Fazer alkoi nettipoliisiksi? Lovebot kyttää useita viestintäalustoja

46
Onko Fazerin uusi aluevaltaus nettikeskustelujen valvojana laillista?

Fazerilla ilmeisesti pyyhkii niin hyvin, että rahaa riittää uuteen aluevaltaukseen: nettikeskustelujen valvomiseen. Fazerin Sininen suklaa on valjastettu Pieni pala rakkautta -kampanjaan, jossa Lovebot-niminen algoritmi etsii niin sanottua vihapuhetta Twitterissä, Instagrammissa, Suomi24-alustalla ja YouTubessa.

”Lovebot ei valitettavasti voi toimia kaikkialla. Esimerkiksi Facebook ei anna meidän postata viestiämme keskusteluihin. Siksi vihapuheen torjumisessa tarvitaan myös sinun apuasi”, kerrotaan kampanjasivulla.

Fazerin mukaan ihmiset pelkäävät joutuvansa itse vihapuheen kohteeksi, jos he puuttuvat vihapuheeseen.

Kuvakaappaus: kampanjasivu.

– Halusimme testata tekoälyn tuomia mahdollisuuksia. Tässä kokeilussa kuitenkin myös oikea ihminen moderoi botin löydöksiä, kertoo Fazer Makeisten markkinointijohtaja Risto Kalsta.

Fazerin mukaan vihapuheeseen puuttuminen linkittyy vahvasti koko Fazerin arvoihin ja tapaan toimia.

Kaikki eivät ole seurannasta innostuneita, sillä viestintäalustoja valvotaan ja sensuroidaan jo nyt raskaalla kädellä. Huumoriakin Fazerin aluevaltaus on synnyttänyt:

Kuvakaappaus: Twitter.
Kuva: VK.
Kuva: VK.
Kuva: VK.

Lähteet: Fazerin tiedote, Fazerin kampanjasivu, Twitter

Päivitys klo 12.14: Lisätty toinen meemikuva.
Päivitys klo 12.24: Lisätty kolmas meemikuva.
Päivitys klo 12.47: Lisätty neljäs meemikuva.

46 KOMMENTIT

 1. ”Lovebot ei valitettavasti voi toimia kaikkialla. Esimerkiksi Facebook ei anna meidän postata viestiämme keskusteluihin.”

  Valvooko botti viestintäalustoja? Epäilemättä sellaisia on jo. Mutta että osallistuuko softa keskusteluihin ja jopa aloittaa niitä?

  Jos keskustelussa on Fazerin mielestä väärä ajatus, niin postaako botti keskusteluun puheenvuoron, jossa tuomitsee väärän mielipiteen. Siis kyse olisi ”robottikeskustelijasta”.

  Jos tuollainen on olemassa, niin piankos sellaisia ottavat käyttöön muutkin. Lopulta pääsemme tilanteeseen, jossa ihmisten lähettämät viestit ovat vain promillen murto-osa keskustelupalstojen sisällöstä robottien tuomitessa toistensa mielipiteitä.

  • ”Jos keskustelussa on Fazerin mielestä väärä ajatus, niin postaako botti keskusteluun puheenvuoron, jossa tuomitsee väärän mielipiteen. Siis kyse olisi ”robottikeskustelijasta”.”

   Suoli24:ssä botti mölisee jo väliin kun havaitsee ”vääriä” mielipiteitä.

   ”Jos tuollainen on olemassa, niin piankos sellaisia ottavat käyttöön muutkin. Lopulta pääsemme tilanteeseen, jossa ihmisten lähettämät viestit ovat vain promillen murto-osa keskustelupalstojen sisällöstä robottien tuomitessa toistensa mielipiteitä.”

   Sehän on pyrkimyskin, tukkia kansalaiskeskustelun kanavat.

   Omalta kohdalta fazerin kakankatkuiset homosuklaatit ovat jääneet hyllyyn jo vuosia enkä huoli niitä edes lahjaksi vaan kerron mistä on kyse ja kehotan muitakin olemaan ostamatta Marxistisen propagandakoneiston oheis- ja sponsorointituotteita.

 2. Fazer boikottiin. Pandan suklaa onkin sata kertaa parempaa ja Keski-Suomalaisella osaamisella valmistettu. Toisin kuin Fazerin, jonka työntekijäpohja on kuin itäkeskuksen basaarien vilske.

 3. Fazerilla on liikaa rahaa ja haluavat kohta selitellä osakkeenomistajille suuria tappioitaan..boikottia vaan, niin robottiruttusella hommat loppuu.

 4. On muuten Orwellilainen nimikin sananvapauden tukahduttamiseen tarkoitetulla botilla, ”Lovebot”. Sota on rauhaa jne…

 5. Voi käydä Fazerilla niin kuin Fingaysonilla jolla taisi jäädä homppelilakanat hyllyyn.
  Keskittyisivät vaan siihen hammasmätään ja jättäisivät kyttäyshommat muille.
  Tosin vihervasemmistosta taitaa ainakin valokuvien perusteella löytyä Fazerin parhaat asiakkaat, kun varttitonnin ihmisvalaat syövät pari kiloa lohtusuklaata jokaiseen mielipahaan.

  • Koskahan fingayson alkaa tehä niitä lepakkotyttölakanoita… olis kyllä paremman näkösia kun nuo peräsuolennussija tekstiilit.

 6. Jos Fazerilla(?) on tällainen vihapuhebotti, niin paljonko niitä on erilaisilla verkkotoimijoilla?

  • Aina kaikki jauhaa natseista. Natsit kuitenkin pitivät saksalaisten puolta ja vastustivat tätä EU:n kommunismin aatetta. Liberalismi on vain piilokommunismia ja tie kommunismiin.

   • Itse asiassa natsismi on paljon lähempänä kommunismia kuin liberalismi millään mittarilla, katsottiin sitä kulttuurillisella, taloudellisella tai arvoasiallisella mittarilla.

    ”Natsit kuitenkin pitivät saksalaisten puolta”, niinhän ne tosiaan pitivät 😀 Samalla tavalla kuin Stalin piti venäläisten, Castro kuubalaisten, Kim Jong-un pitää pohjoiskorealaisten ja niin edespäin.

 7. Fazer menee boikottiin. Kerrassaan surkeaa ”ajankuvaa” edustava älyttömyys, mutta mikäpäs sen turvallisempaa kuin lähteä ”hyppimään teräsjäälle”, vähän niin kuin jälkijunassa kivittämään ”rasistia” ja ”natsia” kun kerran toisetkin niin tekevät. Tuohan varmistaa sen, että sillä tavalla taatusti ”erottuu massasta” aivan samoin kun yksittäinen pohjois-korealainen joukkovoimistelija joukkoesittäjien joukosta, joka on järjestetty pienehkölle, mutta pyöreälle johtajalle.

  Mielestäni Fazerin on aika vaihtaa mainos lauseensa toiseksi: Nimittäin, ”Fazerin punaiseksi”!!!

  Taannoin Finlaysonin ent. johtaja intoutui homostelemaan aivan verhoomoon saakka, mutta potkut tuli ja myyntikäyrä ei ottanut seisoakseen, vaan leprsahti kertakaikkiaan – sanoisinko – ”ala rekisteriin”.
  Suomalaisten kuten ulkomaanelävien vastaavien on kerrassaan vaikeaa käsittää sitä, etteivät ihan KAIKKI ole PERVOJA ainakaa keskellä päivää, sillä eivät heterot kulje perse, vehkeet ja tissit paljaana pääkaupungin katuja ”ylpeänä”, jostain sellaisesta, joka on maailman ”wanhin asia”.

  • Taisi olla Maraboukin suvakkijunassa tiukalla tappiliitoksella.

   Finlandia Candy taitaa olla niitä harvoja yrityksia jotka pysyttäytyvät yrityksen tehtävissä eli tuotteiden ja tuloksen tekemisessä sen sijaan että suoltaisivat kulttuurimarxistista propagandaa.

    • Nestlé taas havittelee suomen pohjavesiä heti kun löytyy tarpeeksi röyhkeä roisto ne kansalaisten alta myymään, mutta Lidlin halvat suklaat ovat kyllä hyviä.

     • Totta sinänsä, että Nestlekin on tunteita herättänyt, mutta tämän suvakkivouhotuksen myötä ovat alkaneet Nestlen paheet tuntua mitättömiltä. Pitää myös huomata perustavanlaatuinen ero näiden kahden välillä – pohjavesiin pätee sovellettuna sama viisaus kuin riihikuivaankin: ”se ei ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa”, ja ilman muutahan joku pohjavetemme ostaa jos niitä myydään, jos ei nestle niin joku muu.

      Siispä Nestlen toiminta on lähinnä business as usual – toista on faggerin bottihörhöily, joka ei tuota bisneksellensä mitään lisäarvoa, vaan on puhtaasti ideologista.

     • Nestle ja jättifirmat ovat juuri globaalieliitin pankkimafian firmoja ja ne ovat kaiken suvakkiuden takana ja muun pahan. Tarkoitus on juurikin ryöstää kaikki ja vaihtaa väestö ja syöstä maailma kommunismiin

 8. Fazerista tuli siis poliittinen tai sen poliittisuus nousi nyt esiin. Tuo botti onkin Fazerin antimainos, omiaan luomaan huonoa kuvaa yrityksestä, joka laittaa suklaasta saadut rahat poliittiseen toimintaan.

  Osta Fazerin tuotteita ja tue suvakkien fasismia.

 9. Hupaisia, mutta älykkäitä kommentteja.
  Näitä lukiessa tulee ihan hyvälle tuulelle.
  Suomella on vielä toivoa.

 10. Miten Fazerin tehtäviin kuuluu mielipiteen vapauden rajoittaminen?

  Onneksi Marabou tekee parempaa suklaata, ei tarvitse eää Fazeria ostaa.

 11. Täytyy suosia jatkossa tuotteiden valmistajia, joilla ei ole mitään ”agendaa,ideologiaa ym.” taustalla vaikuttamassa,koska ostan tuotteita tuotteiden vuoksi enkä halua niillä tukea ”ideologioita”,jotka eivät puhuttele/ikäänkuin ”aivopesua”.Suomimieliset ja perinteisiimme pitäytyvät ,niitä toki suosin mielelläni.
  Finlayson oli joskus aikoinaan hyvä, suomalainen merkki,mutta loppui tuotteiden ostaminen, kun siihen ”ympättiin”” just sitä ” lakanoihin ym.Jotenkin meni maku.Lähinnä ”etosi”.
  En voi käsittää, miten jotkut ””pilaa hyvät asiat.No, lienee tarkoitettukin.

 12. Olin ajatellut ostaa kilokaupalla fazerin suklaita ja muita tuotteita lähetettäväksi ulkomaisille tuttaville ja ulkomailla asuville sukulaisille jouluksi. Onneksi tämä tuli esiin ennen kuin ehdin ostaa, jäi fazerin makeat nyt hyllyyn, syöttäköön ne vaikka stasibotillensa tai tunkekoon sinne mihin ei aurinko paista.

  • Irtonaiset Fazerin suklaanapit Tom of Finland- lakanoihin käärittynä voisivat kyllä tehdä vaikutuksen. Sitä ei tosin tiedä että minkälaisen.

 13. Fazer näkee tässä kenties bisnesmahdollisuuksia.

  Miljoona matua tarkoittaa miljoonaa uutta asiakasta, kun sossu ostaa kaikille siirtoloisille Fazerin suklaata, kiitoksena Fazerin myyräntyöstä.

  En osta enää Fazerin suklaata jouluksi!!!

 14. Virolaiset ja venäläiset suklaat on yllättävän hyviä 😀 hyvästi isänmaan petturi fatzer.

 15. Fazer ja Finlayson itse saavat maistaa boikottiaan, kun alkavat politisisoida ja härskisti yhdistävät koulukiusaamisen ja poliittisen vihervasemmistolaisen paremman mielipiteen hyväksynnän ja eriävien mielipiteiden kyttäämisen, uskomatonta tämän maan meno ja kansa joka hyväksyy tuollaisen mauttomuuden. Hyvästi Faxer, onhan teille boikotteja aiemminkin erinäisistä jutuista ehdoteltu. Tehkää joku kotimainen suklaamerkki, jossa on vähemmän politiikkaa mukana.

 16. Joskus kannattaisi tutkia onko rikka omassa silmässä, ennenkuin alkaa koko maan kansaa syyllistämään vihapuheesta, joka on ilmiö ( Jostain ) ehkä siitä että meillä on mediaa, joka näkökulmittaa, vaikenee puolueellisesti ja syyttää ihmeellisillä Orwelilaisilla uusiosanoilla veronmaksajaa, jonka niskaan on laitettu jopa ilmaston normaalia vaihtelua.
  Joten tässä hieman Faxerin omaa taustaa.

  https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/237528-fazer-jakaa-potkuja-ja-osinkoja

  https://www.finnwatch.org/fi/blogi/505-fazer-sertifoi-ala-selita

  https://yle.fi/uutiset/3-5405009

  http://safkaseireeni.blogspot.com/2009/12/nain-meita-huijataan-fazer-nordic.html

  https://keskustelu.suomi24.fi/t/3566411/fazer-amica

  https://www.vauva.fi/keskustelu/4406159/ketju/fazer_amica_syottaa_virossa_tehtya_ruokaa_joka_suomessa_lammitetaan

 17. Fazer on voittoa tavoitteleva yritys joka epäonnistuneesti muiden muassa koittaa nuoleskella ”parempien ihmisten” suklaata. Suomessa on kuitenkin enemmistönä vielä suomalaisia, ja minä kyllä kohdistaisin lipomisen enemmistöön. Oikotien mainoksissa on myös 75% afrikkalaisia, kun asunnon ostajien osuus taas ei ole.
  Kuinka typerää.

 18. Fazerin ravintolapalvelu sai ison ostosopimuksen valtiolta ja virallinen Suomi elää edelleen haloslaisuudesa. Sen lauluja laulat jne…

 19. Se loppu fazerin ostamiset, josta myös nouille kusipäille ilmoitiin, kun kerran alkavat politikoimaan, ja vastustamaan Suomen kansalaisten oikeutta sananvapauteen ja oikeutta mielipiteeseen.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.