Reijo Tossavainen: Journalistin päätoim. Maria Pettersson: ”Me vaikutamme äänestystulokseen”

18

Toimittajien ammattijärjestön lehden Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson:

“On turha väittää, että medialla olisi pelkkä raportoijan rooli. Me vaikutamme äänestystulokseen ja siihen, millä teemalla vaalit käydään.”
“Vaalien teemat eivät ilmesty tyhjästä eivätkä pysy pinnalla itsestään. Me mediassa teemme päätöksiä, joilla on seuraukset.”

Siksi esim. Ylen vaalikoneessa on vain kaksi maahanmuuttoon liittyvää kysymystä. Näin varmistetaan, että tämä tärkeä asia alipainottuu eli vaikuttaa vastaajien saamaan lopputulemaan ja edelleen äänestyskäyttäytymiseen.

Agendajournalismia ja poliittista vaikuttamista Yleltä, jonka pitäisi olla tasapuolinen suhtautumisessaan eri puolueisiin. Mutta kun ei ole.

Viime päivinä on nähty ikävällä tavalla myös koululaitoksemme politisoituminen. Nyt jopa lapset on otettu punavihreän politiikan välikappaleiksi, sillä heidät on komennettu monissa kouluissa osoittamaan mieltä ilmastonmuutosta vastaan.

Onko seuraava ”edistysaskel” se, että aikuiset saavat osoittaa mieltä vain ”hyvien asioiden” puolesta eli punavihreän politiikan puolesta? Ja punavihreiden agendajournalistien tuella?

………

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

18 KOMMENTIT

 1. Eivät vaikuta minun äänestämiseeni. En katso yhtään vaaleihin liittyvää ohjelmaa valemediasta. Oikea persu on jo valittu.

 2. Minä sitä rokkibandin kitaristia ajattelin, mutta kone antoi muutaman muun tätä ennen. Pistesijoille kuitenkin nousi Minun Maailman Cup´ssa, joten saattaa olla, etten mieltäni muuta.

 3. Mitä vittua sitä osoittaa mieltään ilmastonmuutosta vastaan. Ei se ilmaston muutos siitä välitä. Ihan sama kuin osoittaisi mieltään mahdollista maata törmäävää asteroidia vastaan.

 4. Kommunistit ovat aina valjastaneet lapset poliittiseen hyväksikäyttöön eli punaisesta pedofiliasta on kyse!

 5. Ovatko ihmiset oikeasti niin tyhmiä että vaalikoneen tuloksen perusteella antavat äänensä?
  Luulisi normaalijärjellä varustetun ihmisen tajuavan millaisella politiikalla yhteiskuntaa on tuhottu viimeiset 30 vuotta ja mitkä puolueet ovat siitä vastuussa.

 6. Oikeasti, onko MAAILMAN ilmastomuutos tärkein kysymys SUOMEN eduskuntavaaleissa. Eikö SUOMESTA löydy tärkeämpää asiaa hoidettavaksi kuin maailman ilmasto. Mikä taho on organisoinut jopa lapset osoittamaan mieltään ilmaston puolesta ja YLE vielä järjestämään sille ruutuaikaa. Jotenkin ymmärtäisi jos nuoret tytöt osoittaisivat mieltään vaikka paljon akuutimpia raiskauksia vastaan. Eikö Suomen pahasti kuralla oleva talous ole lapsille paljon akuutimpi ja isompi uhka kuin ilmasto ja johon eduskunnan toimillakin olisi jotain mahdollisuuksia vaikuttaa ja jos se saatisiiin kuntoon niin silloin olisi paremmat mahdollisuudet tehdä isompia juttuja ilmastonkin hyväksi. Tämä tuntuu uskomattoman vastuuttomalta toiminnalta.

 7. Niin. Viherhomoisto käyttää lapsia hyväksi myös ilmastoasioissa.
  Lapset innostuvat helposti.
  Ristiretki-aikoina hyväksikäyttäjät värväsivät lapsia Palestiinaan ristiretkelle ja myivät heidät sitten orjiksi.

  • Kunta Kinte, Sinun maailmasi on kovasti lohduton. Ikävä kyllä, jaan osapuilleen saman käsityksen maailman tilasta. Kaikki on valehtelua ja viheliäistä manipulaatiota nykyisin. Lasten hyväksikäyttö enteilee sivilisaation loppua, koska mikään ei siellä ole enää pyhää.

 8. ”Ilja Janitskin: Suomen vaaleihin ei vaikuteta ulkoa, vaan sisältäpäin (video)

  Julkaistu 14.03.2019
  Suomen media yrittää saada ihmiset ajattelemaan, että eduskuntavaaleihin pyrkii vaikuttamaan jokin Suomen ulkopuolinen taho, vaikka vaikuttamispyrkimykset tulevat Suomen sisältä.

  MV-lehden perustajan Ilja Janitskinin mukaan isot lehtitalot voivat päättää siitä, ketkä pääsevät näkyville ja ketkä eivät. Demokraattisista vaaleista ei hänen mukaansa voida puhua millään lailla…”
  https://mvlehti.net/2019/03/14/ilja-janitskin-suomen-vaaleihin-ei-vaikuteta-ulkoa-vaan-sisaltapain-video/

  Kun joskus historian hämärässä silloisista sanomalehdistä voitiin ehkä jossain määrin puhua vallan vahtikoirina, niin nyt niistä on tullut yhtä läpimätiä valeen suoltajia/totuuden pimittäjiä kuin tukemansa korruptoituneet petturipoliitikotkin. En epäile yhtään etteikö Ilja Janitskinista kansanedustajana tulisi positiivisessa mielessä kovaääninen rakkikoira Arkadianmäelle paljastamaan petturipoliitikkojen ja niitä tukevan valtamedian eli todellisen VALEMEDIAN petollisia juonia ja valeita SUOMEN KANSAA VASTAAN.
  Jos olisin samassa vaalipiirissä kuin Janitskin, niin voisin hyvinkin äänestää häntä.

  • Janitskinilla on puolensa, mutta hänen uskottavuuttaan syö hyppiminen kelkasta toiseen. Äkkiä voisi saada kuvan vaikeuksista sitoutua pitkäaikaisempaan toimintaan kun ensin oli SE, Reformi ja nyt seitsemän tähteä suht lyhyellä aikaa.

 9. Näin Brysselin korruptoimat maanpetturit suoltavat propagandakoneellaan Ylellä propagandaa meitä, kantasuomalaisia vastaan ja maksattavat sen meillä:

  ”Kaleva: Yle panostaa maahanmuuttajataustaisiin äänestäjiin – soraäänille ei tilaa
  julkaistu 15.03.2019
  TV:n vaalitentit alkoivat torstaina. Kalevan mukaan Yle panostaa nuoriin ja maahanmuuttajataustaisiin äänestäjiin – mitä tämä on muuta kuin manipulaatiota?

  Verovaroilla pyöritettävä propagandalaitos Yle ei enää pyri millään tavalla peittelemään agendaansa seuraavien eduskuntavaalien suhteen…”
  https://mvlehti.net/2019/03/15/kaleva-yle-panostaa-maahanmuuttajataustaisiin-aanestajiin-soraaanille-ei-tilaa/

  ”Commission: EU Too White, Mass Third World Migration Must Be ”New Norm””,
  https://www.breitbart.com/europe/2017/12/18/eu-white-mass-migration-norm/

 10. Päinvastoin kuin suomalaisten hölmöläisenemmistö unkarilaiset eivät hyysää Brysselin korruptoimia maanpettureita vallankahvassa:

  ”Unkari pitää kiinni maahanmuuttoa koskevasta kannastaan hintaan mihin hyvänsä”,
  https://www.kansalainen.fi/unkari-pitaa-kiinni-maahanmuuttoa-koskevasta-kannastaan-hintaan-mihin-hyvansa/

  ”Unkarin ulkoministeri: “Unkari käyttää rahaa mieluummin perheisiin kuin siirtolaisiin””,
  https://www.kansalainen.fi/unkarin-ulkoministeri-unkari-kayttaa-rahaa-mieluummin-perheisiin-kuin-siirtolaisiin/

  ”80 prosenttia unkarilaisista tukee Viktor Orbánin hallituksen perhepolitiikkaa”,
  https://www.kansalainen.fi/80-prosenttia-unkarilaisista-tukee-viktor-orbanin-hallituksen-perhepolitiikkaa/

  ”Unkarin pääministeri Viktor Orbán valtion tilaa koskevassa puheessaan: “Unkarissa jokainen hyötyy unkarilaisuudesta””,
  https://www.kansalainen.fi/unkarin-paaministeri-viktor-orban-valtion-tilaa-koskevassa-puheessaan-unkarissa-jokainen-hyotyy-unkarilaisuudesta/

  ”Unkarilla on siirtolaisuuteen nollatoleranssi”,
  https://www.kansalainen.fi/unkarilla-on-siirtolaisuuteen-nollatoleranssi/

  ”Unkarin ulkoministeri: Brysselin maahanmuuttopolitiikka on vaarallinen Euroopalle ja vahingollinen Afrikalle”,
  https://www.kansalainen.fi/unkarin-ulkoministeri-brysselin-maahanmuuttopolitiikka-on-vaarallinen-euroopalle-ja-vahingollinen-afrikalle/

  ”Uusi unkarilainen konservatiivipuolue haluaa suojella pohjoista sivilisaatiota”,
  https://www.kansalainen.fi/uusi-unkarilainen-konservatiivipuolue-haluaa-suojella-pohjoista-sivilisaatiota/

  ”Unkarin raja-aita torjuu laittomat siirtolaiset ”äärimmäisen tehokkaasti””,
  http://www.magneettimedia.com/unkarin-raja-aita-torjuu-laittomat-siirtolaiset-aarimmaisen-tehokkaasti/

 11. klo 15:21 | 15.3.2019
  ”Uteliaisuus voi vetää katselemaan paljasta väkivaltaa, vaikka se voi vain lisätä ahdistusta ja pelkoja.”

  ”Videoita katselivat todennäköisemmin miehet, työttömät, kristityt”

  ”Videoita katselleet kertoivat nyt suuremmasta ahdistuksesta ja tulevien ikävien tapahtumien pelosta kuin ne, jotka eivät olleet katselleet videoita.”

  https://www.tiede.fi/artikkeli/artikkelit/pelko-yllytti-katsomaan-teloitusvideoita

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.