Sähköisten julkaisujen arvonlisäverotukseen kevennys?

3
Lakiluonnoksen mukaan sähköisten julkaisujen arvonlisävero alenisi 24 prosentista 10 prosenttiin. Valtiovarainministeriö lähetti esitysluonnoksen arvonlisäverolain muuttamisesta lausuntokierrokselle tiistaina 30. lokakuuta.

EU:n talous- ja rahoitusasioiden neuvosto pääsi 2. lokakuuta poliittiseen yhteisymmärrykseen siitä, että jäsenmaat saavat halutessaan laskea sähköisten julkaisujen arvonlisäveron samalle tasolle kuin painettujen.

Muutos koskisi:

  • sähköisiä kirjoja ja äänikirjoja
  • sähköisiä sanoma- ja aikakauslehtiä
  • painettujen lehtien irtomyyntiä.

Veronalennus ei koskisi kokonaan tai pääasiassa mainontaan tarkoitettuja julkaisuja eikä kokonaan tai pääasiassa musiikki- tai videosisältöä sisältäviä julkaisuja. Vastaavasti tietokoneohjelmia tai -pelejä ei pidettäisi sähköisinä julkaisuina.

Muutosten olisi tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden heinäkuussa. Lausuntokierros alkoi tiistaina 30. lokakuuta, ja lausuntoaika päättyy 23. marraskuuta.

Lausuntopyyntö, esitysluonnos ja muut asiakirjat (hankesivut)
Sähköisten julkaisujen arvonlisäverosta syntyi sopu EU:ssa (uutinen 2.10.)

Lähde: Valtiovarainministeriö

Mainos

3 KOMMENTIT

  1. Valtamedian propandatuutin ”elävyyttä” parantava toimenpide, joka tietysti rahoitetaan valtiontaloudessa niiltä tahoilta, jotka AINA joutuvat täyttämään sen ”puuttuvan” osan verokertymästä. Kyse on pelkästään nk. ”totuuus median” valta-aseman pönkittäminen suhteessa vaihtoehto medioihin, jonka kanssa kilpaileminen on merkinnyt yksinkertaisuudessaan sitä, että eliitin propaganda -töötteinä toimineet perinteiset sähköiset ja paperiset mediat ovat menettäneet lukijakuntaa syystä, että niiden nk. ”uutisointi” on yksipuolista ja valheellista punavihreää toimintaa, jolla ajetaan YK, EU ja George Soros johtoista globalismia ja kulttuurimarxismia sekä monikulttuurisuutta myös edm. tahojen toimesta, kuten toki itsestään selvänä Suomen maanpetturi -johtajat, jotka myyvät Suomen kansallisvaltion kansoineen päivineen periferiaksi eli taka pihaksi, jonne kaikki paska lykätään, koska tähän tilaan ajaneet nk. ”valtiomiehemme” eivät tapansa mukaan sano ”juuta eikä jaata” ja miksipä ne sen tekisivätkään, sillä korruptio rahalla ei ole isänmaata.

  2. Kuulostaa monimutkaiselta ja senkin jälkeen, kun luulee toimineensa lain mukaan voi vielä takautuvasti joutua maksamaan veron.

    On helpompi myydä tai ”myydä” tekijänoikeudet kiinalaiselle, joka sitten myy nämä netistä ladattavat tiedostot Unionin tai Imperiumin kansalaisille.

  3. Veroalennus EI siis koske maikkaria, YLE:ä eikä sanoma konsernia, koska ne ovat vihreiden vaalimainos julkaisuja.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.