”Malesiassa uskonnonvapaus”, sanoo Suomen Malesian suurlähettiläs – ”Harmonian rikkominen kielletty”

13
Mainos
Malesiassa pidätettiin eilen, keskiviikkona neljä suomalaista turistia. Syyksi ilmoitettiin kristillisen lähetystyön tekeminen, joskin pidätetyt suomalaiset eivät olleet tästä aivan samaa mieltä. Turistit olivat jakaneet paikallisille kyniä, joissa oli lukenut ”Sillä Jeesus on Tie ja Totuus ja Elämä! Joh 14:6.”. 

Malesia on muslimivaltio, jossa myös paikallisten viranomaisten mukaan on uskonnonvapaus. Asian on vahvistanut myös Malesian Suomen suurlähettiläs Teemu Laakkosen, jonka mukaan kuitenkin esimerkiksi ”uskonnollisten syiden perusteella epäjärjestyksen aiheuttaminen tai harmonian rikkominen tai sellaiseen tekoon pyrkiminen on kielletty.”.

Lähetystyöksi tulkittu kynien jakaminen saattaa viedä turistit linnaan pidemmäksikin aikaa. Vastaavanlaisesta toiminnasta voi Malesiassa saada jopa viiden vuoden tuomion. Suurlähetystöstä ollaan oltu yhteydessä paikallisiin viranomaisiin, mutta Laakkosen mukaan uskontoon liittyvä lainsäädäntöä luetaan maassa yleisesti ottaen pilkun tarkasti.

Lähde: MTV, IL

Talkradio: Timo Valtonen ja kolme muuta kristittyä pidätetty harjoitettuaan kristillistä uskoaan islamilaisessa Malesiassa

Mainos

Mainos

13 KOMMENTIT

 1. Yksityisesti saa olla eri uskoa. Eli kerettiläisiä ei vainota, kunhan ovat hiljaa. Miksi tuputtaa uskoaan muille?

  • oikeessa olet, jos on niin pölhö että menee tuputtamaan omaa uskoaan muille, vieläpä musuliini maihin, on tosiaan 5 v. vankilaa pikku juttu, onhan siinä aikaa sitten funtzia omaa uskoaan…mutta hölmölässä saa kirkua kurkkun täydeltä niin ziisusta kuin alluakin…ja varsinaisesti allu on tänään pop juuri suvakkien makuun…siinäpä kirkuvat…..

   • Kävin huvikseni vilkaisemassa UM:n matkustustiedotteen, joka sanoo mm.:
    ”Malesia on islamilainen maa. Paikallista islamilaista kulttuuria ja tapoja on syytä kunnioittaa erityisesti Kelantanin ja Kedahin osavaltioissa ja silloin kun vierailet uskonnollisissa paikoissa”.
    Langkawi, missä nuo ”lähetyssaarnaajat” napattiin on osa Kedahia.
    Jos aikuiset ihmiset työntävät päänsä tarkoituksella kusiaispesään, niin minun terveiseni ovat ”mitäs läksit, kikkeliskokkelis”.

    Jos tämä on joku Niikon vaalitempaus, niin kehotan ihmisiä etsimään fiksumman ehdokkaan.

 2. Islamilaisissa maissa on tuollaista, eikä Malesia ole lainkaan ankarin. Miksi Euroopassa ei kielletä islamin julistamista ja sen esilletuomista? Sitten oltaisiin samalla viivalla. Nythän islamilla on suositummuusasema maailmalla ja siitä voi seurata koko maailman islamisoituminen.

  • ollessani maleisiassa, siellä oli maailman kovin rattijuopumus laki. jos olit kännissä ratissa, saivat teloittaa paikan päällä, ja jos oli perhettä mukana autossa, nekin sai delata, että sillai, tämä näistä monikulttuurimaista, tulekohan tämäkin hölmölään???

 3. Ja täällä ollaan pykäämässä moskeijoita ”rauhan uskolle” jossa voi sitten kannustaa mielenhäiriöllisiin yksittäistapauksiin porukkaa.

 4. Mikähän kumman pakkomielle tuollainen lähetyssaarnaajan leikkiminen on joillekin?
  Näitähän tulee välillä minullekin kadulla puhumaan Jumalasta, ja kun kysyn mikä saa heidät kuvittelemaan tietävänsä Jumalasta jotain sellaista mitä minä en tietäisi heitä paremmin, niin siinä sitä sitten pyöritellään silmiä ja häivytään äkkiä paikalta.
  Tekopyhiä paskiaisia jotka kuvittelevat olevansa muita parempia ihmisiä.
  Näyttäkööt todellisen uskonsa ja menkööt saarnaamaan johonkin Teheranin tai Islamabadin torille ja kokekoot kaipaamansa marttyyrikuoleman uskonsa puolesta.

 5. On tullut maassa käytyä ja voin kertoa että ei sijoitu kohtuu kattavalla listallani kovinkaan korkealle -eikä syynä ole uskonto vaan noille kulmakunnille ominainen paskaisuus ym. ”kulttuuri” mitä siellä toteutetaan.

  -En suosittele yhdellekkään malesian matkailua -enkä tuota aasian suuntaa ylipäätään.

 6. Malesiassa on pääuskonto islam, joten ”muilla” ei sinne ole asiaa mennä ”vääräuskoisuuttaan” tarjoamaan. Malesialaiset eivät ole arabeja tai persialaisia, joten eivät kaiketi ainakaan maailman uutisten mukaan eivät ole kaikkein pahimpia terroristeja tai sitten ovat niin ”pliisuja” ettei se ylitä Himalajan korkuista ”uutiskynnystä”. Emännät peittävät päänsä ja osa ei. Mutta omaa kokemusta paikan päältä ei ole, joten en tiedä millaista ”reaalisosialismia” siellä tosiasiassa harjoitetaan.

 7. Öh entäs täällä. Harmonian rikkominen on sitä, että pitää kiinni omista tavoistaan ja arvoistaan. Islamilaisissa maissa taas sitä että tuo omia tapojaan ja arvojaan.

 8. Mitä me suomalaiset hurskastelemme uskonnonvapaudesta muualla? Täällä syrjitään ja noitavainotaan tunnustavia kristittyjä. Maamme on häpeäpilkku länsimaiden joukossa Ruotsin ohella.

 9. Eikö kaikki voimavarat pitäisi keskittää oman maan islamisoitumisen estämiseen? Miksi mennä jakelemaan jotain Jeesus-kyniä johonkin Malesiaan. Malesian väkiluku on 30 miljoonaa, eli noin 6x Suomen väkilukuun verrattuna. Neljä hihhulia on siellä kuin pieru Saharassa.

  Maallistuneet suomalaiset eivät taida ymmärtää, mikä merkitys islamilla on muslimeille verrattuna kristinuskoon suomalaisille. Tuossa kivenheiton päässä asunnostani on albaanien islamin, koraanin ja kulttuurin keskus. Kun suomalaiset menevät perjantai-iltaisin kaljalle ja lauantaisin shoppailemaan kauppakeskukseen, menevät karvaranteet pyllistelemään punaiselle matolle tuohon piilomoskeijaan.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.