Loppuuko kellojen siirtely?

EU-ministerivaliokunta on keskustellut komission syykuussa antamasta esityksestä luopua kellonajan siirtelystä.

Taustalla on komission järjestämä kansalaiskuuleminen, jossa selvä enemmistö toivoi niin sanotusta kesäaikakäytännöstä luopumista.

Myös Suomi on aktiivisesti ajanut kellonajan siirron lopettamista. Komission ehdotuksen mukaan kukin jäsenmaa ehdottaa ensi kevääseen mennessä, mihin aikavyöhykkeeseen se haluaa kuulua.

Suomi ei vielä ota kantaa valintaan, koska asiaa koskevat kuulemiset, tutkimukset ja vaikutusarvioinnit ovat kesken.

Lähde: Valtioneuvoston viestintäosasto

3 thoughts on “Loppuuko kellojen siirtely?

  • 12.10.2018 at 12:51
    Permalink

    Suomi ei ota kantaa! Sen nyt arvasi munattomat poliitikkopellet eivät uskalla edes kusta lorottaa jos joku on samaan aikaan paskalla viereisessä kopissa huoltoaseman vessassa.

    Reply
  • 12.10.2018 at 20:07
    Permalink

    Kellojen siirtelyyn mentiin, koska kansalaisille jää enemmän valoisaa aikaa. Aluksi kellojen siirtely oli hankalaa käsityötä, nyt siirtely toimii automaattisesti. Täytyyhän meppien jotakin puuhastella aikansa kuluksi.

    Reply
  • 13.10.2018 at 00:15
    Permalink

    Jätetään normaaliaika, eli talviaika. Jos tulee pimeä niin sitä varten on valot keksitty. Typerää ollut tuo kellojen siirtopelleily.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.