Arto Luukkanen: Ilmaiset lääkkeet senioreille!

32
Suomen senioriväestölle on saatava laki ilmaisista lääkkeistä. Jokaiselle yli 65-vuotiaalle.  

Miksi tällainen laki olisi tarpeellinen? Siksi, että toreilla kierrellessäni kohtaan joka päivä seniorikansalaisia, joiden ongelma on se, että heidän eläkkeensä on liian pieni elämiseen.  

Noin tuhannen euron eläke on kertynyt kotiäitinä ahertaessa. Vuokra eteläisessä Suomessa on usein korkea ja vie noin puolet eläkkeestä. Sen jälkeen on kysyttävä: ostanko lääkkeet vai ostanko ruokaa?  

Suomessa köyhät seniorikansalaiset ovat joko a) nälässä tai b) ilman lääkkeitä.  

Lakiehdotuksen peruslause olisi: ”Lääkärin määräämät lääkkeet yli 65-vuotiaille, alle 20 000 euroa vuodessa eläkettä saaville, muille eläkeläisille lääkkeiden hinta porrastuisi tulojen mukaan”.  

Kustannusvaikutus: Suomessa on noin 1,5 miljoonaa eläkeläistä, joista takuueläkettä saa 98 700 henkeä. He saavat vuodessa eläkettä 193 miljoona euroa. Vanhuuseläkettä saa noin 1,3 miljoona ihmistä. Vanhuuseläkettä nauttivien kansalaisten keskimääräinen eläke on miehillä 1996 euroa ja naisilla 1536 euroa. (https://www.etk.fi/julkaisu/tilasto-suomen-elakkeensaajista/ https://www.etk.fi/wp-content/uploads/tilasto-suomen-elakkeensaajista-2017.pdf) . Vuosittainen vanhuuseläkemeno, vrt. takuueläkkeiden 193 kiljoonaa?! 

Mitä se maksaisi? 

Esimerkki: Iso-Britannia – lääkkeet ilmaisia – NHS-järjestelmä

Hyvänä esimerkkinä maasta, jossa lääkkeet ovat ilmaisia on Iso-Britannia. Sen NHS-järjestelmä perustettiin II maailmansodan jälkeen. Kansalaiset saavat siinä pääsääntöisesti kattavan ja ilmaisen terveysjärjestelmän, jossa lääkkeet ovat ilmaisia alle 16-vuotiaille sekä yli 60-vuotiaille. Alimmille tuloluokille on tarkoitettu erityinen HC2-järjestelmä, joka takaa ilmaisen hammashoidon, näkötestit, silmälasit, ilmaiset matkat terveydenhuoltoon ym.).  

Jos Iso-Britannia kykenee tekemään tällaisen järjestelmän niin miksi me emme kykene?   

Ei pihistelyä

Mistä rahat? Näille oikeille kunniakansalaisille rahaa pitäisi ilman suuria pihistelyjä. Kehitysmäärärahat voi aivan hyvin laittaa kokonaisuudessaan näille.  

Tasa-arvo toteen

Tänne tulevat pakolaisiksi julistautuvat  muukalaiset saavat täyden terveyspalvelun ja ilmaiset lääkkeet. Miksi tätä järjestelmää ei uloteta meikäläisiin senioreihin? He, jos kuka, ovat ansainneet tällaisen kohtelun.  

Miksi: tasa-arvon takia. Sen nimeen vannotaan juhlapuheissa.  

Nyt olisi mahdollista kuitenkin tehdä niistä puheista totta! 

Arto Luukkanen

32 KOMMENTIT

 1. Kannatan Luukkasen ehdotusta ilmaisista lääkkeistä senioreille.
  Samalla kun vanhusten hoitamista ja lääkitystä käsitellään, niin olisi suotavaa kiinnittää huomiota myös lääkkeisiin joita määräillään ihan turhaan. Esimerkkinä kolestroli-lääkkeet. Niitä määrätään automaattisesti tietyn iän ylittäneille ja kokonais kolestrolin ylärajaa on jatkuvasti alennettu että päästään kirjoittamaan lääkeresepti. Sydänkohtaus on useiden tekijöiden summa. Korkeakaan kolestroli ei yksin aiheuta infarktia.
  Kolestrolilääkkeiden tiedetään aihettavan sivuoireita, joita sitten lääkitään toisilla lääkkeillä. Sivuoireisiin määrätyt lääkkeet taas aiheuttavat omat sivuoireensa ja niihin tietokoneen päätteeltä käypähoito suosituksia tutkiva lääkäri kirjoittaa taas uuden lääkereseptin suositusten mukaisesti. Nykyajan lääkäri kun ei tutki potilasta vaan käypähoito suosituksia. Lääkäreitä on kahta kastia. Niitä jotka tekevät käytännön potilastyötä ja sitten niitä jotka laativat suosituksia ja julkaisuja jossakin hyväveli hallintovirassa. Jälkimmäiset tekevät diilejä lääketehtaiden kanssa ja ovat YLE:n ohjelmissa asiantuntijoina.
  Syy vuodatukseen on kun aikanaan mummo-vainaan lääkedosetissa oli mm kolmet eri lääkkeet verenpaineeseen ja muita lääkkeitä ainakin viidet päivässä. Ei ihme että vanhusten mahat ovat joko ripulilla tai ummessa. Lääkärit kirjoittavat myös mieliala lääkkeitä herkästi kun vanhus pitkästyy hoitokodissa. Niiden aiheuttamaan piristykseen sitten nukahtamislääkkeitä ja diapamia johdannaisineen, jotta vanhukset pysyvät makuulla. Yöksi riittääkin mainiosti yksi hoitaja valvoskelemaan, kun voittoja maximoidaan.

  • Joo matuloiset saa nykyisinkin kaiken ilmatteeks terveyden huollosta lääkkeisiin ja kuntosaleista julkiseen liikenteeseen, jopa ajokorttiin ja autoihinkin.

   Juuri äskettäin Lohjan kaupunginvaltuusto päätti, että kaikki matuloisten lapsukaiset saa Lohjan kaupungin asukkaiden kustantaman ajokortin ilmaiseksi.

   • Siis matujen lapset saavat ilmaisen ajokortin. Koskeeko tuo jotain tiettyä lukumäärältään rajoitettua ryhmää vai saavatko matulapset tästä lähtien hamaan tulevaisuuteen ilmaisen ajokortin. Entä heidän lapsensa. Onko etu ylisukupolvinen?

    Tulipa mieleen, että henkilöauton ajokortin saajan vähimmäisikä lienee 18 vuotta. Siis pitää olla täysi-ikäinen, joka ei voi olla lapsi.

 2. Ei missän nimessä jokaiselle, Suomessa on paljon hyvätuloisia eläkeläisiä jotka pystyvät kyllä lääkeensä ostamaan. Tulojen mukaan hyväksyn.No kerron yhden esimerkin ylä-asteen eläkkeelle jäänyt lehtori kertoi kirkkain silmin että yli 3000 brutto eläkkeellä justiin pärjää.Kaksi autoa pitää olla ja ulkomaan matkoja pari-kolme vuodessa, kaksi kesämökkiä jne. En kehdannut sanoa että saan töistä saman verran, no tai sain vielä kolme vuotta sitten.Ja vielä että yleensä nämä ehdotukset eivät mene läpi jos myös hyvätuloiset porvareita äänestävät eläkeläiset eivät saa samoja etuja. Entäs ikääntyvät pitkäaikaistyöttömät, no sehän on heidän omaa syytään että firmat potkivat ikääntyviä pellolle kiihtyvää vauhtia. Nämä ehdotukset pistän yleensä vaalikiiman piikkiin.

 3. Kerron kokemuksen syvällä rintaäänellä ja totean vain, että koko vanhustenhuolto on aivan retuperällä ja kun linjauksia ym. eivät kykene korjaamaan ylätasolla olevat vastuuhenkilöt, niille pitäisi ” antaa potkut”..
  Ihan perusasiat,linjaukset kaikki-mehtässä.

  Oikeasti tiedän tuetun asumispalvelun asioista, laitoshoidosta ym. Lähiomaisena.

  Eilen viimeksi tuli vastaan tilanne niin,että suututti, kun kävimme vierailulla.

  Olen todennut monta kertaa, että kun tämä maa on ” niin läpikotaisin sekaisin”…sietäisi antaa potkuja aika paljon ” vastuuhenkilöille”.

  Julkisen puolen /julkishallinnon siis virkamiehet,poliitikot ym. SAAVAT PALKAN JA KULUKORVAUKSET,LOMARAHAT KANSAN MAKSAMISTA KORKEISTA VEROISTA.

  Suomessa riittää sitten pikkupäällikköä, koordinaattorina ym pilvin pimein julkisella, mutta silti asiat eivät toimi .

  Muistaakseni julkisella puolella on n.600 000- 700 000 työntekijää,kun ennen eeuta oli n. 400 000 ja asiat toimi tuolloin.
  Suorittavasta tasosta puuttuu porukkaa.Suojatyöpaikkoja eli aivan turhia virkoja on vaikka kuinka ja ne kulut maksetaan veroistamme.

  Eeuu sortuu ihan tuota pikaa ja kun Suomi on jälleen itsenäinen, tarvitaan ”porukka joka laittaa tämän maan asiat kuntoon”.

  Jospa sitten suomensukuiset saavat ”päätäntävallan ” omien esivanhempien rakentamassa maassa.Uskon, että jälki on hyvää tuolloin

  Voiko olla töissä esim vanhustenhuollossa ym.jos ei osaa kunnolla suomen kieltä?

  Minusta ei voi olla. Tätäkin tullut nähtyä.

 4. Suomessa ei olisi mitään vaikeuksia harjoittaa laajaa sosiaalipolitiikkaa omien kansalaisten hyödyksi. Kyse on vain poliittisesta tahtotilasta kohdella suomalaisia huonosti ja käyttämällä heitä yksinomaan ”kaivoina”, joista ammennetaan loputtomasti vero rahoituksellista hyötyä, jotka suunnataan löysin rantein ulkomaalaisille kehitysmaista tuleville haittamaahanmuuttajille lyhentämättömästi. Eikä kaikki edes jää tähän vaan myös esim. veikkaus ja SPR:n terroristijärjestö antaa erilaisia ”tukia” raiskaavien ja muihin vakaviin henkirikoksiin syyllistyvien kehitysmaalaisten ”kotouttamiseen” ym. jonnin joutavaan paskan vääntämisen, joka on pelkästään yhtä rikollista toimintaa kuin KAIKKI muukin pakolais bisnes, jonka maksavat taaskin veronmaksajat niin rahoillaan kuin hengellään.

  Tämä kaikki rikollisen toiminnan lopettaminen ei ole sen monimutkaisempi ratkaisu kuin lyhtypylväs… ja kas jälleen suomalainen kansakunta tuntee hengittävän vapaasti ja vailla jokapäiväistä pelkoa siitä, milloin nämä globalistien ja kulttuurimarxistien kunniavieraat ja raketti-insinjöörit tekevät sen mitä nuo tunnottomat ja vailla kaikkea inhimillisyyttä olevat murhamiehet ja joukkoraiskaajat purkavat ”turhautumistaan” siitä, ettei Suomi ole sittenkään tarjonnut persettään heille tarpeeksi maireasti ja alistuneisuuttaan näyttäen, vaan jopa kehtaavat olla olemassa omassa maassaan kuin kotonaan eivätkä ymmärrä itse kuolla pois arvokkaamman ja suurempaa oivallisuutta osoittavan 1400-vuotta wanhan kulttuurin edessä, joka perustuu kuolemaan ja kidutukseen sekä kaiken ihmisarvon polkemiseen unohtamatta tietenkään sitä, ettei tuo murha kultti ymmärrä elämässä olevan mitään muuta kuin takapajuisuutta suurimpana hyveenä pärstän pesemisen kamelin kusella, joka vastaa korkeinta tiedettä ja ymmärryksen tasoa, jonka vain voi matalalla otsalohkolla saavuttaa.

 5. Kyllä oli vajaapäinen ehdotus.
  Vai pitäisi maksaa verovaroin eism, ilmaiset lääkeet yli 65 vuotiaille entisille ja oleville ”kansanedustajille” jotka imee vieläkin veronmaksajien rahoja tuhansia euroja kuussa joka paskaläjä.
  Eläkeraja pitää olla ilmaisille lääkkeille se on ainoa järkevä ehdotus, ei helvetissä kaikille vanhuksille.

 6. Ei käy!

  Sairaat ja pilleriaddiktit maksakoot itse pillerin popsimisensa.
  Stoppi järjettömälle ja ikuiselle ilmaispalvelujen kasvattamiselle!!!!

  Huolestuneet kansalaiset kaivakoot omaa kuvettaan ja lahjoittakoot rahaa pillerivanhuksille, jos luulevat sen hyödyksi koituvan.

 7. Ortopedi Antti Heikkilältä erittäin lukemisenarvoinen uusi kirja:
  ”Lääkkeetön elämä”.

  Antti Heikkilähän on niiden lääkärien sylkykuppi, jotka rikollinen BIG PHARMA & MEDICAL MAFIA on lahjonut uskottelemaan ihmisille, että käytännössä vain noilla BIG PHARMAN PATENTOIMILLA, kiskurihintaisilla, enemmän tai vähemmän myrkyllisillä valmisteilla voidaan parantaa sairauksia; sairauksien ennalta ehkäisemisestä, päinvastoin kuin Antti Heikkilä, he juurikaan eivät tarjoa opastusta.

  Monet BIG PHARMAN lahjomat professorit julistavat jo lääkäriopiskelijoille ”uskomushoidoiksi” sellaiset luonnonmukaiset, halvat mutta toimiviksi osoittautuneet parantamis-menetelmät, jotka eivät tuo BIG PHARMAN kassaan rahaa.

  Ks. ”Professori vertaa lääketeollisuutta järjestäytyneeseen rikollisuuteen”,
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2014090718638829

  • Jos joku väittää kaikkea lääketiedettä paskaksi paitti luonnonlääketiedettä, kokelkaapa ituhippien lääketiiedettä helvetilliseen mireeniin vaikkapa, että eikohän tulis äkkiä mieli lääketieteen tarjomaan oikeaa lääkettä kun rehut ei tehoa.
   Migreenin ei auta mikää muu kun oikea lääke jota on ihan turha ettiä mistää luonnonlääkkeitä, on kyllä tullut kokeiltua, minulla kun sattuu tuo migreeni olemaan pari kertaa viikossa.

  • Kyseinen paikka mistä linkitit ”migreenin auttaa tavallinen särkylääke kun se otetaan heti kohtauksen tultua”.. voi jumalauta, ei mitään tietoa koko saatanaan paikassa mikä on mikigreeni, siihen ei auta tavalliset särkylääkeet.
   Ja sinun kaltaiset p-aivot linkittää tuollaista paskaa.

   • Minä sen enempää kuin kukaan muukaan ei millään tavalla ole yrittänytkään estää sinua ostamasta Rockefellerin perustaman rikollisen Big Pharman patentoimia kiskurihintaisia myrkkyjä. Kyllä joku pitkälle koulutettu Big Pharman voitelema nykyajan poppamies sinulle sopivan myrkkyreseptin kirjoittaa – terve menoa myrkyllä kyllästettynä manalaan – kyllä matkalla opastajakin löytyy: http://www.whale.to/c/11887855_10102043265985445_6470582855615818200_n.jpg

    Joten turha sinun on sitä trollipaskaasi suoltaa ja koettaa toimia Rockefellerin rikollisen Big Pharman myrkkyjen myynninedistäjänä.

    • Liitä tämä tuohon Pharmaan jos pystyt. ”Sandoz”
     Näyttääkö samalta tekijältä, lääkkeitä kun tekee muutkin kun mainostamisi paskayhtiö.
     Mutta trolli on hyvä ja kehittelee tauteja että voi nauttia kivuista.

     • Eihän se SANDOZ kuulu BIG PHARMAAN…alla alkajaisiksi muutama esimerkki oikeudenkäynneistä joissa mm. Sandoz on ollut syytettynä ja lisääkin kyllä tarvittaessa löytyy:

      ”Opioid manufacturers face litigation
      …Methadone – The Pharmanetwork, Roxane, Mallinckrodt, SANDOZ…
      Every day, some 40 people in the U.S. die from an opioid overdose and countless babies are born with neonatal abstinence syndrome (NAS) – a painful result of their mother’s opioid dependency during pregnancy.
      Opioid litigation has drawn substantial publicity, as Big Pharma defends allegations of deceptive and false marketing among other claims…”
      https://bartbernard.com/drug/opioid-lawsuit/manufacturers

      ”SANDOZ Pharmaceuticals Corp is facing at least six lawsuits in the USA, seeking millions of dollars in…”,
      https://www.thepharmaletter.com/ar ticle/SANDOZ-faces-parlodel-lawsuits-in-usa

      ”Humana Sues 37 Drug Makers, Alleges Conspiracy to Fix Prices of Certain Generics
      …The lawsuit names 37 pharmaceutical companies, including Mylan, Novartis, and SANDOZ.”,
      https://www.ajmc.com/newsroom/humana-sues-37-drug-makers-alleges-conspiracy-to-fix-prices-of-certain-generics

      ”Novartis: Corporate Rap Sheet
      Novartis is the result of the ongoing concentration of the Swiss pharmaceutical and chemical industries. It was formed in 1996 through the merger of Ciba-Geigy and SANDOZ…”
      https://www.corp-research.org/novartis

      ”BC Liberals Took $220,000 in Donations From Drug Companies Named in Class Action Opioid Lawsuit
      …SANDOZ Canada…”
      https://pressprogress.ca/bc-liberals-took-220000-in-donations-from-drug-companies-named-in-class-action-opioid-lawsuit/

      ”B.C. sues pharmaceutical companies over opioids addictions
      …drug manufacturers named in the suit include Apotex Inc., Janssen Inc., Mylan N.V., Ranbaxy Pharmaceuticals Canada Inc., SANDOZ Canada Inc.,”
      https://www.ctvnews.ca/health/b-c-sues-pharmaceutical-companies-over-opioids-addictions-1.4072821

      ”U.S. states allege broad generic drug price-fixing collusion
      …The states are pressing a new complaint that would add Novartis AG’s unit SANDOZ, India-based Sun Pharmaceutical Industries Ltd…”
      https://www.reuters.com/article/us-usa-generics/u-s-states-allege-broad-generic-drug-price-fixing-collusion-idUSKBN1D0201

     • ’Big Pharma’-firmat ml. Sandoz osoittavat ”korkeaa moraalia” vastustamalla heidän valmistamiensa lääkkeiden(!) käyttöä nevadalaisen tuomarin langettaman kuolemantuomion toimeenpanossa murhaajalle – vahingoittaisi heidän ”mainettaan”! Seuraavassa artikkelissa mainittuun, aiottuun kolmea LÄÄKKETTÄ käsittävään TELOITUSMENETELMÄÄN kuuluvat rauhoittavat midazolam ja diazepam sekä SANDOZIN lihaksia halvauttava cisatracurium. Poimintoja artikkelista:

      ”Nevada judge stalls execution after company objects to use of its drug

      A Nevada judge has effectively put the execution of a two-time killer on hold after a pharmaceutical company to the use of one of its drugs to put someone to death.

      The delay came after Nevada announced it would substitute the sedative midazolam for expired prison stocks of diazepam, commonly known as Valium. Its manufacturer, Alvogen of New Jersey, filed a lawsuit accusing Nevada of illegally securing the drug for unapproved purposes.

      A second pharmaceutical company, Sandoz, also raised objections at Wednesday’s hearing to the use of one of its drugs — the muscle-paralysing substance cisatracurium — in executing Dozier.

      Dozier told a judge that he doesn’t really care if he suffers when he dies. But he allowed lawyers last year to challenge the three-drug method that Nevada planned to use, including the sedative diazepam, the potent opioid fentanyl and a muscle paralyzing drug called cisatracuriam

      Dozier was sentenced to death in 2007 for robbing, killing and dismembering 22-year-old Jeremiah Miller at a Las Vegas motel in 2002. ”

      https://www.theguardian.com/us-news/2018/jul/11/nevada-execution-blocked-scott-raymond-dozier-alvogen-midazolam

      Mainitun ”lääke”-koktailin ottanut päätyäkseen manalaan ilmeisesti ei tarvitse em. opastajaakaan http://www.whale.to/c/11887855_10102043265985445_6470582855615818200_n.jpg

     • Trolli suoltaa tyypillistä trollin ulostetta, koska asiaperusteita ei ole!

    • Jos kirjoittaa totta on.trolli, mene nyt kuulepoppaukko peilin eteen.
     Et tollo ettinyt edes oikean lääkeyhtiön nimellä, ilmoitin nimen mutta ei.. poppaukko suoltaa täyttä paskaa.
     No, odota rauhassa kellosi sointia.

  • Eli katselet milelläsi kun satuhatta kuussa tienaava entinen kansaedustaja saa kaikki lääkkeet ilmatteeksi.
   Eläkeraja pitää olla minkä ylittyessä lääkkeet joutuu ostamaan itse, luulisi tuon olevan kaikkille selvä, mutta näköjään ei.

 8. Lakiehdotuksen peruslause olisi: ”Lääkärin määräämät lääkkeet yli 65-vuotiaille, alle 20 000 euroa vuodessa eläkettä saaville, muille eläkeläisille lääkkeiden hinta porrastuisi tulojen mukaan”.
  Kannatan! Suurituloiset eläkeläiset eivät tarvitse taloudellista avustusta.

 9. Miksi muuten PS ei tunne kuin vuokralla asuvia eläkeläisiä? Toisaalta taas joku kirjoittaa miten rikkaita ovat eläkeläiset, kaikilla isoasunto, kesämökit, pitävät aikuisia lapsiaan nälässä ja ruokajonoissa kun eivät kuole pois.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.