Reijo Tossavainen: Minun isänmaani ei ole enää itsenäinen

15

Meille valehdeltiin päin naamaa, kun maamme eliitti vuonna 1994 vakuutti, että meidän pitää mennä EU:n jäseneksi, jotta voisimme päättää omista asioistamme.

Ikävä totuus nyt kuitenkin on, että jopa Venäjän tsaarin alamaisina autonomian ajalla suomalaiset päättivät vähintään yhtä paljon omista asioistaan kuin nykyisen EU-autonomian aikana.

Asioista ei haluta antaa oikeaa kuvaa, sillä se olisi turhan ikävä tosiasia nykyisen valtaeliitin kannalta. On siis helpompaa antaa valheellinen kuva, koska suomalaisten mieliin on iskostettu kuva autonomian ajan venäläistämisajoista. Nuo tapahtumat ovat totta, mutta vain osatotuus yli sadan vuoden ajasta autonomisena suuriruhtinaskuntana, jolloin Suomi syntyi ja kasvoi kansakuntana muiden rinnalle.

Suomen suuriruhtinaskunta muodosti omaleimaisen kokonaisuuden omine lakeineen ja hallintoineen. Suomen autonomian kannalta oli olennaista, että jo v. 1808 keisari määräsi, että kaikki Suomen asiat oli esiteltävä suoraan hänelle ohi Venäjän oman hallintokoneiston. Siksi Venäjän parlamentti eli duuma ja virkamiehet eivät voineet puuttua millään tavoin Suomen asioihin. Maamme erityisasemaa korosti sekin, että venäläisillä ei ollut kansalaisoikeuksia Suomessa. Venäläisiin suhtauduttiin samalla tavalla kuin muihinkin ulkomaalaisiin.

Käytännössä Suomea hallitsi hallituskonselji eli hallitus, joka jakaantui talous- ja oikeusosastoon. Myöhemmin hallituskonseljin nimi muutettiin senaatiksi. Oikeusosasto toimi Suomen korkeimpana oikeutena. Talousosasto johti koko siviilihallintoa ja se jakaantui viiteen toimituskuntaan. Senaatti käytti ylintä valtaa ja teki päätöksensä keisari-suuriruhtinaan nimissä. Senaatin toimien laillisuutta valvoi prokuraattori, joka oli Suomen ylin lainvalvoja. Pietarissa Suomen asioita keisarille esitteli Suomen asiain komitea, joka oli myös suomalaisten käsissä.

Keisareiden välillä oli eroja, mutta useimmiten keisari puuttui suomalaisten esityksiin vain harvoin. Tässä on erittäin olennainen ero nykyiseen EU-Suomen käytäntöön, sillä EU:n lainsäädäntö menee Suomen lakien, jopa perustuslain edelle. Jopa noin 3/4 lainsäädännöstämme on käytännössä direktiivien eli EU:n lainsäädäntöohjeiden kääntämistä.

Suomella oli autonomian aikana myös oma tullilaitos. Nykyään se on kokonaan EU:n hoidossa, ja tullimaksut menevät suoraan EU:n pohjattomaan kassaan. Suomi sai myös 1800-luvulla oman rahan ja oman keskuspankin. Nyt Suomen rahapolitiikasta päätetään Euroopan Keskuspankissa. Myös monet muut keskeiset asiat, kuten esim. maatalouspolitiikka on nyt kokonaan EU:n käsissä.

Jos nyky-Suomen omaa päätösvaltaa verrataan Yhdysvaltain osavaltioiden omaan päätösvaltaan, niin ne ovat aika pitkälti verrannollisia keskenään. Silti kukaan ei väitä, että esim. Texas olisi itsenäinen valtio.

Suomen kansasta noin puolet suhtautuu Euroopan Unioniin kielteisesti. Siksi meilläkin pitäisi siirtyä monen muun maan tapaan viettämään kansallispäivää itsenäisyyspäivän sijaan. Silloin me kaikki voisimme juhlia yhdessä yhteistä isänmaatamme ja suomalaisuuttamme.

 

Neuvostoliiton propaganda näki asian toisin: http://youtu.be/NRZrH6gdpyQ

…...

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

15 KOMMENTIT

 1. Globalisti mafia Deep State on maailman varjohallitus ja kaikkien sotien, kusetusten ja islamisaation ja ilmastonmuutos valeen viherkusetusten takana. Onneksi sen kahleet ovat kirpoamassa irti.
  Ranskalaiset keltaliivit ovat jo ottamassa maataan takaisin, samoin belgialaiset ja hollantilaiset. Saksassa liikehditään myös. Kansat haluavat itse päättää asioistaan ja sitähän ei globalisti eliitti ja heidän kätyrinsä suvaitse.Propaganda mörkö valtamedia syytään aina vaan valheitaan, koska on täysin globalistien käsissä. Kansojen heränneet eivät enää usko valtamediaan eivätkä johtajiaan, joten muutos on väistämätön. Käy kuten kaikille diktatuureille. Ne hajoavat kun kriittinen massa päättää että nyt riittää ja ottavat vallan takaisin kansalle.
  En pelottele vaan totean että globalisaation ja EU:n kannattajilla tulee olemaan kusiset oltavat. Käy kuten aina niille jotka ovat toimineet miehittäjien karttuina omaa kansaansa vastaan.

  Elämme mahtavaa aikaa. Maailma saa pian vapautensa ja kansat ratsastavat kohti auringon nousua. Globalistien tie sen sijaan vie hautausmaalle.

 2. Mikä edes on Tossavaisen isänmaa? Ulkomailla asunut jo kauan. Sieltä rustailee vanhan miehen horinoita.

  • Sinun mielestä suomi on itsenäinen, jos ei päätä maa mistään tärkeistä asioista itsenäisesti, vaan kaikki käskyt tulee maan ulkopuolelta.. oleko hiukka sairas päästäsi.
   Ps: En kannata yhtäkään puoluetta enkä yhtäkään edustajaa, että turha alkaa aukomaan päätä että kuuluisin persuihin.

   • Viel on toivoa mutta aika käy vähiin. Näyttäis että Ranskan malli leviää ja se tietää pientä kaaosta. Vauhtiin kun pääsee, sitä ei pysäytä mikään ja sekaantujia riittää tasan kolme. Saas nährä..

 3. No hätä, kohta meillä on 60 000 000 uutta kansalaista ja seuraavaksi euroopanliittovaltio vie sen kansalaisuudenkin. Sitten meitä USE:n kansalaisia onkin miljardeja.
  Sitten meitä hallitsee hyvä issias kuningas Junkkeri tankkeri ja hovista voi löytää ex-suomalaisille tuttuja kasvoja kuten hovinarri Tsoini ja liittovaltion vara propakanda ministeri stubbelin sekä sabotaasiminiseri Gäteisen.
  Me ex-suomalaiset saamme omalta kulmakunnan osalla kunniallisen tehtävän, nimittäin maksaa veroja, jotta uudet asukkaat saa terveydenhuollon, oman asunnon, shoppailu rahaa ja tietenkin tervetulolahjana uusimman iPhonen. Meitä ylistetään kuinka vähän ex valtion piti ottaa kansainvälistä velkaa elättämiseen, kun olimme niiin hyviä veronmaksajia.
  Ajat muuttuu ja liittovaltio ottaa vuosittain tuhansien miljardien valtion velkaa jota emme koskaan pysty maksamaan pois.

  Mahtava tulevaisuus uudessa Baabelissa.
  Eipä tarvitse muistaa liputtaa.

  • Monet tulijoista saivat sinänsä iphonensa osana NATO-pestiään ISIS -tai muiden deep state -järjestöjen riveissä. Monet muut ovat hankkineet ne kotimaassaan muuten vaan. Syyriassa on 90 kännykkää sataa asukasta kohden. Muuten hyvin kirjoitettu.

   • Voi, niitä tulijoita on afrikka täynnä ja puhelimet on jo muutaman vuoden vanhoja malleja. Kyllä ne pitää saada ihan tuliterät ja liittymä Kelan piikkiin.

 4. Minun isänmaani on enää hädin tuskin Suomi tällaisena kun se nyt on. Nykysuomi on perseestä. (huom. en tark. tätä julkaisua) Nimittäin jos Herran vuonna 2018 aikoo osallistua Suomen itsenäisyyspäivän 6.12. soihtukulkueeseen niin sitä ei joudu tekemään välttämättä edes vesi-, räntä- eikä lumisateessa vaan KIVISATEESSA!!! Sillä vain vaivoin Helsingin punikki-poliisi kykenee vatsanväänteiltään suojelemaan sitä kommunisti anarkisteilta eli eliitin ja polpon ””suorantoiman joukoilta”.

  Itsenäisyyspäivän vietto oli jo tarpeeksi hailakkaa kun Neuvostoliitto oli olemassa ja taistolaiset kusivat Suomen lipulle ja lauloivat taistelulauluja sen sijaan Vietnamille ja Chilelle.

 5. Minun isänmaani on maanpettureiden raiskaama.
  Nämä lahjotut kyrpänaamat pitäisi laittaa loppuiäkseen häkkiin jossa hyvinvarustetut ugalabugalat heidät perseraiskaisivat.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.