Melbournessa kolmea puukottaneen passi peruttiin 2015 ISIS-ambitioiden vuoksi

4
Melbournessa, Australiassa tapahtuneen puukkoiskun tekijä, Hassan Khalif Shire Ali oli herättäyt virkavallan kiinnostusta jo aiemmin. Miehen passi peruttiin vuonna 2015 tämän ISIS-ambitioiden vuoksi. Tarkemmin sanottuna Ali olisi tahtonut taistella ISIS:n riveissä Syyriassa. Tämä kuitenkin jäi haaveeksi, sillä Melbournen poliisi ampui Alin paikanpäällä.

Vaikka Alin onnistuneet teot rajoittuivat yhteen hengen riistoon ja kahteen yritykseen, oli suunnitelmissa jotain vielä tyrmistyttävämpi rikos. Ali oli pakannut lava-auton kyytiin kaasupulloja ja sytytti auton ennen puukotuksia palamaan, ilmeisenä tarkoituksenaan räjäyttää auto.

Tekijä asui Melbournessa ja oli saapunut Australiaan Somaliasta. Tämän ampunut poliisi taas oli vasta hiljattain poliisiopistosta valmistunut. Maan pääministeri Scott Morrison peräänkuuluttaa uskonnollisten yhteisöjen tarkkaavaisuuden perään ja muistuttaa näiden vastuusta radikalismin kitkemisessä uskontokunnistaan.

Poliisin mukaan kyseessä oli yksittäinen tekijä, eikä hyökkääjän sukulaisten koteihin tehdyissä ratsioissa löytynyt mitään, mikä viittaisi laajempaan verkostoon.

Lähde: The Guardian

4 KOMMENTIT

  1. En käsitä tätä että jos joku haluaa tapettavaksii islamin takia, miksi hänelle ei suoda sitä mahdollisuutta. Jos on niin hyvä tuuri että selvityy hengissä, on takaisin pääsy estettävä ”turvapaikka” maahan. Eikös esim. Ruotsi jopa hakee näitä päänsä uskonnolla sekaisn saaneita takasin kansankotiin ja antaa trauma hoitoa veronmaksajien piikkiin. Vittu kun on sekopäistä touhua.

  2. Se tässä riepoo, että Australia päästää raketti-insinöörejä maahan asumaan, mutta suomalaisten onkin sitten vastaavasti vaikeampaa saada oleskelulupa.

  3. Jos käsitin oikein australian poliisi ampui kuoliaaksi tuon puukottajan. Suomen poliisi ampui vastaavassa tilanteessa jalkoihin ja jätti ”kansikuva pojan” henkiin demlan ja valtamedian säälin kohteeksi ja Suomen valtion elätettäväksi vankilassa, jonne tuomitseminen demlalle oli kuin ”koiraan poikimista”.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.