Nigerian islamistisessa kansanmurhassa on paikallisen kirkon mukaan tapettu jopa 6000 kristittyä

4
Joulukuussa 2017 Nigerian presidentti ilmoitti terroristijärjestö Boko Haramin olevan käytännössä lyöty. Vajaata vuotta myöhemmin Nigerian kirkko on ilmaissut huolensa käynnissä olevasta islamistisesta kansanmurhasta, joka on kirkon mukaan vaatinut jo jopa 6000 kristityn hengen.

Nigeria on jakautunut islamistiseen pohjoiseen ja kristittyyn etelään, jonka välisellä ”ei kenenkään maalla” levottomuudet ovat arkipäivää, pääasiassa ISIS:lle uskollisuuttaan vannovan Boko Haramin vuoksi.

Vuonna 2017 Nigerian valtaapitävät hyväksyivät miljardin dollarin lisärahoituksen terrorismin vastaiselle taistelulle, mutta mikäli kirkon lukuja on uskominen, ei tällä juuri ainakaan positiivista vaikutusta ole ollut.

Maailma suree tällä hetkellä 49 Uudessa Seelannissa kristityn hyökkääjän iskussa kuollutta muslimia, mutta vaikenee esimerkiksi Nigerian tilanteesta.

Uskonnon motivoiman vainon lisäksi tapauksissa on ilmennyt myöskin etniseen profilointiin perustuvia viharikoksia esimerkiksi paikallista, pääosin kristittyä Benue-heimoa kohtaan. Kyseessä näyttäisi siis olevan etnisen puhdistuksen yritys, jonka uhrien lopullinen lukumäärä ei vielä ole tiedossa.

Kirkkohallituksen ulkoasiainosaston johtava asiantuntija, dosentti Tomi Karttunen totesi Kirkko ja kaupunki-lehdessä kristittyjen lisääntyneiden vainojen lisääntyneen erityisesti ”arabikevään” vuoksi.

– Demokratisoitumispyrkimys johti paradoksaalisesti länsimaista elämäntapaa kohtaan vihamielisten asenteiden voimistumiseen. Myös itäiset kristityt kärsivät kristinuskon ja länsimaiden liittämisestä yhteen. Vanhan sosialistisen järjestelmän romahdettua arabikeväässä syntyi valtatyhjiö, jota islamistiset ääriliikkeet ryhtyivät täyttämään, Karttunen totesi vuonna 2016.

Lähde: Kirkko ja kaupunki

Aiheeseen liittyvää:

Nigeria kohta turvallinen – Boko Haram alkaa olla selätetty

 

4 KOMMENTIT

  1. Kannattaa käydä vilkaisemassa seuraavan sivusto ”mittari”: https://www.thereligionofpeace.com/
    Lukema näyttää olevan lähes 35000… sen verran sivusto on rekisteröinyt rauhan uskonnon harjoittajien tekemiä terrori-iskuja 11.9.2001 jälkeen. Aika paljon ”yksittäistapauksia”.

  2. Arabikevään takana oli USA ja yksi tavoite ilmeisesti oli juurikin kristittyjen lahtaus ja karkotukset

  3. YK:n ja Deep Staten suojeluksessa tappavat. YK on kieltänyt islamin arvostelun, Deep State rahoittaa aseet ja varmistaa valtamedian hiljaisuuden.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.