Nykysuomi kysyy: Kenet näkisit mieluiten Suomen seuraavana pääministerinä?

20
Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on käynnistynyt ja vaalikiima näkyy yhä useamman ehdokkaan avauksissa sekä katutason vaalityössä. Varsinainen vaalipäivä, 14.4 häämöttää noin viikon päässä ja vaikka valtamedia on jo kuukausien ajan pitänyt SDP:n Antti Rinteen pääministeriyttä itsestään selvänä, on mm. Perussuomalaiset Jussi Halla-ahon voimin ilmoittautunut mukaan kisaan.

Hallitusneuvotteluista on odotettavissa kokolailla vaikeat oli pääministerinä kuka tahansa ja gallup-firmat tekevät tilaustyönä mitä monenkirjavimpia kyselyitä kansan suosikista seuraavaksi pääministeriksi, tulevan hallituksen ja koko Suomi-laivan kippariksi.

Nykysuomi kysyykin nyt:

Kenet näkisit mieluiten Suomen seuraavana pääministerinä?

 • Jussi Halla-aho (87%, 1 518 Votes)
 • Paavo Väyrynen (4%, 65 Votes)
 • Marco DeWitt (4%, 62 Votes)
 • Joku muu ehdolla oleva, kuka? (kerro kommenttiosiossa) (1%, 24 Votes)
 • Hjallis Harkimo (1%, 20 Votes)
 • Antti Rinne (1%, 14 Votes)
 • Li Andersson (0%, 8 Votes)
 • Juha Sipilä (0%, 8 Votes)
 • Pekka Haavisto (0%, 6 Votes)
 • Petteri Orpo (0%, 6 Votes)
 • Henri Aitakari (0%, 3 Votes)
 • Mikko Vartiainen (0%, 2 Votes)
 • Petrus Pennanen (0%, 2 Votes)
 • Katju Aro (0%, 1 Votes)
 • Tea Törmänen (0%, 0 Votes)
 • Anna-Maja Henriksson (0%, 0 Votes)
 • Juha-Pekka Väisänen (0%, 0 Votes)

Total Voters: 1 739

Loading ... Loading ...

Katso Nykysuomen eduskuntavaalikyselyn tulokset:

Nykysuomen eduskuntavaalikysely on täällä – Mikä puolue saa äänesi vai saako mikään?

20 KOMMENTIT

 1. Jaa, Nykysuomen lukijakunnan enemmistö näemmä inhoaa sananvapautta, puolueettomuuspolitiikkaa ja EU:n vallasta vapaan itsenäisen rahapolitiikan ajatusta.

  • Ehkäpä siksi kun Ilja paljasti Halla-ahon temput taannoin, eihän tämä persusaitti voi hellanlettas silloin tuollaisen ”pahan” ehdokkaan nimeä laittaa edes leikkiäänestykseen.

   • Hyvät lukijat ja keskustelijat… Nimetyt vaihtoehdot on, kuten varmasti valveutuneina kansalaisina huomasitte, rajattu puolueiden puheenjohtajiin. Äänestyksessä on myöskin vaihtoehto ”joku muu ehdolla oleva”, jonka kautta voi äänestää ketä tahansa muutakin:)

 2. Äänestin vitsinä Marco deWittiä. Onhan Suomessa moni muukin täytenä vitsinä pidetty asia toteutunut. Jostain syystä en luota Halla-ahoon, mutta on hän toki 100x parempi kuin nykyiset pääehdokkaat.

 3. Voittaja ei ole yksinomaan kansallismielisten valtapuolue sinänsä allekirjoittaen jokaisen ”ripsauksen”, mitä tuo puolue pitää sisällään, mitä se sanoo tai mitä ajattelee EU:n suhteen.

  Nekin kansallismieliset, jotka eivät äänestä persuja, äänestävät henkilöä, mutta ei protestiksi, vaan todellisen vakauksensa mukaan, koska hänen mielestään suomalainen politiikka tarvitsee ”uutta verta”, vaikka muutamissa pienpuolueissa on ns. ”vanhoja kasvoja”, mutta heidän altaan on kadonnut tai viety ”poliittinen koti”.

  Kaikkia kansallismielsiä puolueita, joita voi länsimaisessa demokratiassa perustaa, koska ihmisten vapaassa mielipiteen muodostuksessa on aina vivahde-eroja tai henkilökohtaisia pyrkimyksiä, halua olla ”merkittävämmässä” asemassa puolueessa kuin rivijäsen tai henkilöllä on oma henkilökohtainen ”kutsumus” viedä omaa asiaansa omalla tavalla omista näkökohdista eräällä tavalla jopa ”messiaasisesti”, vaikka tuo sana on liian suurellinen.

  Yhteinen nimittäjä näiden kaikkien kansallismielisten puolueiden osalta on lopullinen kyllästyminen ”nykymenoon”, jonka kaikki kyllä tietävät mitä tuo sana pitää sisällään erikseen sitä ”pilkkomatta” näillä palstoilla.

 4. Feministipuolueen päätorvi sai 0%, mutta yhden äänen. On äänestänyt itseään. ”Ei Suomi tarvitse uusia hävittäjiä, tärkeämpää on torjua ilmastouhkaa”. – Feministipuolueen päätorvi

 5. Kyllä kannattaisi matu kriittisten keskittää äänensä perussuomalaisille, pienpuolueilla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa mihinkään.
  Ainoastaan PS vaalivoitto voi järkyttää diktaattoripuolueita, ja vähintäänkin saadaan mielenkiintoiset hallitusneuvottelut ja kaikenlaista poliittista teatteria lähi kuukausiksi 🙂

 6. Tiina Wiik, koska se tietää kaiken.

  Realistisesti ajatellen Halla-aho, koska se tietää toiseksi eniten.

 7. Janne Moilanen kansanyhtenäisyys puolueesta, hänet näkisin pääministerin pallilla kaikista mieluiten

 8. On tärkeää että SKE ja Tähtiliike(Janitskin) tekevät läpimurron eduskuntaan.

  Kun läpimurto on tehty alkaa sillanpääaseman vahvistaminen ja laajentaminen.

  Helsingissä Ilja Janitskin 84.

  Uudellamaalla Marco de Wit 37.

  Nämä täytyy saada eduskuntaan.

 9. No tietenkin itseni, sillä suomessa on niin paljon korjattavia asioita että ei ammattipoliitikot tajua edes puolta, ensin sananvapaus takaisin, sitten irti eurostoliitosta,sosialismin viimeisestä linnakkeesta, rajavalvonta kuntoon, ei tarkoita sit rajojen sulkemista, vaan valvontaa joka estää rikollisten ja paperittomien sekä niiden joiden ei voida sanoa olevan rehellsellä asioilla tulon suomeen, sensijaan esimerkiksi viisumivapaus tulisi saada itään, jne eli rajapolitiikkaa tulisi helpottaa toisaalle.

 10. Junes Lokka. Sveitsiläsen berner-hevosnaamasutkin paikalle Mika Ranta, jolle myös poliisiasiat keskitetään.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.