Tanja Vahvelainen: Autoilun kiristys tulee olemaan kovaa

8
”Arvioiden mukaan lentoliikenne lämmittää ilmastoa jopa viisi kertaa enemmän kuin vastaavat hiilidioksidipäästöt maan pinnalla.” Lähde Maaseudun tulevaisuus Tämän lauseen ja tutkimusten pohjalta lentomatkailu tuottaa siis huomattavasti suuremman hiilijalanjäljen kuin autoilu.
Viime vuonna uusien autojen keskimääräiset päästöt jäivät alle 120 grammaan kilometrille. Perheen Thaimaan reissun tuottamilla päästöillä autoilee jopa 170 000 kilometriä. Keskimääräisillä vuosittaisilla ajomäärillä autoilulla kuluu yli 10 vuotta saavuttaa tuo päästömäärä.

Professori Vakkilainen hämmästelee Suomeen kohdistuvia ilmastomuutos paineita:
”Todellisuudessa Suomi on yksi niistä harvoista maista, jotka ovat oikeasti vähentäneet päästöjään, Vakkilainen sanoo.

Maailmassa on vajaa pari sataa maata, joista vain kolmisenkymmentä ovat laskeneet päästöjään. Lukuisat maat Euroopassakin eivät tee juuri mitään.”

Vakkilaisen mukaan maailman hiilidioksidipäästöt ovat 32 gigatonnia ja näistä Suomen osuus on vain 0.14% eli reilu 1 promille.

Liikenne- ja viestintäministeriö asetti vuonna 2018 työryhmän selvittämään keinoja, joilla liikenteen aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt voitaisiin poistaa vuoteen 2045 mennessä.  Yksi toimenpideohjelman keino on mm. henkilöautojen suoritteen eli ajoneuvokilometrien kasvun taittuminen vuonna 2025, minkä jälkeen henkilöautojen suorite ei enää kasvaisi lainkaan.

Tämä tarkoittaa suomeksi sitä, että junilla ja linja-autoilla matkustaminen sekä pyöräily ja käveleminen tulisivat pakostakin kasvamaan. Yhdeksi tavoitteeksi on kirjattu, että liikennevälinekanta uusiutuisi nykyistä nopeammin nolla- ja vähäpäästöisiksi ajoneuvoiksi nykyisestä prosentista sataan prosenttiin vuoteen 2045 mennessä. ”Tämän vuoksi tavoitteena on noin 670 000 sähköautoa ja noin 130 000 kaasuautoa vuonna 2030 ja noin 2 miljoonaa sähköautoa ja noin 250 000 kaasuautoa vuonna 2045.”

Muutospaineet kohdistuvat luonnollisesti myös raskaaseen kalustoon ja pakettiautoliikenteeseen, jonne kaavaillaan sähkö- ja biopolttoaineautoja.

On esitetty, että tietullien käyttöönotto, pysäköintimaksut ja polttoaineveron nostaminen olisivat lyhyen tähtäimen suunnitelmilla vaikuttavimpia toimenpiteitä tavoitteiden saavuttamiseksi.

Tavaraliikenteeseen kohdistuen työryhmä on esittänyt tehokkaimmaksi yksittäiseksi toimenpiteeksi polttoaineveron eli fossiilisen dieselin verotason nostoa.

Miten käy autokauppiaiden, entä kuljetusyritysten elinkeinon? Valtion tulisi tukea todella mittavasti sähkö- ja kaasuautoihin siirtymistä ja tämä on mahdotonta. Meidän budjettimme on rajallinen ja se tulee käyttää ensisijaisesti ihmisistä huolehtimiseen, ei aiheeseen, jossa nyt jo teemme enemmän kuin suurin osa Euroopan muista maista.

Useat suomalaiset uskovat myös, että autoilu on suurimpia hiilidioksidipäästöjen tuottaja. Tämä on harhaluulo. Enemmän hiilidioksidipäästöjä tuottaa meidän asumisemme, ei suinkaan autoilu. Se kuinka kotimme lämmitämme ja kuinka korkeana huonelämpötilan pidämme, vaikuttaa maamme hiilidioksidipäästöihin.

Tätä menoa, kohta maksamme lämmityskuluistamme mittavasti, jolloin asuminen tulee kallistumaan entisestään.

Ratkaisu ei suinkaan ole syyllistää autoilijoita, nostaa asuntojen lämmityskuluja, vaan katsoa maailman saastuttavampia maita ja painostaa näitä maita globaalisti.

Muiden EU:n jäsenmaiden, paitsi Suomen, hiilidioksidipäästöt kasvoivat 2017 1,8%. Malta mm. kasvatti päästöjään jopa miltei 13%. Suomi puolestaan näytti mallia koko Euroopalle.

Jotain rajaa autoilun verotukseen.

Antaa miehen siis ajaa…. ja daamin.

Tanja Vahvelainen

Vantaan valtuutettu
eduskuntavaaliehdokas, nro 80

8 KOMMENTIT

 1. Suomalaisella byrokraatti-vaikuttajalla on valittavanaan kaksi keinoa poliittisen tavoitteen saavuttamiseksi: Keppilinja ja porkkanalinja. Arvatkaapa kumman hän valitsee?

 2. Viherpiiperryksellä halutaan siis ajaa liikennöitsijät konkurssiin ja lopettaa yksityisautoilu. Milläs matalapalkkainen menee töihin jos ja kun ei ole varaa ajaa omalla autolla eikä julkistakaan liikennettä enää ole olemassa?
  Entä kun tulee pakkaset ja sähkölaskuun tai lämmitysöljyyn ei ole ollut varaa? Onkohan YK:lta tullut käsky palelluttaa Suomen kansa hengiltä tilkkutäkki väestön tieltä?

 3. On selvää, että suomalaiset tullaan verottamaan kuoliaiksi, ei ilmaston takia sen parantamiseksi, vaan siksi, että korkeinta poliittista tasoa olevat ilmasto -huijarit itse rikastuisivat tällä ”anekaupalla”, joka on pelkkää rahastusta, jota voi verrata wanhojen ”länkkäreiden” perusilmentymään vankkurien päällä keuhkoavasta huijarista, joka myy misktuuraa, joka ”parantaa” kaikki vaivat ja onpa liikeidea viety niinkin pitkälle, että paikalle pompii kuin vuorikauris entinen kuoleman rajamailla ollut sairas wanhus, joka ”parani” nuoruutensa kuntoon vain särpimällä tuo ”ihmeainietta”.

  Ilmasto -huijarit eli pyramidi huijarit tekevät armotta rahaa asialla pettäen näin umpityhmät poliitikot tutkijoiden avulla, jotka ovat vääristelleet tutkimustuloksia ja valehtelevat suut ja silmät täyteen tulevasta ”katastrofista, joka lopettaa kaiken elämän maapallolta kuin seinään.

  Toinen ryhmä ovat vihreän puolueen sekä muiden punaisten ja globalistien ”perässähiihtäjät”, jotka ideologisista ja valtapoliittisista syistä ovat ”lämmenneet” asialle niin, että osallistuvat omalta osaltaan tuohon vouhotukseen täydellä sydämellä, jonka lyönnitkin kohta tullaan verottamaan jokaiselta suomalaiselta , koska edm. ryhmät rakastavat korkeita veroja ja maksuja, joilla suomalaiset ahkerat työmuurahaiset verotetaan hengiltä ja tehdään heidän elämänsä mahdollisimman kalliiksi ja vaikeaksi aivan tyhjän takia vain siksi, että käydään ”sotaa tuulimyllyjä” vastaan syyttä suotta niin, ettei tämä Suomi, eikä edes koko maailmakaan luhistuisi, vaikka ajaisimme niillä samoilla saastuttavilla autoilla kuin 50-vuotta sitten.

  Ei DDR:kään suistanut raiteiltaan kaksitahtinen savuava Trabant, vaan se kurja utopia, jota kommunismiksi kutsutaan.

 4. Vaaleista on koetettu tehdä ilmastovaaleja ainakin näistä syistä:

  1) Tarkoitus on peitää savverhoon tärkein aihe, eli maahanmuuton peruuttamattomat ongelmat ja miljardiluokan lasku veronmaksajille.

  2) Autoilua verottamalla hankitaan rahoitusta maahanmuuton järjettömiin kustannuksiin. Ranskassa Macron halusi korottaa polttoaineiden hintaa saadakseen rahaa näihin kuluihin. Siellä vedätys ei mennyt putkeen. Suomessa on kuitenkin totuttu siihen, että autoilijoiden pinna on rajaton ja polttoaineen hinnassa saa olla veron osuus olla 99.9% samalla, kun tiet jäävät hoitamatta.

  3) Ilmastovouhotuksella valmistellaan kansaa siihen, että Suomi luovuttaa päätösvallan näissäkin asioissa tuntemattomille kansainväisille päättäjille demokratian ja maailman pelastamisen nimissä.

  Vihervasemmistolaiset aateliset kokomuksesta kommunisteihin tulevat lopettamaan vasta, kun kansasta ei irtoa enää kiduttamallakaan lisää rahaa. Ehkä senkin jälkeen vähän aikaa kansalaiset voivat kuitata verojaan elintensä pakkolunastuksella, jotta eliitti voisi elää vieläkin vanhemmaksi.

 5. Olkiluotoon pitää rakentaa lisää puolentusinaa ydinvoimalaa, jotta saadaan patteriautot ladatuiksi. Putput. Siinäpä vihreätkin muuttuvat homeenvihreiksi, kun Haloskan aloittamalla luvalla kylvetään dementoivaa alumiinia lentokoneista koko Lounais-Suomen taivaalle

 6. Öh köh kohta on rahaa sen verran säästössä, että lopetan työnteon ja syrjäydyn ihan omasta tahdostani tästä paskayhteiskunnasta. Toki kaikki tuet nyhdän mitä saan, koska matuillekin jaetaan.

  • Eikä tuo lain noudattaminenkaan niin nuukaa ole, kun täyden eläkkeen saa heti, vaikka maahan tulessa ei olisi mitään henkilöpapereita mukana ja nimiä saa itselleen keksiä vaikka miten monta. Tulijoiden rikoksista eivät ole kiinnostuneita poliitikot eivätkä poliisit. Pakkoraossa pitää antaa ehdollista näön vuoksi.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.