Miljarditulosta nakuttava Stora Enso potkii Oulun tehtaalta jopa 400 työntekijää

6
Paperiyhtiö Stora Enso teki viime vuonna yli 1,3 miljardin euron positiivisen tuloksen, johon oli edellisvuoteen verrattuna saatu aikaiseksi 32% kasvu. Tämä ei tunnu yhtiölle riittävän, vaan se ilmoitti tänään aloittavansa Oulun tehdastaan koskevat YT-neuvottelut, joidenka lopputulemana jopa 400 työntekijää ”pääsee” kilometritehtaalle.

Oulun tehtaalla työskentelee 600 ihmistä, joten 2/3 on irtisanomisuhan alla. Tämä vetää tehtaan pääluottamusmies Olli-Pekka Kaikkosen mielen matalaksi:

– Kyllä tämä on järkyttävä uutinen. Sain tiedon asiasta tunti sitten. Tässä on toista vuotta suunniteltu, mitä muuta me täällä Oulussa voisimme tehdä kuin paperia ja millaisia investointeja tänne tehdään. Nyt tulos onkin, että tuotantolinjoja sammutetaan. Tämä tieto tuli puun takaa, pääluottamusmies Kaikkonen toteaa Lännen Medialle.

Tehtaan kaksi paperikonetta aiotaan muuttaa kartongin valmistukseen soveltuvaksi ja ilmeisestikään tämä ei edellytä nykyisenlaista työvoimaa. Yritys itse perustelee irtisanomistarvetta kilpailukyvyn ylläpidolla ja Oulun tehtaan tulevaisuuden varmistamisella.

Lähde: ArvopaperiHämeen Sanomat

6 KOMMENTIT

  1. Ninhän se menee, paperin kulutus on laskenut maailmalla kokoajan ja laskee edelleen. Karton kulutus sitä vastoin kasvaa ja kartongin teko on huomattavasti helpompaa. Samalla tehtaastakin tulee energian suhteen omavarainen kun yleensä paparitehtaat ovat vielä ostoenergian varassa.

  2. Juuri tätä on globalistifirmojen tarjoama ”leveä leipä”. Epävarmaa ja kestää vain hetken. Vain osakkeenomistaja kiittää. Stora Enson Brasilian seikkailuista omistamansa Veracellin kautta tulikin FST:llä ansiokas raportti juuri hiljan. Täyttä kolonialismiahan toiminta on.

  3. Tämä on sitä ”Globalismia” alastomimmillaan. Enää eivät ammattiliitot ruleta, eivätkä työläiset paina persettä penkkiin, kun karva kääntyy takapuolessa eli ”käyrä” on korkealla.

    Sitten hallitus ja työnantaja rukoilivat, ”että palatkaa töihin, jookos?” Pääluottamusmies siihen: ”Kyllä tullaan, jos saadaan uudet mööpelit ja uusi kahvinkeitin taukohuoneeseen ja tupakkahuonekin jo haisee kuin tupakkahuone.”

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.