Poliisin murhayritys Iisalmessa

5
Poliisi sai kotihälytystehtävän lauantaina 27.10.2018 klo 23.09 Iisalmen Sopenkylään yksityisasuntoon. Poliisipartion saapuessa paikalle poliisia kohti ammuttiin pitkäpiippuisella aseella yleisellä tiealueella. Poliisit eivät loukkaantuneet tilanteessa.

Poliisipartio vetäytyi paikalta ja kutsui paikalle lisävoimia tavoitteena varmistaa se, ettei ampuma-aseella uhanneesta henkilöstä aiheutuisi vaaraa sivullisille henkilöille.

Poliisi etsi ja paikallisti 1985 syntyneen paikkakuntalaisen mieshenkilön kotiosoitteeseensa. Mies otettiin kiinni asunnon ulkopuolelta sunnuntaiyön puolella klo 1.14. Kiinniottotilanne sujui rauhallisesti, mieshenkilö totteli poliisin käskytystä. Henkilö oli kiinniotettaessa päihtynyt. Tilanne ei aiheuttanut vaaraa sivullisille.

Poliisi on jatkanut tapahtumien selvittelyä teknisellä tutkinnalla ja kuulusteluilla

Rikosnimikkeinä ovat murhan yritys, virkamiehen vastustaminen, pahoinpitely, laiton uhkaus, törkeä rattijuopumus ja törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Rikosnimikkeet täsmentyvät tutkinnan edetessä.

Lähde: Poliisi

5 KOMMENTIT

  1. Yksittäistapaus eikä mitään sattunut. Kaikki hyvin Idensalmen neonvalojen loisteessa ja suurkaupunkimaisessa sykkeessä.
    Eiköhön pieni puhuttelu riitä, kun rauhallisesti antoi ottaa kiinni. Jokainenhan sitä olovi-humalassa on ammuskellut ohi.

  2. Johtuuko murhayritys siitä, että kohteena on poliisi. Oliko ampuja jo etukäteen pähkäillyt ”ajavansa” asiat siihen malliin, että aamulla päätti murhata poliisin.
    Jos siviiliä olisi ammuttu vastaavassa tilanteessa nimike olisi ”työnimenä” tapon yritys, joka loppujen lopuksi ”taputeltaisiin” ”ammuskeluksi” eli korkeintaan ”vaarantuottamiseksi”.
    En ole lakimies, enkä tunne rikoslakia niin tarkkaan kun ei ole tarvinnut tutustua ja lakimieheksi olen liian rehellinen.

    Toisaalta tämä kaikki ”suuren maailman meininki” täällä ent. ”impivaarassa” merkitsisi pehmytpäisellä logiikalla sitä, että eteen olisi syytä tuoda kerma mansikka kakku ja kaffeet.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.