Lähes joka toinen turvapaikanhakija kantaa superbakteeria

17
HUSin sairaaloissa on hoidettu lähes joka toisen turvapaikanhakijan kantavan monille antibiooteille vastustuskykyistä bakteeria. Tosin vaikkapa suolistobakteerien osalta tilanne on jotakuinkin sama kuin suomalaisilla tropiikin matkailijoilla.

Antibioottiresistenssin kerrotaan lisääntyvän nopeasti ja uhkaavan terveydenhuoltoa maailmanlaajuisesti. Helsingin yliopiston mukaan erityisen nopeasti tilanne on heikentynyt huonon hygienian alueilla tropiikissa, missä antibiootteja käytetään suuria määriä.

Trooppisilla alueilla matkailleista 20–70 prosenttia kantaa palatessaan monille antibiooteille vastustuskykyisiä suolistobakteereja, ns. ”superbakteereja”. Tavallisimmin nämä ovat  ESBL-kolibakteereja., jotka kaikessa ikävyydessään katoavat muutamassa kuukaudessa itsestään, ilman että tartunnan saanut niitä edes huomaa. Joissakin tilanteissa bakteerit aiheuttavat kuitenkin infektion, jonka hoitaminen on mm. edellä mainituista syistä tavanomaista vaikeampaa.

Pakolaiset ja siirtolaiset tautisempia

Useimmat Suomeen tulevista pakolaisista ja siirtolaisista ovat kotoisin maista, joissa näitä bakteereita kantaa suurempi osa väestöstä kuin meillä. Maahantulijoiden moniresistenttejä bakteereja ja niiden aiheuttamia infektioita on toistaiseksi tutkittu vain vähän.

HUSin sairaaloissa professori Anu Kanteleen johdolla tehty tutkimus selvitti monille antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereja Helsingin yliopistollisessa sairaalassa hoidetuilla turvapaikanhakija- ja pakolaispotilailla vuosina 2010 – 2017.  Otoksena oli 447 potilasta, joista suurin osa oli kotoisin Irakista (46.5 %), Afganistanista (10.3 %), Syyriasta (9.6 %) ja Somaliasta (6.9 %).

Moniresistenttejä bakteereja löydettiin lähes puolelta potilaista (45 %), yleisimmin suoliston ESBL-bakteereja (33 %) tai ihon MRSA-bakteereja (21 %). Joka kymmenennellä havaittiin kahden tai useamman tyyppisiä moniresistenttejä bakteereja.

– Suolistobakteerien osalta tulos vertautuu suomalaisiin tropiikin matkailijoihin. MRSA-löydöksiä oli enemmän, mutta kantajien osuus jäi silti hieman pienemmäksi kuin mitä on kuvattu kliinisissä näytteissä esimerkiksi joissakin Etelä-Euroopan maissa. Näiden löydösten perusteella turvapaikanhakijoita ja pakolaisia ei voi pitää erityisenä terveysuhkana, Kantele toteaa.

Tutkijat ehdottavat, että sairaalaan hakeutuvia turvapaikanhakijoita hoidetaan saman ohjeistuksen mukaan kuin niitä suomalaispotilaita, jotka ovat olleet sairaalahoidossa pohjoismaiden ulkopuolella edellisen vuoden aikana, ja mahdollinen kantajuus selvitetään viljelynäyttein ja huomioidaan antibioottivalinnoissa.

Lähde: Helsingin yliopisto

17 KOMMENTIT

 1. Kuinkas Keski- ja Etelä-Amerikan intiaaneille kävi, kun espanjalaiset ja portugalilaiset valloittavat saapuivat maahan? Suvakkien syntilista ei kun pitenee.

 2. Siispä ei mennä itäkeskukseen eikä hus sairaaloihin vastaanotolle kuin äärimmäisessä hädässä,kun niissä vaeltaa laumoittain näitä tautisia maahantunkeutuneita.

  • Aivan. Tämä on jätetty tasan tarkkaan uutisissa, tai ”uutisissa” kertomatta. Afrikan maista tulleilla on paljon HIV-virusta sairastavia. Heillehän poppamies on kertonut, että raiskaamalla pikkuvauvan HIV:sta parantuu. Ei jumalauta…Kyseisen sairauden (kaikkine lisäsairauksineen) hoito maksaa maltaita. Me maksamme.

   • E-Afrikassa kuulemma vauva raiskauksen jälkeen voidaan repiä/leikata/sahata (pelkkä arvio työstömenetelmistä) kappaleiksi ja duunata niistä mageita taikakaluja. Kuuluu suvaitsevaisten unelmaan tuokin kaunis tapa parantua sairauksista.

 3. Kas.
  Elintasopakolaiset tuovatkin itse mukanaan ratkaisun elintasopakolais-ongelmaan.
  — Ratkaisu realisoituu, kun seuraava pandemia lähtee liikkeelle.

 4. Afrikan maista tulevat tuberkuloositapaukset unohtuivat listalta. Yleensä kyseessä on vaikeampi antibioottiresistentti muoto.

  • ja tuhkarokko, ja polio, ja lavantauti, jne. ja eiköhän vaan se isorokkokin vielä kaivaudu esiin jostakin päin Somaliaa

 5. Toisin kuin eilen suomalaisen kansallisvaltiomme ja KANTA-suomalaisten vihollismediassa numero 1 eli Brysselin Pravdassa valehdeltiin erään EU-diktatuurin/NWO-cabalin kätyri-professorin suulla:

  ”Europarlamentin ENF-ryhmän johtaja varoittaa GCM-siirtolaissopimuksesta

  Europarlamentin ENF–ryhmän johtaja Marcel de Graaff piti tiedotustilaisuuden GCM-siirtolaissopimuksen tiimoilta. Graaff pitää sopimusta ”liberaalien siirtolaisuuden kannattajaglobalistien vallankaappauksena” ja ”vetoaa kansakuntia jättäytymään sopimuksen ulkopuoleerlle”.

  Marcel de Graaff kertoo tilaisuuden aluksi, että ”vaikka sopimus ei ole laillisesti sitova, se asettaa lailliset raamit, joiden rajoissa valtiot velvoittavat itsensä luomaan lainsäädäntöä”.

  Graaff korostaa, että ”sopimuksen yksi päälinjoista on laajentaa vihapuheen määritelmää. Sopimus haluaa kriminalisoida vihapuheen siirtolaisia kohtaan. Siirtolaisuuden kritisoiminen muuttuu rikokseksi. Jopa medioita, jotka kritisoivat siirtolaisuutta, voidaan sulkea. GCM–siirtolaissopimus vapauttaa massamaahanmuuton. Todellisuudessa tulee olemaan mahdotonta arvostella rouva Merkelin tervetuloa–politiikkaa ilman pelkoa joutua syytetyksi vihapuheesta.”

  Graaffin mukaan sopimus on “liberaalien globalistien ja maahanmuuttoa suosivien Coup-d´etat (vallankumous), joka tulee hyödyttämään vain ylikansallisia. Maat jotka tuovat kolmannen maailman, muuttuvat kolmansiksi maiksi. On täysin selvää, että ylikansalliset luovat säännöt kolmansissa maissa.”

  Hänen mukaansa ”tulee aika, jolloin on mahdotonta kieltää se ettei islamilainen yhteiskunta ole sovitettavissa yhteen länsikulttuurin kanssa, läntisen maailman sosiaalijärjestelmän ylikuormitus ja se, että massamaahanmuutto johtaa räjähtäneisiin raiskaus- ja murhamääriin.”

  Sopimuksen solmimisen ajankohta on Graaffin mukaan erittäin sopiva, koska eurovaalit pidetään ensi vuonna. Hän uskoo, että EU–parlamentti ja –komissio tuhoavat tällä sopimuksella poliittista pelikenttää, koska sopimus antaa mahdollisuuden leikata maahanmuuttokriittisten puolueiden rahoitusta. Tällä pyritään hänen mielestään opposition hiljentämiseen.

  Hän vertaa tilannetta Tommy Robinsonin tapaukseen Isossa-Britanniassa ja uskoo, että vastaavaa tullaan näkemään vaalien aikana. Tämä paine vaikuttaa hänen mukaansa vaaleihin niin, että niitä voidaan pitää vääristeltyinä.

  Lopuksi Graaff listaa pois jäävien maiden joukkoa ja toivoo, että joukon jatkoksi tulee mahdollisimman paljon uusia maita.”

  https://www.kansalainen.fi/europarlamentin-enf-ryhman-johtaja-varoittaa-gcm-siirtolaissopimuksesta/

 6. Jo lähes unohtuneet taudit tulevat takasin ja Eurooppalisilla ei ole vastustukykyä noihin ”eksoottisiin” tappaviin tauteihin ja joihin ei enää antibiootit pure. Myös suvakkinaisten rietastelu matujen kanssa tuo super sukupuolitaudit uudelleen terveydenhuollon ja veronmaksajien riesaksi. Onneksi noita ei tavallinen suomalainen mies ei panisi edes maksusta jos tietää hiemankin taustaa. Jo SPR:n palveluksessa ja vastaanottokeskukseesa pyöriminen pitäisi laittaa hälytyskellot soimaan. Onneksi he ovat pieni vähemmistö ja tavallinen Suomalainen nainen on paras maailmassa. Myös miehet voisvat katsoa peiliin etelän lomillaan ja tahaimaa taitaa olla se pahin taudinaiheuttajien maa.

 7. Tämä hulluus tulee lyömään käsille vielä sadoilla eri tavoilla. On päivänselvää, ettei ”pyörivien ovien taktiikka” voi olla millään muotoa viisasta samalla kun eläimiä pidetään karanteenissa viikkokausia ja tulli syynää tuotuja vieraslajisia kasveja ja hedelmiä, jos niitä pyrkii luvatta maahan tuomaan säännösten vastaisesti, joilla pyritään estämään erilaisten kasvitautien pääsemistä maahan.

  Yhtä hyvin olisi voitu laittaa pikku koulukkaiden reppuun käsikranaatti kirjojen joukkoon aivan kuin omena ennen wanhaan, joka vietiin opettajalle.

 8. Esimerkiksi hedelmien kohdalla ollaan tullissa todella tarkkoja mitä saa maahan tuoda, paitsi tietenkin Suomessa missä valvotaan vain kaljan ja tupakan tuomista.
  Mutta toiselta puolen palloa ilman papereita tulevat tautipesäkkeet pääsee yhdellä taikasanalla Suomeen ja ihmisten pariin.

 9. Loisijoilla loisia -monikulttuurista rikkautta kai sekin. Olisi mielenkiintoista tietää missä kunnossa on näiden miehitysjoukkojen kanssa huoranneiden horojen vehkeet -huhut nimittäin kertoo että niissä piireissä todella monella on ollut mitä eksootisimpia sukupuolitauteja. Tapauksia on ollut paljon ympäri suomea.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.