Valkoisilta eteläafrikkalaisilta pääsy kielletty nuorten työllistämispalveluun

13
Presidentti Cyril Ramaphosa YES 4 Youth -kampanjan käynnistämistilaisuudessa. Kuvakaappaus: Facebook.
Nuorten työllistämispalvelun mukaan organisaatio toimii hallituksen ohjeiden mukaan.

Etelä-Afrikan hallituksen kanssa yhteistyötä tekevä nuorten työllistämispalvelu on aiheuttanut polemiikkia, koska sen rekisteröintiprosessi torjuu valkoiset eteläafrikkalaiset nuoret työnhakijat.

YES 4 Youth on työpaikkoja luova ohjelma, joka toimii hallituksen ja työvoiman välillä yrittäen parantaa nuorten työllisyyttä, joka Etelä-Afrikassa on maailman heikoin, 57,4 prosenttia. YES 4 Youth -organisaation tavoite on luoda miljoona uutta työpaikkaa maan nuorille.

YES 4 Youth -organisaation nettisivulla lukee:

”YES on yritysvetoinen hanke, jolla luodaan uudenlaista yhteistoimintaa hallituksen ja työvoiman kanssa ja käydään yhdessä käsiksi kansalliseen suunnitelmaan, jolla rakennetaan taloudellisia polkuja mustille nuorille. […]”

Kuvakaappaus: YES 4 Youth -hankkeen kotisivu.

Rekisteröityminen työnhakijaksi hankkeeseen on suoraviivaista. Hakijoiden kriteerit kuuluvat:

 • musta, hallituksen määritelmän mukaan
 • ikä 18 ja 34 vuoden välillä
 • Etelä-Afrikan kansalainen.

Hanke on herättänyt Etelä-Afrikassa keskustelua rotuun perustuvasta syrjinnästä.

Lähteet: South AfricanYES 4 Youth

Aiheeseen liittyvää:

Etelä-Afrikan poliitikot murhauttavat toisiaan

13 KOMMENTIT

 1. Hmmm…. Jos täällä Suomessa hieman mulkattaisiin Etelä-Afrikan eli ”kaikkien rotujen tasa-arvon tyyssijan” työllistämisohjelmaa siten, että kaikki, jotka eivät ole valkoisia tai muutoinkaan perimältään suomalaisia pakko työllistetään asevoimin väkipakolla ja oikeat suomalaiset, jotka on helppo tunnistaa sitä, että heidän päänsä on pahoilla kuhmuilla tähänastisen jatkuneen päähän potkimisen tuotoksena. Saavat jäädä kotiin makoilemaan yhteiskunnan kaikkien tuki-töötteistä struutattuna ruhtinaallisilla rahoilla, jotka eivät edelleenkään ole keneltäkään pois. Lisäksi tähän voidaan ympätä pilottijakso sisäministeriön poliisiosaston taholta kokeiluna valkoisten tekemien rikosten koordinoimisesta ”yksittäistapauksiksi” ja pahan olon purkautumisena, jota meillä supisuomalaisilla riittää, vaikka koko muulle maailmalle jaettavaksi. Vastaavasti nyt kansakunnan taloudellisesta kestävyysvajeesta huolehtivat kaikki muun rotuiset sen sijaan saavat silmiensä muljautteluista nähdessään joutilaita supisuomalaisia rajusti poliisin pamppua ja ”niskoittelevat” työtätekevät muunrotouiset raahataan ”valkoiseenmaijaan” niskapainiotteella niin, että varmasti tuntuu siltä, että viranomaiset ovat ottaneet tämän hankkeen aivan tosissaan ylpeänä jatkuvista kehuista, joita valkoisilta joutilailta ihmisyksilöiltä jatkuvasti saapuu puffettikorien kera ja löytyypä joistakin peräti samppakaljaa, jota perin tyytyväinen kansa tuntuu saavan paljon paremmin irti kuin aiammassa ”yhteiskuntakokeilussa.

  Ainoa haitta tästä kaikesta on Berliinin suunnalta kuuluva valtvava parku ja hammasten kiristys syystä, että Mutti Merkel ja eräs monopolinpelaaja George Soros itkevät yhteen ääneen ja erikseen tuhkankareisen sydämen kyllyydestä.

 2. Nelson Mandelan visio on siis toteutunut Etelä-Afrikassa. Myös Suomen päättäjiä ohjaa Nelson Mandelan visio.
  Kun suursodan jälkeen viisaus palaa maailmaan niin Sipilä ja Orpo vetoavat siihen että noudatimme vain globalisti-isäntiemme käskyjä. Se ei poista heidän syyllisyyttään.

 3. ilolla ootellaan, montako kuukautta menee, ennenku kaikki valkoset lähtee vittuun tuolta ja maa muuttuu kunnon keharimaaks

 4. Kaiken huippu on se että nämä mustat jotka kommunistipuolue ANC:n mahdollistaman valkoisiin kohdistuvan rasismiaallon yhteydessä mm. vaativat ”maitansa takaisin” eivät edes ole Etelä-Afrikan alueen alkuperäisasukkaita.

  • Etelä-Afrikan alkuperäisasukaita on hyvin vähän mm. siksi, että nämä mustat, jotka nyt esittävät vaatimuksia, tappoivat niitä paljon. Maita ei ole edes otettu, vaan niitä on kaikessa sovussa ostettu niiltä alkuperäisiltä mustilta.

 5. Mustat nyt sitten ilmeisesti näyttävät kykynsä ja kyntensä – sen mihin heistä on kun ovat vallan anastaneet? Voiko tilanteen näin tulkita?

  Tähänastinen saavutus näyttäisi olevan talouden totaalinen romahtaminen, väkivallan ja rikollisuuden kaikkien muotojen räjähdysmäinen kasvu. Köyhyyden, osattomuuden, korruption, sairauksien, lapsikuolleisuuden ym. raju kasvu. Paluu taikauskoon ja mm. ”noitien” tuhotaan.

  Onko lupaava alku? Muutamissa vuosissa on ajassa matkattu satoja vuosia, mutta mihin suuntaan?

  Kysymys voisi jopa kuulua: ehtiikö Etelä-Afrikka aikamatkallaan keskiajalle vai kivikauteen asti ennen kuin kaikki kuolevat nälkään, tauteihin tai murhattuna?

  En tiedä, mutta todella karulta elämä ja meno siellä vaikuttaa.

  Huomattavaa on myös että n.s marxilainen vastuu media on asiasta hyvin vaitonainen.

  • Eivät tuolla mustat tosiasiasa ole vallassa. He ovat marionetteja. Vallassa ovat Rothschildit ym. Tästä huomaamme, kuinka he ovat valkoisia vastaan.

  • Sitten kun maa on neekeröity siihen kuntoon että kiljuvat nälkäänsä tumput ja mulkut suorina, itketään taas valkoisilta eurooppalaislta apua.

 6. Etelä-Afrikka taantuu sille tasolle mihin kuuluukin. Veikkaan että tuolla alkaa jossain vaiheessa isompi aseellinen hässäkkä, tappavat toisiaan kuin viimeistä päivää, koska klaanien leopardihattuiset heimopäälliköt ottavat sen vallan joka oli ennen valtion hoteissa. Teurastus onkin sitten massiivista, koska siinä purkautuu mustille ominainen tappamisen ja hävittämisen vietti joka oli tukahdutettu valkoisten johtamassa maassa. YK voivottelee ja huutaa apuun Euroopan maita.
  Saas nähdä milloin Kiina alkaa toteuttamaan aseellista maailmanpoliisin roolia. Tuolla maassa on kiinalla melkoisesti omia intressejä puolustettavana, koska maassa on runsaasti rikkauksia joita ei haluta jättää muille.

  • Jospa Kiina näkee asiat näin:

   ”Laitetaan heimot ja rodut toistensa kimppuun, jolloin voimme vaivihkaa viedä kaikki rikkaudet sieltä, ja perustaa omat hallintojärjestelmämme ihmisten valjastamiseen osaksi koneistoamme.”

 7. Kauankohan menee kun on taas kaytössä kyltit mitkä paikat ovat sallittuja vain valkoisille ja vain mustille muuallakin maailmassa. Mutta tällä kertaa ketään ei kiinnosta vaikka historia toistaa itseään. On sitä parempaa apartheidia.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.