Amnestyn tutkimus kummastelee raiskausten määrää ja rankaisemattomuutta

4
Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International julkaisee tänään tutkimuksen pohjoismaissa tapahtuvista raiskauksista sekä niihin liittyvistä rikosprosesseista. Amnestyn tutkimus syyttää raiskauksista ja rankaisemattomuudesta puutteellista lainsäädäntöä sekä ”raiskausmyyttejä”, mutta jättää yhden selityksen täysin käsittelemättä…

Siitäkin huolimatta, että esimerkiksi Helsingissä yli puolet raiskauksesta epäillyistä on ulkomaalaisia, Amnesty ei käsittele, ainakaan etukäteen tarjoamassaan tiivistelmässä, maahanmuuttoa ja siihen liittyviä ilmiöitä sekä kulttuurieroja laisinkaan.

Maahanmuuton sijaan Amnesty International syyttää oikeusjärjestelmiä, jotka järjestön mukaan ”sivuuttavat, kiistävät ja hiljaisesti hyväksyvät naisiin kohdistuvan seksuaalisen väkivallan.”

– Leimaantumisen pelko ja epäluottamus oikeusjärjestelmään johtavat siihen, että naiset ja tytöt eivät ilmoita viranomaisille kohtaamastaan seksuaalisesta väkivallasta – ja he jotka siitä kertovat, joutuvat toistuvasti pettymään piittaamattomiin ja ennakko-oletuksiin perustuviin rikosprosesseihin ja vanhentuneisiin lakeihin, toteaa Amnesty Internationalin pääsihteeri Kumi Naidoo.

Esimerkeiksi Amnesty tarjoaa tutkimuksessaan Tanskaa, jossa 24 000 raiskaustapauksesta vain 94 johti tuomioon sekä Ruotsia, 6% epäillyistä raiskausrikoksista johti syytteeseen.

Lähde: USAmnesty International

4 KOMMENTIT

  1. Syyhän on nyt aivan selvä. Kanta -pohjoismaalaiset miehet, jotka tekevät ”valtaosan” raiskauksista jätetään kokonaan rankaisematta tai tuomitaan erittäin vähäisesti tekmistään naisten ”luvattomista käyttöönotoista” syystä, että tunnetusti Pohjoismaat harjoittavat yleisesti politiikkaa, joka suosii avoimesti ja julkeasti valkoista miestä suhteessa muun rotuisiin, etenkin muslimeihin verrattuna, jotka eivät syyllisty kyseiseen rikollisuuteen ollenkaan tai ovat täysin marginaalissa kyseisessä rikostyypissä.

  2. Vai on se Greenpeace alkanut ajaa naisten ja lasten asiaa? Markkinarako? Onko pian odotettavissa varainkeruukampanja, jota varten tarvitsevat imagon kohotusta?

    Amnesty International ylistää henkilöstöään jolla ei ole sukupuolta, ja joka ”taistelee oikeudenmukaisen ilmaston puolesta” (Climate Justice).

    Oikeudenmukainen ilmasto???? Nämä ovat tosissaan:

    https://www.greenpeace.org/usa/stories/celebrating-international-womens-day-and-the-greenpeace-women-and-gender-non-binary-staff-fighting-for-climate-justice/

  3. Amnestyhan on yksi niistä järjestöistä jotka haluavat täyttää länsimaat kehitysmaalaisilla raiskaajilla.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.