isojen poikien” olla, sillä jos illalla sellaiselle heität ”veetä”, et saata ”herätä” seuraavana aamuna ollenkaan ja jos heräät. Terveystietoja on ”päivitettävä” viimeistään silloin kun noudat aamulehden postilaatikosta.
  Jotenkin EU:n periferia osavaltiona olevina tuntuu jokseenkin turhanpäiväiseltä tällaiset ”harjoittelut” kun valtiorajat länteen vuotavat niin, että itse ”seulakin” lyö jo ”kintaat tiskiin” tarpeettomana.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.