Helsingissä työttömiä lähes kolme prosenttiyksikköä enemmän kuin Suomessa keskimäärin

16
Helsingin työttömyysluvut kohenevat virallisten tietojen mukaan tasaisesti, mutta silti työttömänä oli syyskuussa 9,2% kaupungin asukkaista. Koko Suomen työttömyysprosentti oli samaisella hetkellä 6,3%, joten Helsinki kyntää pahasti takamatkalla työttömyyden hoitamisessa.

Syyskuussa Helsingissä oli 31 200 työtöntä, joka oli 13% vähemmän kuin vuotta aiemmin. Pitkäaikaistyöttömien, siis yli vuoden työttömänä olleiden määrä on kaupungin mukaan laskenut vuodessa jopa 28%, mutta alle vuoden työttömänä olleita oli ainoastaan 2% vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Avoimien työpaikkojen määrä ei korreloi alkuunkaan työttömien määrän kanssa ja syyskuun loppuun mennessä TE-keskuksen palveluun oltiinkin ilmoitettu ainoastaan hieman alle 9200 kappaletta. Pääkaupunkiseudulla yleensä avoimia työpaikkoja oli avoinna yhteensä 13 600.

Kasvavaa kysyntää pääkaupunkiseudulla on erityisesti lastenhoitajista, ohjelmistojen ja sovellusten kehittäjistä, sosiaalityöntekijöistä ja vartijoista, kun taas suoranaista työvoimapulaa podetaan mm. erityisopettajista, kääntäjistä, kiinteistönhoitajista ja ravintola-alan työntekijöistä.

15-64 vuotiaiden työllisyysaste oli Helsingissä syyskuussa 75,4%, kun se koko maassa 71,4%. Molemmat luvut ovat virallisten tietojen mukaan nousussa.

Lähde: Helsingin kaupunki, Findikaattori

16 KOMMENTIT

 1. HELLsingissä on kääntäjistä pulaa? Eipä uskoisi. Viimeksi kun palailin junalla etelään niin kääntäjiä notkui rautatieasemalla pilvin pimein. Heitä oli isoissa ryhmissä seinustoilla, pakkaantuneina ovien edustoilla sisä-ja ulkopuolella. Olihan kauhea meteli verrattuna rauhaisaan junamatkaan ravintolavaunun ylisillä. Saapastelin Kampin matkakeskukseen ja kuinka ollakkaan sielläkin hiuksensa tönkkö geelanneet kääntäjät kirmailivat leikkisästi partojaan hypistellen toistensa selkien takaa pälyillen kenet voisi kääntää.
  Kipaisin marketista purtavaa ja mukin kahveeta ja olin maailman onnellisin ihminen, kun pääsin kotiseutuni bussiin.

  • Voin hyvin ymmärtää helpotuksesi, sillä ”ulkomaanmatkoilla” rähjääntyy, jonka jälkeen ymmärtää, että koti on paras paikka.

 2. Onko ”asiantuntijoiden” paika jo loppuneet vai onko somalit vieneet nämäkin ”ammatit” yksinoikeudella. Vapaavuori, lisää ”asiantuntijoiden” paikkoja Helsingin kaupungin palkkalistoille, vaikka aluksi 10 000 henkilöllä.

 3. Miettikää Helsingin asumisen hintaa,. Joskus asiakeskustelua sen alinomaisen mamuhöpötyksen sijaan. Asta pystyy etätöihin , lähihoitaja ei pysty muuttamaan Helsinkiin kun palkka ei riitä asumiseen. Mun jälkikasvu asuu Helsingissä, siis tiedän enemmän kuin Pudasjärven Persu siitä.

  Helsingissä asuu myös suuri määrä suomalaisia työttömiä, kaikki kansallismielinen joutoporukka esimerkiksi, jotka Sossu elättää.

  • Ensinnäkin ”mamuhöpötyksen”, vuoksi asuntojen hinnat pomppaavat pilviin, sillä vuokranantajien kannattaa hinnoitella mamuille ”annettavat” asunnot varsin suolaisesti, koska kaupunki maksaa vuokrat ym. korjaukset, jotka ovat välttämättömiä, koska niissä ilmenee ”mamun patinaa” jatkuvasti. Sama ilmiö on jatkunut Ruotsissa jo vuosia koko maassa, koska nk. ”rikastus” on siellä tunnetusti edellä ja ruotsalaiset muutoinkin ovat tunnettuja siitä, että ovat ”parempia” ihmisiä kuin me mongolit.

   Ja harvat suomalaiset enää pitävätkään Helsinkiä minään ”keitaana”, koska kaduille saatu ”värinä” tunnetaan jo varsin hyvin muuallakin ja kukaan järkevä suomalainen ei halua mennä asumaan kaupungin vuokra-asuntoon (jos edes sitä saa, kun ne ”prioriteetit”) sillä ne ovat täynnä ”moniosaajia kulttuureineen”. Lisäksi Helsinkiä hallitsevat punavihervasemmistolaiset ja kaupungin pormestarina häärää Jan Vapaavuori, joka on kokoomuslainen globalisti kapitalisti, joka ”tunnustaa” ainoastaan uskontoaan rahaa. Tämä tietää huippukorkeaa kunnallisverotusta, koska tunnetusti Helsinki ottaa ”maailman kylään”, josta seuraa se, jonka kaikki vähääkään älyään rasittavat sen jo tietävät.

   Raksoilla työvoimana ovat pelkästään baltiasta ja ent. Itä-Euroopan maista tulleita rakennusmiehiä, jotka polkevat palkat niin alas, että suomalaisen rakennusmiehen on aivan turhaa nähdä edes untakaan heidän sivuuttamisesta. Loput ”kotoutettavat” rekrytoidaan tempputyöllistämistöihin kansikuva pojaksi tai -tytöksi lehteen ja julkisuuteen sekä nk. ”maahanmuuttajien” työllisyys tilastojen kaunistamiseksi.

   Helsingissä kasvanut rikollisuus ja yleinen turvattomuus kuten Turussakin ei ole mitenkään houkutteleva vaihtoehto kenellekään saatika lapsiperheelle, sillä molemmissa monikulttuurisissa ”paratiiseissa” poliisi (polpo) paremminkin peittelee ja suojelee haittamaahanmuuttajien tekemiä vakavia rikoksia kanta-asukkaita vastaan, joten yhteiskunnan tarjoama turva ja apu rikoksen uhriksi joutuneelle on hyvin marginaalista ja väkinäistä aivan kuten Ruotsissakin koko maan laajuudella (kun se, parempia ihmisiä).

 4. Helsinki vajoo parhaillaan paskaan vihreiden johdolla. Vihreet vois vaihtaa uudeksi nimekseen ”Ruskeet”.

 5. Kas kummaa, alipalkatuilla tai ikärasismista kärsivillä aloilla on pulaa ”osaajista”. Lapsenkin logiikalla tähän löytyisi kyllä ratkaisu, mutta kukaan nykyajan ekonomisti ei herrojensa pelossa uskalla sellaista ääneen sanoa. Vihjeeksi sanottakoon, että halpatyövoiman tuottaminen Suomeen ei ole se ratkaisu.

 6. Heh-heh, kun matuja tunkee jatkuvasti maahan ja suurin osa asettuu Helsinkiin nuo luvut muuttuvat äkkiä 10-15 prossan tuntumaan.

 7. Oikea lukuhan on paljon isompi, jos työttömäksi katsotaan kaikki jotka eivät tee työtä jolla jollain tapaa edes itsensä elättää.
  Helsingissä on kuitenkin myös matuja paljon enemmän kuin muualla Suomessa.
  Menkääpä vaikka ihan mielenkiinnosta katsomaan itäkeskuksen kelaan, ihan minä tahansa arkipäivänä 14-16 välillä.
  Jonossa edellä saattaa olla 200 vuoronumeroa, eikä niistä ole varmasti kuin alle 10 suomalaisia.

  • Suomalaiset hoitavat asiat netissä ja palauttamalla vain lomakkeita. He eivät siihen pysty.
   Kaikkia sossun ja tukien varassa olevia on suomalaisissa ihan riittävästi. Pääosa kelan asiakkaista.

 8. Helsingin jatkuvasti kasvavat sosiaalikulut pakottavat päättäjät nostamaan veroprosenttia lähitulevaisuudessa, jonka seurauksena monet yritykset siirtävät toimintansa ja siinä samalla verotuottonsa pienemmän verotuksen alueelle. Tästä seuraa Helsingin taloudellinen syöksykierre ja erittäin nopea köyhtyminen, aivan kuten on käynyt monessa ruotsalaisessa kaupungissa viime vuosina.

 9. Näköjään ilmaiset palvelut houkuttelivat väkeä sinne oikein urakalla. Onnea kovasti Helsinkiin. En muuttaisi sinne vaikka maksettaisi.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.