Oopperatalolta anastettu kuparikaidetta useana päivänä – Yksi epäilty kiinni

3

Helsingin Oopperatalon graniittimuurin kuparikaidetta on anastettu useana päivänä yhteensä kymmenien tuhansien eurojen arvosta. Oopperatalon henkilökunta havaitsi, että varkaat ovat piilottaneet anastettua kuparikaidetta lähistöllä olevaan pusikkoon.

– Vartija oli keskiviikkoiltana menossa tarkistamaan piilopaikkaa, kun pusikosta lähti juoksemaan karkuun kolme miestä, joista yksi tavoitettiin. Poliisi otti miehen kiinni törkeästä varkaudesta epäiltynä, sanoo tutkinnanjohtaja, poliisitarkastaja Klaus Geiger Helsingin poliisilaitokselta.

Miehen rikoskumppanit jäivät toistaiseksi kateisiin. Pusikosta löytyi katkottuja kuparikaiteita ja todennäköinen rikoksentekoväline. Viereisestä pusikosta löytyi kaksi polkupyörää.

– Kuparin anastaminen on yleistä. Poliisi on tutkinut tänäkin vuonna useita tapauksia, joissa on selvinnyt, että Suomeen on saapunut ryhmiä nimenomaan tätä tarkoitusta varten, Geiger toteaa.

Poliisi jatkaa asian tutkintaa.

Lähde: Helsingin poliisilaitos

3 KOMMENTIT

  1. Poliisitarkastaja Klaus Geiger Helsingin poliisilaitokselta. Ilmeisesti entinen työpaikka on ollut Olkiluodossa.

  2. Ei tajunnut kaidevaras käyttää suomessa varmasti toimivaa valttikorttia. Olisi vain selittänyt että sattuu olemaan seksuaalisesti kiinnostunut kuparikaiteista tai peräti kokevansa kuparikaiteen sukupuolekseen, niin olisi saanut lähteä vapaasti matkoihinsa ja Helsingin sateenkaaripoliisi olisi vielä pakannut kaiteetkin mukaan ja toivottanut hyvää ja himokasta matkaa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.