Luopuuko belgialaiskaupunki joulupukeista suvaitsevaisuuden takia?

19
Suvaitsevaisuus iski belgialaiseen kaupunkiin, minkä seurauksena joulumarkkinoiden nimi muutettiin talvimarkkinoiksi. Järjestäjät eivät halua loukata kansanryhmiä, jotka eivät vietä kristillistä joulua.

Belgian Bruggen kaupungin asukkaat ovat hämmentyneitä, koska heille tutut ja perinteiset joulumarkkinat muuttavat tänä jouluna nimensä talvimarkkinoiksi. Järjestäjät eivät halua loukata kristinuskon ulkopuolisia ihmisiä.

Useat muut Belgian kaupungit, kuten Bryssel, Antwerp, Ghent ja Hasselt seuraavat Bruggen esimerkkiä ja korvaavat sanan ’joulu’ muilla ilmaisuilla, kuten ’talvimaa’ ja ’talven hauskuus’. Perinteiset jouluvalot korvataan muilla valoilla. Muutosta vastustavat ihmettelevät, mitä vikaa joulumarkkinoissa on. Leuvenin kaupunki kuitenkin pitäytyy joulumarkkinoissa.

Bruggen joulumarkkinat keräävät idylliseen, historialliseen ja kapeakatuiseen kaupunkiin vuosittain satojatuhansia turisteja ympäri Eurooppaa nauttimaan lämpimästä ilmapiiristä, tuoksuista, valoista, käsityötuotteista ja yleensäkin ottaen ”jouluisuudesta”.

Joulumarkkinat, nyt siis talvimarkkinat, avataan Bruggessa perjantaina 23. marraskuuta. Markkinat päättyvät ensi vuoden ensimmäisenä päivänä. Saa nähdä, miten joulupukkien käy suvaitsevaisuuden puristuksessa.

Lähde: VTM nieuws

Mainos

19 KOMMENTIT

 1. Voihan sitä tehdä jouluostoksensa toisesta kaupungista. Belgiassa kaupungit ovat lähellä toisiaan.

  Onhan näille vieraille kansanryhmille nyt varmasti kerrottu, että Joulupukin murhaaminen ei ole rikos, koska joulupukki on satuolento!

 2. Toivottavasti belgialaiset rynnivät joukolla kaduille joulupukki asuissa laulamaan virsiä ja joululauluja suuria ristejä kantaen.

 3. Totta kai luopuu. Kaupunkilaiset rotestoivat päätöstä vastaan, mutta eliitti, joka on päättänyt murhata valkoisen Euroopan kansakunnat eivät suostu päätöstään perumaan, sillä eliitti on päättänyt pukea sille ”oranssia ylle” ja painattaa heidä polvilleen sekä taivututtaa päät alas kurkun auki leikkaamista varten wanhan perinteen mukaisesti ”Allahu Akbar” replalla oikeutettuna.

  Euroopan alennus tila tulee merkitsemään suoraa verilöylyä parissa vuodessa ellei suunta muutu radikaalisti eli ellei Eurooppa ”radikalisoidu” olemme tuhon omat!!!

 4. Taas yksi myönnytys lisää!
  Belgialaiset eivät saa varmaan enää ikinä elää Belgian näköisessä Belgiassa, eivätkä ilmeisesti haluakaan.

  • Tätä se kunniauskonnon pelko teettää. Ei provoilla ettei suutu. Pelkurimaista touhua. Minusta uhkat pitäisi poistaa maasta, eikä mielistellä niille.

 5. Hmm… Eikä kristityillä olekaan mitään ongelmaa myötäillä näitä muita uskontoja?
  e tarkoittaa siis sitä, että kristinuskon perinteet ovatkkin olleet pelkkää sontaa ja joutavat tyhjänpäiväisinä roskiksiin? Voisiko olln niin, että kristityn vihtaan on kustu?
  Voisiko olla niin, että koko kristinusko on mennyttä kamaa koska sitä ei kannata puolustaa?
  Arvoton saa mennä ja astumme kaikki allahin tupaan?

  • No, mitäs voi muuta odottaa kun kristinusko on syntynyt lähi-idässä kuten islami paskakin.
   Joka uskonto pitäsi poistaa maapallolta ja kaikilta sitä harjoittavilta päättää elämä, ei olisi enää sotia.

   • Aika vaikea kommentoida vastaan. Palataan takaisin suomalaisten vanhaan uskoon, uskoon ennen hurrien tuloa!!

 6. Kai nyt joulupukki siis joulu-pukki käy, sehän edistää ja edustaa rahaa ja kaupallisuutta, ja alkuperäinen pukin ulkonäkö sarvineen sopii kuin ..sarvi päähän tähän uuden Baabelin sekoitukseen, jossa minä-minä-mulle-mulle -suvaitsevuus on tärkeintä. Kuusi, kuusi, kuusi vielä toreille ja turuille kertomaan money-uskonnollisuuden ilosanomaa.

 7. On helvetti hulluus huipussaan! Jos Suomi on, niin näköjään Belgiakin on suvakki-IDIOOTTIEN temmellyskenttä!

  • Näin on!Kaikki on kiellettävä,Prinsessa Ruususesta Joulupukkiin ja siltä väliltä.Miten ihmiset suostuvat muutaman kahjon hulluuksiin?

 8. Muslimit sitten varmaan vaihtavat Ramadan-sanan juhlaeväidensä mainoksissa joksikin muuksi, jotta kristityt eivät loukkantuisi?

 9. Hulluksi menee ja joskus luulee että nämä ovat vain jotain pila uutisia mutta täyttä totta Euroopassa. Ovat vahvoja merkkejä islamisaation etenemisestä ja kansakunnat ovat kuin teuraaksi meneviä elukoita. Menee aikaa kun ihmiset alkavat heräilemään mutta silloin on jo myöhäistä. Tilanteen tulee kääntämään Euroopan laajuinen sisällissota islamia vastaan. Sisällissota sikisi, että islamaisaation puolelle menee myös kanta euroopalaisia.

 10. Saatanan SAIRASTA!
  Meitä alkuperäisasukkaita loukkaa musulmaanien vastenmieliset tavat joista osa on
  vastoin LAKEJA,
  vastoin demokratiaa,
  vastoin tasa-arvoa,
  vastoin sivistystä ja ihmisoikeuksia!
  Vaan jos me sen ääneen ilmaisemne, olemme
  RASISTEJA,
  ÄÄRIOIKEISTOLAISIA,
  POPULISTEJA,
  NATSEJA,
  MUUKALAISVASTAISIA YM YM.

  Vittu MIKÄ TÄTÄ MAAILMAA VAIVAA?
  EI SAATANA JÄRJEN HÄIVÄÄ!

 11. Tulee mieleen 2 mailmansota, kun Hitler marssitti miljoonia juutalaisia kuolemaan, menivät sinne kuin lampaat teuraalle, eivät juurikaan vastustaneet. Nyt näyttää euroopan kansoissa olevan iso osa näitä lampaita jotka ei ymmärrä/usko mihin kaikki johtaa jos ei tehdä radikaalia käännöstä ja vastusteta maahantunkeutumista !!!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.