Arto Luukkanen: Verkostoidutaan – ei opiskella!

Meidän vanhempiemme suurin onni oli se, että lapset pääsivät hyvää kouluun.

Heille luvut jäivät kesken mutta lapset oli hienoa saada ihan oppikouluun tai lukioon saakka. Sen takia muurari-isä kehotti lukemaan ahkerasti ja kovapäinen poika oppi. Vähitellen.

Se merkitsi sitä, että ei ehtinyt pulkkamäkeen.

Nykyään on toisin. Tutkintoja ei tarvita. Katsokaapa vaikka erään puolueen nykyistä puheenjohtajaa. Hän on kansainvälisellä urallaan päässyt siihen pisteeseen, että on hän professori. Ilman maisterintutkintoa, lisensiaatintutkintoa puhumattakaan väitöskirjasta. Herraa tituleerataan professoriksi. Pelkällä ylioppilastutkinnolla.

Tai entäpä tämä meidän Helsingin kirjamessujen johtaja, tämä nuori ihmeellinen nero?

Hän ei ole edes ylioppilas mutta hän toimii Suomen kirjallisen taivaan ylienkelinä ja johdattaa haluamiaan ihmisiä kotimaamme Parnassolle.

Ronja ”on vain hypännyt” sen turhan oppimisvaiheen ylitse ja luo vain verkostoja! Nyt hän on kuitenkin jonkinlainen nuorisojulkkis ja edistyksellisen älymystömme henkinen guru, joka neuvoo pelastamaan maailman kasviksilla ja sillä että marraskuussa pitää lentää Balille.

Ajan henki on se, että pitää olla verkostoja. Pätevyys, tutkinto, ammatissa hankittu taito tai kyky eivät ole tärkeintä. On vain verkostoiduttava ja tiedettävä joku. Tai oltava jonkun lapsi. Silloin pääsee virkoihin, tulee Sitran vanhemmaksi neuvonantajaksi, saa tunnustusta ja kerää laakereita. Muodollinen pätevyys on turhaa sillä katsokaa: maan johtava päivälehti Helsingin Sanomat on täynnä ns. ”melk. maistereita”. Nämä tietävät asiat paremmin ja hienommin.

Pitemmän päälle tällainen on yhteiskunnalle vaarallista. Se johtaa tilanteeseen, jossa meitä leikkaa epäpätevä kirurgi tai meidän hampaitamme kaivelee epäpätevä hammaslääkäri. Harmittominta lienee kai se, että meidän vastuullisia valtauutisiamme kyhäilisi toheloinen mutta hyvin verkostoitunut ”hyvä-toimittaja”.

Kaiken tuloksena meille syntyy virtuaalinen maailma. Yhteiskunta haluaa kulisseja, jossa pätevöityminen ei ole tärkeää. Opiskelijoiden on vain verkostoiduttava ja luotava saippuakuplia.

Tämän sunnuntain kirkollinen aihe on ”valvomisen sunnuntai”.

Valvotaan!

Arto Luukkanen

31 thoughts on “Arto Luukkanen: Verkostoidutaan – ei opiskella!

 • 18.11.2018 at 11:26
  Permalink

  Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtajat: Doris Stockmann (2001–2002), Anja Snellman (2003–2006), Tuula Isoniemi (2007–2010), Stig-Björn Nyberg (2011–2015), Jan Erola (2016-2017) ja Ronja Salmi (2018->).

  Jan Erola?

  Reply
 • 18.11.2018 at 11:44
  Permalink

  Näin se on kuten Luukkanen kirjoittaa, mutta mikä on nyky tilanteeseen johtanut?
  Vastaan itse: globalisaation takana olevat pahan voimat. Varjohallitus Deep State eli Kabala. Heillä on ehtymättömät rahavarannot joita se kerryttää yhä lisää kuppaamalla maailman valtioita velkaannutamalla ja luonnonvarojen ryöstöllä. Valtioiden johto on korruptoitu laillistamaan rystö ( esim. Vanhasen kaivoslaki). Velkainen valtio on täysin suojaton ja sitä on helppo käskyttää ulkoa päin. Kansa täytyy lisäksi tyhmistää ja siksipä koulutus on rapautettu ja jopa yliopisto tasolla vallitsee ulkomailta tullut poliitinen ohjaus. Tiede on korvattu Deep State ohjelmoinnilla johon kuuluu poliitisesti valitut tutkijanvirat. Samaan sarjan kuuluu Luukkasen mainitsemat nimitykset. Deep State haluaa Suomesta bulkkia tuottavan slummin jonka nukkehallituksessa ja kaikissa yhteiskunnallisesti merkityksellisissä viroissa toimii korkeakouluttamattomat fanaattiset vihervasemmistolaiset.
  Perussuomalaiset on ainoa eduskuntapuolue joka vastustaa Suomelle ja suomalaisille vahingollista politiikkaa. Siksipä Deep State ohjattu valtamedia rienaa ja demonisoi perussuomalaisia valheen kaikella voimalla.

  Reply
  • 18.11.2018 at 16:03
   Permalink

   Väärin. Persut ja Trump ovat valeoppositioita ja niille räkytetään, koska heille halutaan suosiota ja heistä tehdä pääroolin esittäjiä. Juurihan persut äänestivät tiedustelulaitkin kiireelliseksi. Eivät ne ole mitään muuta kuin eliitin kanssa kriminalisoineet oppositioita ja tuoneet noita EU:n ajamia asioita riemurinnoin kansalaisten surmaksi

   Reply
   • 19.11.2018 at 08:54
    Permalink

    Toi valeoppositiohomma ei ihan täsmää. Jos kaikki puolueet olisivat tän eliitin käskytettävinä niin miksi persutkin olisi käsketty äänestämään asian puolesta, koska persut eivät yksinään olisi saaneet kaadettua tätä lakia. Täten huijaus vaikuttaisi vieläkin uskottavammalta.

    Jokatapauksessa tää koulutushommakin on vihervasemmistolaista yhteiskunnan rapauttamispolitiikkaa.

    Reply
   • 24.11.2018 at 19:00
    Permalink

    Juuri näin, Tshang….. vihdoinkin joku on jyvällä tästä maailmanlaajuisesta kusetuksesta!

    Reply
 • 18.11.2018 at 12:57
  Permalink

  Yli 20 vuotta sitten Belgiassa asunut suomalainen ”linnanherra” ohjeisti,

  – ”ei sillä ole merkitystä mitä osaat, vaan sillä on merkitystä kenet sinä tunnet.

  No tällä oli tuttavapiirissä Liikasesta alkaen kaiken maailman prinssiä ja kreivitärtä sekä itäplokin hämäräheikkejä.

  Reply
 • 18.11.2018 at 13:09
  Permalink

  Kun rotaryklubin puheenjohtajan titteli on yleensä presidentti, niin kannattaisi tekstissä mainitun ”professorin” liittyä rotareihin päästääkseen vihdoinkin presidentiksi.
  Armeijaa käymättömänä hän voisi myös yletä kommodoriksi liittymällä johonkin venekerhoon ja pyrkimällä sen puheenjohtajaksi eli kommodoriksi.
  Maisterin paperit saa helpoiten suorittamalla uimamaisterin tutkinnon.

  Reply
  • 18.11.2018 at 13:31
   Permalink

   Pelastusarmeijassa voi edetä kenraaliksi asti , eikä tarvita kuin taivaallisen sotajoukkoon uskominen.

   Reply
  • 19.11.2018 at 08:56
   Permalink

   Rotaryyn ei niin vaan liitytä omasta tahdosta. Sinne pitää olla vähintään parin jäsenen kutsu ja suositus ja sekään ei takaa jäseneksi pääsyä.

   Reply
 • 18.11.2018 at 13:40
  Permalink

  Tästä on seurauksena yksinomaan pelle -yhteiskunta, jossa täysin tietämättömät tomppelit ja tutkintoa vailla olevat ”oppineet” määrittelevät yhteiskunnan suuntaa ja käsittelevät ”asia kysymyksiä” asiattomalla tavalla titteleiden takaa *”auervaalalaisesti” eli valheellisesti ja petoksellisesti.

  *Ruben Oskar Auervaara (1906-1964)

  Reply
 • 18.11.2018 at 15:16
  Permalink

  Perinteisesti politiikka on ollut ponnahduslauta hyviin virkoihin. Mitä sitä tutkinnoilla tai edes ammattitaidolla kun sujuvalla paskanpuhumisella menee ohituskaistaa parissa vuodessa.Ainakin kaikissa ns. vanhoissa puolueissa. Ja kunnallispolitiikassa aivan oma maailmansa, esim. täällä tampereella!

  Reply
 • 18.11.2018 at 16:29
  Permalink

  Liikkuttavan usein samaa mieltä kirjoittajan kanssa.

  Reply
 • 18.11.2018 at 18:47
  Permalink

  Arto on erittäin hyvin perehtynyt kaikkeen mistä kirjoittaa. Kaikki hänen TS:iin kirjoittamansa olen tarkkaan lukenut ja yrittänyt muistaa. Yllä oleva on siita samanlaist jatkumoa ja yksi sana eritoten jäi mieleen: lapsi!
  Aivan sama mitä olet tutkintoja suorittanut niin ollessasi jonkun tietyn lapsi, on ohituskaista näyttelijäksi, laulajaksi, päälliköksi jne taattu. SUomessahan ei ole korruptiota? Ei kai rahalla tehtyä aivan niin paljon kuin balkanilla, mutta nebotismia sitäkin enemmän. Sitä on ylenkin toiminta täynnä. Aika helppo löytää monia perheitä joista iskä, äiskä ja tietystti ihana lapsi on, kummalista kyllä, töissä samassa firmassa. Hmm …

  Reply
 • 19.11.2018 at 11:48
  Permalink

  Erittäin hyvä kirjoitus. Ja ajankohtainen.

  Reply
 • 19.11.2018 at 12:01
  Permalink

  Tärkeintä on hankkia pätevyys johonkin. Se tosin voidaan saada montakin kautta. Olen aina kiitollisena itse ihmetellyt vanhempieni tarmoa ja ahkeruutta, että kouluuttivat ”perämetsästä” kaikki viisi lastaan ylioppilaiksi aikana, jolloin lukioita ei ollut jokaisessa kirkonkylässä, vaan edellytti kouluaikana toisella paikkakunnalla asumista. Ja kaikki, ihan kaikki piti maksaa itse. Siitä eteenpäin piti pärjätä itse, mutta sitten jo saikin valtiolta pienen opintolainan. Ja kesät tehtiin töitä, ei interrailailtu. Onnistuisko nykyvanhemmilta ja -nuorilta sama?

  Reply
 • 1.8.2020 at 14:26
  Permalink

  I’m not that mufh of a khaadi online reader to be honest
  Ьut your blogs realⅼy nice, kеep iit up! I’ll go ahead and
  bookmark үour site tо сome bɑck later on. Aⅼl the
  bеst

  Reply
 • 1.8.2020 at 14:48
  Permalink

  І was νery pleased to fіnd this website. I wanted to thɑnk yoս for
  onds time forr tһis fantastic гead!! I definitely lіked everʏ
  bіt of it and Ӏ һave yοu book-marked tⲟ check out neᴡ things in yоur
  site.

  Reply
 • 1.8.2020 at 16:39
  Permalink

  Howdy! І understand tһis is somеwhat off-topic but І needed to aѕk.
  Dоes managing a wеll-established website liike yoսrs taқe a laгge ɑmount of ԝork?
  I’m completely new to blogging howeᴠer I do write іn my journal everyday.
  I’d likee to start a blog ѕо Iwill be aƅle to share mү peresonal experiwnce andd feelings online.
  Ꮲlease let me know іf yoᥙ have аny suggestions ߋr
  tips for brand new aspiring bloggers. Aрpreciate it!

  Reply
 • 3.8.2020 at 12:19
  Permalink

  you are actually a good webmaster. The site loading velocity is incredible.
  It sort of feels that you’re doing any unique
  trick. Moreover, The contents are masterwork. you’ve performed a
  great process in this matter!

  Reply
 • 3.8.2020 at 19:24
  Permalink

  Heya! I’m at work browsing your blog from my new iphone!

  Justt ѡanted to saу I love reading yoᥙr blog and ⅼooҝ
  forward tօ all your posts! Keep up the outstanding
  ѡork!

  Reply
 • 4.8.2020 at 01:44
  Permalink

  I do not eᴠеn know thе waʏ I stopped up right һere, however
  I assumed tyis ρut upp ᴡas gгeat. Ӏ don’t realize wһo you
  are however certsinly you’re goіng to а well-known blogger shouⅼd youu aren’t alгeady.
  Cheers!

  Reply
 • 4.8.2020 at 01:57
  Permalink

  Pretty sectiօn of content. I just stumbled
  upon yоur blog аnd in accessionn capial tο assert that Ι acquire actuаlly enjoyed account your blog posts.
  Αnyway І’ll be subscribing to yoսr auyment andd еven I achievement you
  access consistently quiсkly.

  Also visit my site – online shopping nishat linen

  Reply
 • 4.8.2020 at 07:32
  Permalink

  You гeally mаke it seem really easy along wіth yourr presentation but I t᧐ find tһis topic to bе actuаlly ѕomething
  thɑt Ι believе I might neᴠer understand. It sort of feels too
  complrx ɑnd extremely broad forr mе. Ι ɑm looҝing
  forard for your subsequent submit, Ӏ will trry to
  get the grasp οf it!

  Here iѕ mу webpage: alkaram online shopping

  Reply
 • 4.8.2020 at 08:32
  Permalink

  I viisited several websites һowever thе audio quality for audio songs ρresent at thiѕ website іs аctually fabulous.

  Reply
 • 4.8.2020 at 09:11
  Permalink

  I ɡot this webb page rom myy friend ᴡho informed me οn the topic
  οf this website and at tthe momеnt tһiѕ timе I
  am browsing tһіs web site and reading very informative articles һere.

  Reply
 • 4.8.2020 at 21:50
  Permalink

  When I initially commented I clicked tһe ”Notify me when new comments are added” checkbox аnd noow
  eаch time a сomment is adɗed I ցet severɑl
  emails with the same comment. Is there any ᴡay you cаn remove me fгom tһat service?
  Thanks a lοt!

  Also visit my ρage … khaadi lawn collection 2020

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *