Journalistiliiton taistelu ”vihaa” vastaan jatkuu – Vehkoolta ohjeet uhreille

17
Journalistiliiton sivuille kirjoitteleva Ylen toimittaja Johanna Vehkoo on itse syytteessä kunnianloukkauksesta. Nyt hän ohjeistaa, mitä vihakampanjan uhriksi joutuneen tulisi tilanteessa tehdä.

Julkisen sanan neuvoston jäsen Johanna Vehkoo on julkaissut Journalistiliiton nettisivulla ohjeita, miten toimia, jos joutuu ”masinoidun verkkovihan” kohteeksi. Vehkoo ohjeistaa myös uhrin esimiehiä ja kollegoja.

Vehkoon mukaan toimittajat joutuvat yhä useammin vihapuheen kohteeksi. Hän otaksuu, että häirinnällä pyritään hiljentämään toimittajia.

Vihakampanjoinnin kohteeksi joutuneelle toimittajalle Vehkoo suosittelee uhkaavien tai loukkaavien materiaalien taltioimista, puhelinnumeron ja osoitteen salaamista ja esimiehelle tilanteesta kertomista. Vehkoo ehdottaa myös esimerkiksi Facebookissa vihaviestien lähettäjien ”blokkaamista surutta”.

Esimiehelle Vehkoo ehdottaa muun muassa turvallisuusarvion tekemistä ja psykologisen tuen tarjoamista uhrille.

Uhrin kollegoille on oma ohjepakettinsa. Kollegan tulee tarjota apuaan kuuntelijana, uhrin sometilin tai sähköpostin moderoijana ja yleisenä rohkaisijana. Jos kyseessä on freelancer-toimittaja, Vehkoo ohjeistaa: ”Pyydä free vaikka kahville tai kaljalle. Hän osaa arvostaa yhteydenottoasi!”

Oulun kaupunginvaltuutettu Junes Lokka teki taannoin tutkintapyynnön Johanna Vehkoon kirjoittelusta Facebookissa. Vehkoo nimitteli Lokkaa rasistiksi. Syyttäjä ilmoitti Lokalle nostaneensa syytteen Vehkoota vastaan 10. lokakuuta kunnianloukkauksesta.

Lähde: Journalisti, JSN

Aiheeseen liittyvää:

Punavihreä moraaliposeeraaja, faktantarkistaja ja JSN:n jäsen Johanna Vehkoo sai kunnianloukkaussyytteen

17 KOMMENTIT

 1. aijai, kusipää vassaritoimittelija, ja se parempi ”vihapuhe” <—- on muuten aivan saatanan vammanen sana

 2. Julkisen sanan neuvosto on itseasiassa vihervasemmistolaisten kenttätuomioistuin. Kaikki jotka eivät halua alistua Sirolaopiston pimennoissa juonittuihin ”totuuksiin” halutaan vaientaa.
  Vihervasemmisto syyttää muita siitä mitä itse tekevät. Jenkkilän demokraatti-puolueelta apinoitu kikka. Deep Staten lonkerot ovat koko tunnetun maailman ympärillä. Oksettavaa touhua ja todellista vihapuhetta ja vihatekoa.
  Factan tarkastaja voisi aloittaa factan tarkastuksen itsestään ja ympärillään olevista taistolaisista.

 3. Tekopyhää tekstiä henkilöltä joka on saanut syytteen kunnianloukkauksesta ja perättömien tietojen levittelystä, ja joka on juurikin verkkovihan levittäjä.

 4. Kuppanen ämmä! That’s it!!!

  Yhtä hyvin Sepe Susi voisi antaa Kolmelle pienelle porsaalle ohjeita oven vahvistamiseksi, jotta se kestäisi Ison Pahan Suden puhkumiset.

 5. On tietenkin ääliömäistä lähettää vihaviestejä suoraan toimittajille. Sehän antaa valtakoneistolle vahvan motiivin suojella omia tiedottajiaan/propagandistejaan. Toimittajan juttujen arvostelu on täysin eri asia. Kaikenlaiset törkeilyn, uhkailut ja etenkin suora väkivalta ovat syöttöjä valtaapitävien lapaan. Ihan kuin ei tyranniaruuveja olisi jo nyt kiristetty tarpeeksi.

  Joskus tosin tuntuu, että voisiko osa törkyviestinnästä olla jopa masinoitua, millä saadaan ”äärioikeisto” näyttämään älykääpiöistä koostuvalta porukalta ja saadaan oikeutus rajoittaa kansallismielisten oikeuksia.

  • Nuo törkyviestit voivat olla ihan olemattomia eli masinoituja valheita. Kten näiden toimittajien masinoinat fakenewsit tai ylempäähän niihin käskyt tulevat

 6. Elämme pahasti ”virallisesti vääristyneessä” maailmassa, joka ei taida hevillä suoristua. Tuskin edes punkilla. Saati sitten olemalla rock.

 7. Vehkoo ei taida ymmärtää että hän ITSE istuu syytettyjen penkillä?

  No, muijan aivokapasiteetin tuntien sitä ei voitane pitää mitenkään ullattavana asiana…

  • Todellisuuden kieltäminenja muiden syyttäminen juuri siitä mitä itse tekee on vassareiden leipälaji. Aloittivat sen Ranskan vallankumouksessa, jatkoivat sitä Venäjällä liki 70 vuotta, ja eivätkä ole hävinneet mihinkään vaan maailmansyövän etäpesäkkeet yrittävät uudelleen tänäkin päivänä.

 8. Oliko Asta sinusta asiallista kymmenet, sadat ivakirjoitukset mv-lehdessä naisista? Ja tosi törkeät kommentoijat. Vai erotatko törkeyksiä kielenkäytössä?
  Wiik ja Lokka ovat näitä naisia vainonneet kauan, siksihän eivät laskeneet heitä tilaisuuksiinsa. Wiikin ja Lokan keskustelun taso on naisten ulkonäön ivaamista, huoritteleminen jne. Lisäksi wiikkiä ärsyttää maisteri tason naiset, kun itse vasta lukiota käy. Miehet ovat kehuneet hänet vähän pilalle, joten hän pitää ulkonäköä osaamista tärkeämpänä.

 9. Vehkoo vois rauhoittua ja lopettaa räksyttämisen. Olo helpottuisi huomattavasti vai ajaako huomiohuorana olo kaiken edelle. Se on myös jonkinmoinen sairaus tämän päivän elämänmenossa.

 10. Jos ette ole jo lopettanut, niin nyt olisi hyvä aika lopettaa kaikki ns.valta median tilaukset.
  Vuosi sitten loppui propaganda median tilaus.

 11. Missä vaiheessa globalistis-marxilaisesta narsismista tuli hyve, jonka rinnalla normaali, asiakeskusteluun kykenevä tavan tallaaja on ajatusrikollinen?

  Nimimerkki kokemusta lähipiiristä.

  • Vuosituhannen vaihteessa rupes näkyyn ensi merkit, sit viimeisen kymmenen vuoden aikana homma on kiihtynyt ja etenkin tällä vuosikymmenellä ja vielä lisää ihan viime vuosina ja koko ajan mennään kovempaa ja kovempaa äärisuvakismia kohti, jolla ei tunnu oleva rajoja.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.