Jopa 90% hoitajista pitää työtä jo yksin kiireen vuoksi kuormittavana

3
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer on julkaissut kyselytutkimuksensa, jonka perusteella jopa 90% hoitajista pitää työssä esiintyvää kiirettä vähintäänkin kuormittavana. Kiireen lisäksi myöskin epäselvät sekä ristiriitaiset ohjeet ja esimerkiksi työtehtävien keskeytykset nousivat kyselyssä kuuden kuormittavimman tekijän kärkeen.

Sen lisäksi, että kiire kuormittaa 90% lähihoitajista, jopa 40% pitää työssään esiintyvää kiirettä erittäin kuormittavana.

”Tiedämme hyvin, että tällaiset työolosuhteet voivat altistaa virheille, vähentää työtehoa ja saattavat pahimmassa tapauksessa johtaa työuupumukseen. Esimerkiksi puhehäly voi heikentää tiedolla työskentelyä yli 10 prosenttia”, SuPerin tiedotteessa todetaan.

Kiire ja keskeytykset kulkevatkin käsi kädessä ja kyselytutkimuksen mukaan yli 30 prosentilla vastaajista on vain harvoin tai ei koskaan tarpeeksi aikaa työtehtävilleen.

SuPerin mukaan keskeytyneistä tehtävistä jopa viidennes voi jäädä kokonaan hoitamatta saman päivän aikana. Keskeneräiset tai kokonaan hoitamatta jääneet tehtävät jäävät pyörimään hoitajien mieleen ja voivat aiheuttaa univaikeuksia.

Lähde: SuPer

3 KOMMENTIT

  1. Minulla on hoitajille lohdutuksen sana. Aivan samanlainen liian raskas työkuorma per käsipari ja mielipuolinen kiire koskee kaikkia muitakin aloja. Sitä kutsutaan globalisaatioksi ja on olennainen osa kokoomuksen, keskustan, sdp:n, vihreiden, vasemmistoliiton, rkp:n, sinisten ja kd:n luomaa rakennemuutosta ja arvopohjaa.
    Onneksi on perussuomalaiset, reformi, ipu, ske, kristallipuolue. 7-tähden liike ja nyt. Kansa saa ihan itse päättää haluaako se lisää työkuormaa, alempia palkkoja, leikkauksia, suurempia sähkölaskuja ja muita Eu-runkkareiden, globalistien ja viherhullujen ihanuuksia.

  2. Hoitajat on myös tunnepuolen ihmisiä ja näin herkkiä näkemään pienissäkin vastoinkäymisissä ongelman mittakaavaan suhteutettuna suuremman ongelman.

  3. Voin uskoa tuon hyvin jo pelkällä logiikalla edes näkemättä, että asia näin on. Sillä kun henkilökuntaa alimitoitetaan hoidettavien määrään nähden on ilmiselvää se ettei tekeviä käsiä ole tarpeeksi paljon jo työn vaativan luonteen takia.

    Mutta selitäppä tämä globalisteille ja riistokapitalisteille, jotka ovatkin itse asiassa yksi ja sama asia.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.