Lähestymiskieltohakemusten määrä laskenut lähes 1/3 hakemuksen tultua maksulliseksi

Lähestymiskieltohakemusten määrät ovat laskeneet, selviää Oikeusministeriön selvityksestä. Vuonna 2018 oikeudessa käsiteltiin vajaa 2 100 asiaa, joista hyväksyttiin runsaat 900 lähestymiskieltoa. Määrä on vähentynyt hurjasti sitten vuoden 2016, jolloin lähestymiskieltohakemus määrättiin maksulliseksi.

Hakemuksen hinta, 250 euroa saattaa osoittautua kynnyskysymykseksi hakemuksen jättämistä harkittaessa. Siitäkin huolimatta, että lähestymiskieltohakemus on maksullinen vain siinä tapauksessa, että hakemus hylätään, hakemuksien määrä on laskenut lähes kolmanneksen.

Tilastojen pohjalta ei oikeusministeriön mukaan ole selvää, onko lähestymiskiellon muuttuminen maksulliseksi vuoden 2016 alussa vaikuttanut hakemusten määrään, mutta pelkästään vuosivaihtelulla se ei selity, sillä ennen hakemuksen muuttumista maksulliseksi, hakemusten määrä liikkui noin 300kpl alueella vuosina 2009-2015.

Lähde: Valtioneuvosto, tilastokeskus

5 thoughts on “Lähestymiskieltohakemusten määrä laskenut lähes 1/3 hakemuksen tultua maksulliseksi

  • 21.3.2019 at 13:50
    Permalink

    Maksullisuudesta seuraa, että musliminainen joutuu nyt mieheltään pyytämään rahaa ajaakseen lähestymiskieltoa oikeudessa.

    Reply
  • 21.3.2019 at 15:00
    Permalink

    Vihervasemmistoa äänestävät naiset eivät enää hae lähestymiskieltoa kun ukko ei osaa täyttää tiskikonetta oikein.

    Reply
  • 21.3.2019 at 17:11
    Permalink

    Valtion rahan ahneus on rikollista, koska matujen elättämiseksi suomalaisten oikeusturvaa heikennetään surutta vain siksi, että täppi riittäisi kaikkien matu -loisten elättämiseksi Suomessa.

    On täysin väärin, että lähestymieskieltohakemus maksaa 250 euroa, sillä kun on kysymys suoraan jomman kumman puolison omasta turvallisuudesta, silloin ei pitäisi olla mitään rahallista hintaa hengen ja terveyden suojelemiseksi. 25 euroakin olisi liikaa.

    Vielä tulee päivä kun maa on täynnä kehitysmaalaisia laiskiaisia, niin autojen turvavöihin laitetaan korttipääte, johon pitää maksaa joka kerta kun laittaa turvavyön kiinni. Ja jos ei laita, sakko ilman turvavöitä ajamisesta on 1000 euroa.

    Pysäköintivirhemaksujen viemisestä oikaisuvaatimuksen saamiseksikin makaa, oliko se 100 euroa tai enemmän. Se oli aikaisemmin ilmainen ja heti kättelyssä oikeusoppineet olivat sitä mietä, että tällä loukataan kansalaisten oikeusturvaa karkeasti. Mutta jostakinhan Sipilän oli saatava rahaa kun koko maailma on tervetullut Suomeen vetämään lonkkaa ja tekemään rikoksia, joista loppujen lopuksi on vain palkinto, eikä tuomio. Jos suomalainen sen kiroittaa nettiin, se kyllä viedään rosikseen ja päiväsakkoja tulee roppakaupalla.

    Reply
  • 21.3.2019 at 19:44
    Permalink

    Korkein eliitti, hallitus tekee päätöksiä ja kansalaiset maksavat. Kansalaiset määräävät äänestäessään eliitin jäsenyysoikeudet.
    Kansalaiset syyttäköön itseään, kun eivät ota asioista selvää. Vaikka asioiden tutkiminen vaatii aikaa ja kykyä havaita valtamedian olevan osa eliittiä. Ei siihen kaikkien tarmo riitä. Helpompi jättää äänestämättä, niin ei voi ainakaan itseään syyttää.

    Reply
  • 22.3.2019 at 07:41
    Permalink

    Oikeuden hankkiminen tuleekin halvemmaksi perintä- ja turvatoimisto Sergei&Sergei kanssa asioiden.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.