”Läppänä” heitetty koulu-uhkaus somessa aiheutti poliisioperaation Porvoossa

12

Itä-Uudenmaan poliisi selvitteli keskiviikkona 14.11. porvoolaisissa kouluissa sosiaalisen median kautta julkaistujen ja huolta aiheuttaneiden viestien alkuperää sekä tarkoitusta. Poliisin mukaan tilanne kouluilla on ollut koko päivän rauhallinen ja virkavalta jatkaa edelleen tapahtumien selvittelyä. 

Poliisi kertoo suhtautuvansa erityisesti kouluihin kohdistuviin uhkauksiin aina äärimmäisen vakavasti. Jos poliisi näkee rikoksen tapahtuneen, on poliisilla mahdollisuus käyttää erilaisia pakkokeinoja tapahtumien selvittämiseksi. Tällaisia ovat esimerkiksi kiinniotot, kotietsinnät ja takavarikoinnit, jotka tällaisessa tapauksessa koskisivat esimerkiksi epäiltyjen puhelimia ja tietokoneita. Ajattelemattomuus siis voi tässäkin asiassa kostautua ikävällä tavalla.

Itä-Uudenmaan poliisi toivoo, että sekä koulut että oppilaiden vanhemmat keskustelisivat tästä vakavasta asiasta kotona nuorten kanssa. Koulu-uhkauksen esittäminen, vaikkakin vain ajattelemattomana ”läppänä” sosiaalisessa mediassa, aiheuttaa joka kerta suuren viranomaisoperaation ja sitoo runsaasti poliisin resursseja.

Tapauksen esitutkinta on kesken eikä poliisi voi siitä syystä toistaiseksi kertoa tarkemmin tapauksiin liittyvistä olosuhteista vaarantamatta asioiden selvittämistä.

Lähde: Poliisi

12 KOMMENTIT

 1. Poliisi ei uskalla kertoa edes mitä kieltä uhkauksissa on käytetty. Suomea, Ruåttia vaiko jotakin monikultuurisuus hulluuden tuomista kymmenistä vieraista kielistä.
  Sirkus liberaalin kokoomuksen Sanni Gran-Laasosen ja koulutuksen pilaaman punavihreän taistolaisopin tuloksena Suomen kaikki koulut mainostavat itseään monikulttuurisina riemun ja raton opinahjoina, joissa vallitsee ihan uusi edistynyt opetusmetodi.

    • Jeppe tietenkään öyhötkseltään tai hoitojaksojensa aikana ole kuullut Myyrmannista, jokelasta, kauhajoesta, hyvinkäästä. Öyhöti öyhöti vaan, rehveli.

     • Mitään niistä yksittäistapauksista ei tehty uskonnollisista syistä, kuten islamistirakkaasi tekemät uskonnolliset murhat. Mikään niistä yksittäistapauksista ei oikeuta islamistirakkaittesi tekemiä uskonnollisia murhia.

      Onneksi olet jo niin vanha että enää pitkään ei tarvitse umpi-idioottimaisia trollauksiasi lukea vaan eräänä päivänä ne vain loppuvat koska kuolet vanhuuteen tietäen tuskallisesti sen että kansallismielisyyden voittokulku ja sinun kaltaistesi suvakki-idioottien tappio jatkuu etkä voi sille vanhuuteen kuolleena yhtään mitään:)

      Tuohon vielä Pirkolle iltalukemista:

      https://www.thereligionofpeace.com/

      9/11 jälkeen tehty 34 138 islamistista terrori-iskua.

 2. Nykyajan poliisiviranomaiset eivät todellakaan ole mitään reinikaisia. Hermot menevät hulluja paimentaessa?

 3. ”Minkä” maalaisesta oli kyse? Tyhmä kysymys, sillä muutoinhan kyse olisi ollut ”vain” ”kirkonmenoista”!!!

  Tulemme näkemään vielä ajan, jolloin jokainen lausuttu vitsi on ”poliisiasia”!

   • Viimeinen loppuheitto oli tarkoitettu enemmänkin yleispäteväksi kuvaamaan orwellilaista yhteiskuntaa kuin tätä yksittäistapausta, joka koski ”kuoluläppää”. Sama ”läpättömyys” koskee – aivan oikein – myös lentomatkustusta varsin ”jyrkästi”, kuten jo lukuisissa käytännön esimerkeissä on nähty, mitä seuraa lentomatkustajan vitsailuista tai yksisttäisestä sanasta: ”Pommi” etenkin kaksoistornien iskujen jälkeen Yhdysvalloissa. Kyse onkin loppupäässä siitä, että riskikartoitusta tekevät ”kunnon ihmiset” eivätkä psykopaatit tai sosiopaatit, jotka omaavat kaikki ne luonteenpiirteet ja niistä koituvat loppu seuraamukset, joita kukaan tavallinen kansalainen ei välttämättä näe edes painajaisunissaan.
    Esim. 9/11 terroristi hyökkäyksen tehneeltä yhdeltä arabilta sisämaan lennon turvatarkastuksessa metallinpaljastin ilmaisi mattoveitsen, mutta sen annettiin jäädä omistajalleen, koska sitä ei silloin pidetty vaarallisena.

 4. Eihän sitä kannattaisi poliisien korviansa lotkauttaa suomalaisten tekemille uhkauksille kun mielipide-vaikuttaja jeppeksen mielestä ei suomalaisten tekemät ja breivikin tekrmät joukkotapot ole edes rikoksia. Eikä jeppestä haittaa kuin mamujen tekemät rikokset.

 5. Äläpä valehtele minun mielipiteistäni, sinä toinen jalka (onneksi) haudassa häälyvä ruttuvittutrollimummo jonka tytär jakaa n**kereille persettä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.