Reijo Tossavainen: Journalistin päätoim. Maria Pettersson: ”Me vaikutamme äänestystulokseen”

Toimittajien ammattijärjestön lehden Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson:

“On turha väittää, että medialla olisi pelkkä raportoijan rooli. Me vaikutamme äänestystulokseen ja siihen, millä teemalla vaalit käydään.”
“Vaalien teemat eivät ilmesty tyhjästä eivätkä pysy pinnalla itsestään. Me mediassa teemme päätöksiä, joilla on seuraukset.”

Siksi esim. Ylen vaalikoneessa on vain kaksi maahanmuuttoon liittyvää kysymystä. Näin varmistetaan, että tämä tärkeä asia alipainottuu eli vaikuttaa vastaajien saamaan lopputulemaan ja edelleen äänestyskäyttäytymiseen.

Agendajournalismia ja poliittista vaikuttamista Yleltä, jonka pitäisi olla tasapuolinen suhtautumisessaan eri puolueisiin. Mutta kun ei ole.

Viime päivinä on nähty ikävällä tavalla myös koululaitoksemme politisoituminen. Nyt jopa lapset on otettu punavihreän politiikan välikappaleiksi, sillä heidät on komennettu monissa kouluissa osoittamaan mieltä ilmastonmuutosta vastaan.

Onko seuraava ”edistysaskel” se, että aikuiset saavat osoittaa mieltä vain ”hyvien asioiden” puolesta eli punavihreän politiikan puolesta? Ja punavihreiden agendajournalistien tuella?

………

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

18 thoughts on “Reijo Tossavainen: Journalistin päätoim. Maria Pettersson: ”Me vaikutamme äänestystulokseen”

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.