Toteamus ”Jokaisella on oikeus sananvapauteen” todettiin Facebookin yhteisönormien vastaiseksi

7
Facebook kieltää ensi viikon alusta alkaen valkoisen nationalismin ja oletettavasti rajaa termin omakätisesti. Vaikka keskustelu linjauksesta on käynyt vilkkaana, ei kyseessä ole ainoa sananvapauteen kohdistuva kummallisuus kyseisessä palvelussa. Nykysuomeen yhteyttä ottanut fb-käyttäjä lähetti kuvakaappauksen saamastaan ilmoituksesta ”yhteisönormien vastaisesta julkaisusta”. Toki sisältö on linjassa facebookin näkemyksen kanssa…

Oheisesta kuvasta selviää yhteisönormien vastaisen julkaisun sisältö. Sananvapauden puolesta tehty päivitys sisälsi myöskin lähteen suoraan Euroopan unionista, joka tiettävästi käyttää ylintä valtaa EU-alueella, joten sen referoimisen luulisi olevan hyväksyttävää. Tämän lisäksi päivityksessä mainittu, näennäisesti Suomen lainsäädäntöä ja ihmisten perusoikeuksia määrittelevän Suomen perustuslain referointi voisi tarjota selkänojaa ”hyväksyttävälle päivitykselle”. Toisin kuitenkin kävi.

Facebookin tämänkertainen sensuuri voidaan tulkita niin, ettei sananvapaus ole sen tarjoamassa palvelussa jakamaton ja kaikille kuuluva. Kelle tämä tuli yllätyksenä?

Lähde: Yksityinen

Aiheeseen liittyvää:

Facebook kieltää valkoisen nationalismin ensi viikosta alkaen

7 KOMMENTIT

 1. Facebookista on siis tulossa politiikan väline, jonka tarkoitus on estää vapaa keskustelu ja ”väärät mielipiteet”. Zuckerberg on siis liberaalien, suvakkien, politrukki.

 2. Älkää vain Herran Jumala menkö sanomaan, että ihmisen on käytävä paskalla. Naimisesta nyt puhumattakaan!

 3. Jaha taidankin sitten sulkea koko paskan….Mulla on oikeus mielipiteisiini en ikinä tule hurraamaan ”monikulttuurille”. Suomi on valkoisten ihmisten maa ja meidän esi-isät on tämän rakentaneet ei Afrikkalaiset eikä Lähi-itäläiset. Enkä tarkoita että kaikki ulkomaalaiset ulos, vaan oma maa ja sen kansan tarpeet ensin, sitten muut ja rajat kiinni haittamaahanmuutolta. Kansallismielisyys on tervettä järkeä….

 4. VK on jo käytössä. Jätettäköön ”fakebook” ääristalinististen suvakkien alustaksi. On helppo seurata kuinka vähän niitä lopulta on ja myöhemmin lukita ne takaisin hullujenhuoneisiin

 5. Nyt on oettu täydellisesti käyttöön ent. DDR:n ja ent.N-L:n ja nyk. P-Korean aseet. Saa olla vain yksi mielipide. Tämä on totalirismia jos mikä ja vastoin kaikkia sananvapaus-ja uskontolakia. Kuka olisi uskonut vielä 10v.sitten. Fb tyhjenee tervejärkisistä ihmisistä, jotka vielä ajattelevat omalla järjellään.

 6. ”Useimmat tämän päivän tuomareista, useimmat opettajista, näyttelijöistä, kansanjohtajista jne. eivät ole tietoisesti ja tahallaan pahoja tai edes kyynisiä seuratessaan juutalaisten johdossa. He pitävät itseään ”hyvinä kansalaisina”, aivan kuten he tekisivät toimiessaan päinvastaisesti hyvien johtajien vaikutusvallan alaisina.

  Näin ollen ei ole mitään syytä tappaa heitä kaikkia. Tämä moraalinen heikkous pitää jalostaa pois rodusta satojen sukupolvien aikana. Tällä hetkellä meille riittää tietoisesti pahan väestönosan eliminoiminen – plus muutama satatuhatta moraalisesti rampaa ”hyvää kansalaista” ympäri maan, esimerkkinä lopuille.

  Muutaman pahimman roturikollisen hirttäminen jokaisessa naapurustossa tulee auttamaan suunnattomasti väestön enemmistön suoristamisessa ja heidän ajattelunsa uudelleen-orientoimisessa. Tosiasiassa tämä ei ainoastaan auta, vaan se on ehdottoman välttämätöntä. Ihmiset tarvitsevat vahvan psykologisen shokin murtautuakseen vanhoista ajattelutavoistaan.”

  Lainaus Turnerin Päiväkirjoista

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.