Afganistaniin lisää suomalaissotilaita – Soini matkustaa NATO-kokoukseen Brysseliin

17
Naton ulkoministerikokous järjestetään 4.-5.12.2018 Brysselissä ja Suomea kokouksessa edustaa ulkoministeri Timo Soini. RS-kokouksen lisäksi ministeri Soini osallistuu Brysselissä Euroopan Parlamentin rukousaamiaiselle tilaisuuden pääpuhujana.

Kokouksen yhteydessä 5. joulukuuta järjestetään Naton Afganistanin kriisinhallintaoperaatiota (Resolute Support, RS) koskeva ulkoministerikokous, johon osallistuvat myös operaatiossa mukana olevat kumppanimaat. Suomi tulee kasvattamaan osallistumisvahvuuttaan RS-operaatiossa 60 sotilaaseen 1.1.2019 alkaen.

Afganistanin ja 39 operaatioon osallistuvan maan lisäksi kokoukseen on kutsuttu EU:n korkea edustaja sekä edustajat YK:sta ja Maailmanpankista.

– Afganistanin vakauttaminen on yksi Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan sekä kehityspolitiikan keskeisiä prioriteetteja. Olemme olleet RS-operaatiossa mukana sen alusta, vuodesta 2015 lähtien, ulkoministeri Soini toteaa kokouksen merkityksestä.

Osallistuminen Naton kriisinhallintaan on ulkoministeriön mukaan osa Suomen kokonaisvaltaista Afganistan-politiikkaa. RS-operaatio korvasi Afganistanissa vuodesta 2001 toimineen ISAF-operaation.

Lähde: Ulkoministeriö

17 KOMMENTIT

 1. Suomalaissotilaat turvaavat afganistania ja afgaanit tekevät Suomesta turvattoman naisille ja lapsille, Finland not safe!
  Eiköhän palauteta afgaanit afganistaniin ja suomalaiset sotilaat Suomen rajoille ja Oulun kasarmiin.

 2. Meidän poikamme maalla, merellä, ilmassa ja sinkkiarkussa. Ja lisää suomalaisesta taikaseinästä kuulleita aivan yksin tulleita lapsukaisia rikastuttamaan maatamme tähän asti kulttuurillemme vähemmän tyypillisillä rikoksilla.

 3. Miksi tuo Soini onkin vastenmielinen koko habitukseltaan ja petturi pahimmasta päästä.

  Oikea ”kansankusettaja”, mekin menimme halpaan.
  Hänen vaimonsa totesi aikanaan, että Timo on aikaansa edellä.
  Missä, tohdin kysyä?
  Hujauksessa?Koska huijaushan se oli meistä, kun hänellä oli vaan mielessä ”oma hillotolppa”.

  Että semmonen Timppa vaan.

 4. 60 soltulla saisi jo suojattua jonkun mukavan alueen Afganistaniin palautettaville pakolaisille. GCM ”allekirjoitus” tulee kuitenkin muuttamaan keskusteluilmapiiriä siten, että normaalista käännytyspolitiikasta luovutaan pikku hiljaa ja aletaan sopeutua Suomen kansallisvaltion alasajoon tyyliin ”business as usual”.

 5. Eipä liity tähän asiaan, mutta koko ajan lisääntyvässä määrin tulee näitä raiskaus/joukkoraiskaustapauksia näiden kolmannesta maailmasta tulleiden äijien osalta.

  Jumaleisson ,että tämä on sairasta ja syy on niiden, jotka ovat tänne niitä päästäneet.
  Ihan varmasti tienneet, millaisia tyyppejä. Eli ketkäs niistä olikaan vastuussa???

  Unkarissa raiskaajille , myöskin ulkomaalaisille tulle HETI 5-7 vuoden EHDOTON VANKEUSTUOMIO .Ja heitä ei pidetä ”kuin kukkaa kämmenellä vankilassa”.

  Itse asiassa noista ”elukoista,kutsun raiskaajia siksi”, pitäisi päästä eroon ja ne pitäisi palauttaa heti omiin maihinsa; tulee turhia kuluja suomalaisille niiden vankila-ajastakin.

 6. Oikeasti kokous käsittelee Ranskan kansannousua, joka on levinnyt jo Belgiaan. Globalistit ja heidän marionettinsa, kuten Soini vuodattavat peloissaan hikikarpaloita kun Pariisin torilla kököttää giljotiini. Ranskassa on suuri osa poliiseista ja palomiehistä asettunut keltaliivien puolelle. Se on nyt lopun alku hyvässä vauhdissa. Sipiläkin on jo tankannut pako lentokoneensa.
  Suomen valtamedia luonnollisesti muuntelee totuutta Ranskan ja Belgian tilanteesta, koska ovat globalistien ostamia pilkkalintuja. No Suomi menee lopulta muun Euroopan mukana ja kansa ottaa meilläkin maansa takaisin ja maanpetturit joutuvat tuomiolle. Matut suorastaan juoksevat kotiinsa siinä vaiheessa. Jos ehtivät.

  • Eivät ne ymmärrä lähteä ja niiden kohtaloksi tulee sama minkä esi-isämme järjesti Raatteen tiellä maahan tunkeutuneelle 44.divisioonalle -500 jäi henkiin ja loput ukrainan urhot tapettiin ja haudattiin suohon.

   -Sama kaiku on askelten! Vain vihollisen tulosuunta on muuttunut 180° astetta.

 7. Sika Soini jatkaa Suomi -tuhoisaa työtään joka sektorilla, mikä vain voi vahingoittaa Armasta Suomeamme!
  Palakoot helvetissä!

 8. On se kumma, miten poliitikko ei koskaan kehtaa kieltäytyä valtion kulujen kasvattamisesta.
  Valitettavasti kansakin pääsääntöisesti vaatii lisää panostusta siihen ja siihen.
  Velka ja kaaos kasvaa.

 9. Soini vetelee viimeisiään joka suhteessa. Miehellä ei ole järjen häivää, suonet tukossa, ruoka maistuu ylensyönnin merkeissä ja päälle hillitön lähes sairaalloinen lentomatkustaminen paikasta toiseen.On ihme että on vielä hengissä.

  • Tuskin enää kauan -joulun aika on perinteisesti ollut syöttöporsaille kohtalokasta aikaa…

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.