Reijo Tossavainen: Persujen superjytky mahdollinen, jopa todennäköinen

23

Perussuomalaisten kannatuksen nopea nousu on maamme oloissa täysin poikkeuksellista. Neljä kuukautta sitten kannatuslukema oli noin 8 % ja nyt noin 15 %. Kannatus on siis lähes tulpaantunut!

Tässä tilanteessa herää kysymys: entäs sitten? Vastaan lyhyesti, että loppua kohti vauhti vain kiihtyy!

Tasaisen vauhdin taulukolla vaaleissa kannatus olisi noin 17 %. Rohkenen ennustaa, että mahdollisuuksia on jopa noin 19-20 % kannatukseen, jos kaikki natsaa kohdalleen. Silloin perussuomalaiset ja demarit kisaavat suurimman puolueen eli pääministeripuolueen asemasta.

Ensinnäkin nyt on syntynyt ns. voittajan vankkurit -ilmiö eli kannastaan kahden vaiheilla oleva kallistuu helposti menestyksen nosteessa olevan puolueen kannattajaksi.

Toisekseen vaaleihin saakka persut hallitsevat ilmatilaa myös perinteisen median puolella, vaikka se agendajournalisteille on vastenmielistä. Erityisen vahvaa hallinta on somen puolella. Esimerkiksi perjantaina aamupäivällä verkkolehti Uuden Suomen kymmenen luetuinta blogia liittyi perussuomalaisten nosteeseen.

Kolmanneksi galluppien korjauskertoimet vääristävät tilannetta. HS-Pravdalle galluppia tekevä Kantar TNS käyttää korjauskertoimiensa vertailukohtana kunnallisvaaleja, jotka olivat perussuomalaisille todella heikot. Siksi tuorein HS:n gallup osoittaa perussuomalaisille vain 11,1 % kannatusta.

Ylelle gallupin tekee Taloustutkimus. Heidän korjauskertoimet perustuvat kunnallisvaalien lisäksi myös eduskuntavaaleihin 2015. Tällöin kunnallisvaalien aiheuttama vääristymä on pienempi. Siksi Ylen gallup on 15,1 % eli peräti neljä %-yksikköä korkeampi.

Koska kunnallisvaalit kuvaavat perussuomalaisten nykytilaa erittäin heikosti, mutta edelliset eduskuntavaalit erittäin hyvin, niin silloin korjauskertoimien pitäisi perustua vain eduskuntavaaleihin 2015. Jos niin tehtäisiin, silloin perussuomalaiset olisivat jo nyt kokoomuksen kanssa ehkäpä suurinpiirtein tasossa.

Kilpailevien puolueiden ja perinteisen median tuulettimista on lentänyt niin paljon peetä persujen suuntaan, että nyt kentällä on kova taistelutahto. Silläkin on suuri merkitys lopputulemaan.

……..

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

23 KOMMENTIT

 1. Nyt kaikki on vain kiinni ääntenlaskijoista ja kuinka paljon Helsingin satama-alla kykyneen ”vetämään” äänestysuurnia, joissa on hylättyjä ”rotesti ääniä”.

  Sillä ”vesille on venhosen mieli!!!”

  • Samma på selvinpäin:

   ”Nyt kaikki on vain kiinni äänten laskijoista ja kuinka paljon Helsingin satama-allas kykenee ”vetämään” äänestysuurnia, joissa on ”hylättyjä” ”rotesti ääniä”,

   ”Sillä vesille on ”venhosen” mieli!!!”

 2. Persuille on tärkeää pysyä siinä noin kolmospaikalla. Persut tarvitsevat akuutisti mahdollisuuden syyttää ”enemmän ääniä saanutta isompaa puoluetta” siinä vaiheessa kun taas takki kääntyy, ja äänestäjien toiveet
  maan siivoamisesta rauhattomista ja raiskaavista elementeistä ovat jälleen vain pierua korpilombolossa.

  • Periaatteista on pidettävä kiinni vaikka se maksaisi hallituspaikan tai mahdollisen myöhemmän hallituksen hajoamisen, missä persut olisivat mukana.

   Tietty, jos ääniä tulisi oikeen oikeen paljon niin sitten voisi määritellä linjaukset helpommin.

   Jokatapauksessa selkeää muutosta tarvitaan, ja siksi äänestän persuja. En voi antaa kannatustani nykymenon jatkumiselle.

  • Jos Persuista tulee suurin puolue, niin SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät yhdistyvät vaalien jälkeen yhdeksi puolueeksi, joka on suurin. Myös Kepu ja Kokoomus voivat yhdistyä, joten nekin ylittävät Persujen edustajamäärän.

   Jos Persut saisivat 2019 vaaleissa 40 prosenttia edustajanpaikoista, niin silloin SDP, Vasemmisto, Vihreät, RKP, Kepu ja Kokoomus yhdistyvät.

   Yhdistymiset aiheuttanevat äänestäjäkatoa Persuihin, mutta vaalikausi 2019-2023 on valtapuolueiden kannalta pelastettu. Seuraavan vaalikauden alussa valtapuolueet voivat olla tilanteessa, jossa Persut ovat saaneet 40 prosenttia edustajanpaikoista. Silloin niiden on viimeistään liittyvä yhteen uudeksi suureksi puolueeksi, jolla on 57 prosenttia edustajanpaikoista.

 3. Yle Uutiset 18.00

  Kuka uskoo ettei tuohon hienoon ravintolaan muka löydy kanta väkeä töihin

  ylen väite huhu huh

  kanta itävaltalaisia on vaikea saada näihin * luxus*ruoka ravintoloihin töihin

  no mites nakki kioskit räkälät ja mc donalds
  hotelli siivojat vanhusten hoito ymm….

  Lyödäänkö vetoa koko juttu on lavastetu huonosti käsikirjoitetua yle propagandaa

  katso 10 min kohdalta ja kuuntele kun hienosto ravintoalaan

  ei löydy kanttis työlaisiä
  Kivaa shittiä

  meikäläinen menisi riemulla tohon siistin näköiseen mestaan duuniin
  ennen kuin Bub räkälään tai kymmeniin muihin jopeihin

  ymmärtäisin jos kysessä olisi tuon ravintolan vessojen siivojan pesti

  siis mietikää mitkää mitä touhua
  mitäs ne muut itävallan kielteisen turvapaikan saaneet tekee
  mistä yle löysinkin tämän kaverin jutuunsa

  näytää siltä kuin hän ei olisi ikinä nähnytkään olut hanaa

  **ennen ylen kuvauksia **

  https://areena.yle.fi/1-4558204

  • Menkööt mäkkärit sitten muualle, jos ei saa työntekijöitä. Sama hotellien kaa. kyllä sinne paikallisia saa, kun työehdot ja johtaminen inhimmillistetään ja kansakunnan henkinen vointi saataisiin paremmaksi.

 4. Kansa on asettunut perussuomalaisten riveihin nähtyään agendamedian puoluellisuuden ja suoranaisen törky-uutisoinnin perussuomalaisista. Myös jatkuva ilmasto propaganda muovipilli kieltoineen, sähköauto pakottamisineen jne on herättänyt kansan terveen järjen. Vihervasemmisto, keskusta ja kokoomus ovat kiirastulen kerubeita noita-akkoineen ja vapaamuurari veljineen.

  Kansan olisi myös syytä tietää Keskiviikko Kerhosta. Siellä kokoontuvat kerran kuukaudessa työnantajajärjestöjen pamput molemmin puolin, agendamedian päätoimittajat ja omistajat, vanhojen puolueiden avainhenkilöt, suuryritysten johtajat, virkamiehistön päällystöt jne. Kerhossa päätetään mitä Suomessa tehdään. Eduskunta on ollut vain teatteria ja hallitukset nukkehallituksia.
  Perussuomalaisten superjytky kaataa tämän vanhan valheellisen vallan rakenteen. Se on syy miksi perussuomalaisia pelätään.

  Tutki itse ja koe #Great Awakening.

 5. Äänestyspäätös liikkuu linjalla persut, SDP tai SKE. SDP lupaa kyykytetyille välitöntä helpotusta, mutta ajaa pidemmällä tähtäimellä Suomen tuhoutumiseen johtavaa linjaa. Puolueen esittämissä ajatuksissa ei ole järjen häivää. Pieni helpotus vain kaikkein ahtaimmassa asemassa oleville, ja senkin puolue verottaa hetikohta pois.

  Persuilla on Suomen kannalta ehdottomasti järkevin ja toteuttamiskelpoisin kokonaislinja. Puolueella on kuitenkin sionistisia kytköksiä, jotka epäilyttävät. Suhde globalismiin säilyy saman tapaisena kuin Donald Trumpin hallinnolla, joka on jopa aggressiivisen sionistinen. Persuvallassa ollaan USA:n uuskonservatiivien taskussa ja toteutetaan kovien arvojen tekouskovaista politiikkaa. Jenkeissä Trump supistaa rajusti sosiaaliohjelmia ja siirtää rahaa armeijan käyttöön tai suorana tukena Israelille.

  SKE:llä on parhaat arvot, mutta vain vähän keinoja toteuttaa ne. 7 tähteä, IPU ja Reformi ovat myös arvoiltaan hyviä.

 6. Aika perseestä toi jytky sana. En ymmärrä miksi niin monet vieläkin käyttää sitä.
  Olisi paljon fiksumpaa perussuomalaisten siirtyä jo soinin jättämistä sanoista pois.

  • Hyvä huomio! Persujen kannattaisi ottaa etäisyyttä Soiniin myös retoriikan tasolla. Sanat ”jytky” ja ”hillotolppa” tuovat mieleen Soinin ja voivat karkottaa äänestäjiä.

 7. Kannattaa varautua pitkäjänteiseen työhön, ja siihen, että vielä näillä vaaleilla ei saada korjattua Suomen suuntaa kuin osittain. Hyvä niinkin.

  Mutta vähemmistörooli hallituksessa saattaisi tarkoittaa liikaa kompromisseja. Siksi hallitusvastuu ei todellakaan voi olla itsetarkoitus. On huomattava, että Ruotsissakin vahva ja selväsanainen Ruotsindemokraatit on pakottanut vanhoja puolueita ottamaan huomioon. terveempiä näkemyksiä koskien esim. haittamaahanmuuttoa. Ruotsissa tosin työtä ei ole tarvinnut halpuuttaa kilpailukyvyn vuoksi, ja siihen lienee ainakin osittain vaikuttanut oma valuutta.

  • Oppositiossa ei tarvitse tehdä kompromissia. Mahdollisimman jyrkkä linja vaan olematta kuitenkaan ”natsipuolue” ja noinhan siinä käy. Ja jos se oppositiossa olo muka kasvattaa kannatusta niin…

 8. Niin, kyllähän tämä todellinen jytky odottaa noutajaansa. Siinä on Juutas Soinilla ryppynaru oltava tiukalla seurailleissaan vaalituloksia. Sieltä nollakerhosta ei varmaan hymyäkään irtoa. Nooh hillotolpat on kohta nautittu ja kansa varmasti muistaa nauttijat. Hyödyllisiä idiootteja maailmaan mahtuu.

 9. Nämä tulevat vaalit eivät muuta Suomen suuntaa, koska Eduskuntaan tarvittaisiin enemmistö AITOJA ISÄNMAALLISIA ihmisiä,mutta tämä ei tapahdu.

  Kuulemme taas ”valheita, jaskanpauhantaa, muunneltua totuutta”…..ja veikkaan, että maahanmuutto ja Suomen alasajo kiihtyy entisestään uuden hallituksen ja eduskunnan myötä.

  Suomen yhteiskunta on niiiiiin läpeensä ”laho ja korruptoitunut järjestelmineen”, ettei tätä vaalit muuta.Tähän tarvittaisiin ”järeä suunnanmuutos ja apua muualta”.

  Annanmme ”protestiääniä”, muttemme yhdellekkään eduskunnassa olevalle puolueelle.

  Luoja siunatkoon Suomea ja sen aitoja isänmaallisia, mukavia ihmisiä.

  Valitettavasti hyvin monet ihmiset ovat ”vedätettävissä uudestaan, ja uudestaan…”

  Sen tähden Suomen suuntaa ei voi muuttaa äänestämällä. On lisäksi muitakin syitä, historiallisia,joiden jäljet tulevat nykypäivään, surullista.

  Etnonationalismi !

 10. PS voittaa kyllä vaalit, mutta sitten ollaankin solmussa hallituksen muodostamisen kanssa.
  Halla-aholle silti ääni, se saa Soinin naaman punottamaan vaali-iltana

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.