Yksi ”selitys” suurelle hylättyjen äänien määrälle? – Miksi tämä ääni hylättiin?

Nykysuomi kertoi hiljattain eduskuntavaalien hylättyjen äänien aiempia vaaleja suuremmasta määrästä. Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa hylättyjä ääniä oli 19 023 kappaletta, joka on merkittävästi enemmän, kuin aiemmissa vaaleissa. Syytä tähän voidaan vain arvailla, mutta oheinen kuva pakottaa katsojan kysymään: millä perusteella ääniä hylätään?

Kuvassa näkyvässä äänestyslipukkeessa kirjoitus on selkeää, eikä siihen ole kirjoitettu muuta kuin ehdokkaan numero. Hylättäväksi se kuitenkin on merkitty.

Lähde: Yksityinen

Aiheeseen liittyvää:

18 thoughts on “Yksi ”selitys” suurelle hylättyjen äänien määrälle? – Miksi tämä ääni hylättiin?

  • 17.4.2019 at 09:28
    Permalink

    Saatanan koirat. Ei voi muuta sanoa.

    Reply
  • 17.4.2019 at 09:29
    Permalink

    Olisikohan tuossa äänestetty väärän vaalipiirin ehdokasta?

    Reply
  • 17.4.2019 at 09:42
    Permalink

    Siinä on vaalivirkailija piirtänyt avonaisen nollan numeron 32 perään, jotta saisi hylätä äänen.

    Reply
    • 17.4.2019 at 15:28
      Permalink

      Vuonna 2015, josta tuo lappu on, oli Alexander Stubb ehdolla tuolla numerolla.

      VALITTU

      Puolue: Kansallinen Kokoomus
      Ehdokasnumero: 320
      Ikä: 47

      Reply
  • 17.4.2019 at 10:11
    Permalink

    Ei kukaan muu sitten huomannut että tuo on 2015 vaalilipuke..? Jos sitä on yritetty käyttää 2019 vaaleissa niin se on syystä hylätty. Tämä ei tietenkään kerro että onko moka virkailijan vai jonkun muun.

    Reply
    • 17.4.2019 at 17:53
      Permalink

      Ei missään väitetty että tuo olisi tämän vuoden vaaleista. Tuo oli otettu vain esimerkiksi hyvin kyseenalaisin perustein hylätystä äänestä.

      Reply
  • 17.4.2019 at 10:32
    Permalink

    32 olisi ollut mun numeroni…

    Reply
  • 17.4.2019 at 11:25
    Permalink

    Todennäköisesti tuttu vaalitoimitsija tiennyt äänestäjän kannan ja antanut tarkoituksella vanhan vaalilipukkeen jotta tietää ”väärälle puolueelle” menevän äänen tulevan hylätyksi,

    Reply
    • 17.4.2019 at 14:10
      Permalink

      Aika epätodennäköistä. Tuo väärinäänestäjähän tunnistaa käsialansa ja toimitsija lähtee lusimaan tai jonnekin?

      Reply
  • 17.4.2019 at 11:34
    Permalink

    Siinä olisi tutkivalle journalistille paikka kun kävisi hylätyt lipukkeet läpi. Epäilen että yksi puolue nousisi kärkeen.

    Reply
  • 17.4.2019 at 11:40
    Permalink

    Mistä olet saanut tuon kuvan käyttöösi?
    Tuossahan on vuoden 2015 vaalien lipuke.

    Reply
  • 17.4.2019 at 12:02
    Permalink

    Kmma juttu, en tarkistanut lipuketta ja missä vaaleissa äänestin. Olisiko sekin tullut tehdä. Voidaanko lippu hylätä, jos numero on tehty erikoiskynällä, varmuuden vuoksi.

    Reply
  • 17.4.2019 at 12:22
    Permalink

    Hommahan meni niin, että äänten hylkäämisessäkin käytettiin ”kiintiöperiaatetta” eli uskoisin etenkin persujen osalta, – koska tuo puolue oli kaikkein ”vaarallisin” kansallismielisistä puolueista kokonsa puolesta – kuinka suuri määrä esim. %-teissa puolueen saamia ääniä ”hylätään” syystä samasta kuin Ruotsissakin Ruotsidemokraattien osalta tehtiin kaikkien muiden ”kolttosten” lisäksi, jotka kohdistettiin tuohon täysipäisten puolueeseen, jonka katsottiin olevan verrattavissa ruttoon demonisoimalla, mutta kuitenkin erittäin aktiivisesti unohtamalla se, että samalla mitä raukkamaisemmalla tavalla haistatettiin paskat kaikkia tuota puoluetta äänestäneitä ruotsalaisia, joka on parlamentaarisen demokratian ollessa kyseessä mitä suurin valtiorikos, joka on niin raskasta laatua, että tuohon toimintaan osallistuneet valtapuolueiden poliitikot ja yksityiset henkilöt vaalivirkailijan ominaisuudessa tulisi hirttää muitta mutkitta ensimmäiseen puuhun korppien nokittaviksi.

    Se, että Ruotsissa nousi pääministeriksi puolueen puheenjohtaja, joka onnistui häviämään historiallisen paljon koko puolueen vaalitulos historiassa ja tämä niljakas kusipää vielä torjuttiin parissa kolmessa äänestyksessä muiden valtapuolueuidenkin taholta seuraavaksi pääministeriksi.
    Kuitenkin tämä lättynaama keplotteli itsensä jälleen johtamaan Ruotsia hallituksen pääministerinä, joka koostuu samoista vellihousuista ja vähämielisistä idiooteista, jotka näin tulevat varmuudella viemään Ruotsin ja sen koko alkuperäisen kansakunnan suoraan helvetin syvimpään rikkiä kuplivaan kuiluun, josta se ei ikinä tule koskaan nousemaan ylös, vaan tuhoutumaan samalla tavalla kuin entiset Etelä-Amerikan intiaanikultuurit, jotka kukoistivat aikansa rakentaen ja asuttaen suurempia kaupunkeja ja väestökeskittymiä mitä koko Euroopassa tuona aikakautena oli, jotka olivat todellisia metropoleja, jotka kohtasivat loppunsa aivan samasta syystä kuin Ruotsikin nyt. Eli eurooppalaisten valloittajakansojen tuhoamana, jotka toivat muassaan taudit, ”sivistyksen”, ”uskonnon” ja kaikkein pahimman eli ahneuden, jonka määrällä ei ollut mitään rajaa eikä loppupäätä.

    Reply
  • 17.4.2019 at 12:56
    Permalink

    Eläissäni en ole näin typerää juttua lukenut! Näissäkin vaaleissa hylättiin Helsingissä monia ääniä nrolle 288, jossa suurin tarjolla oleva luku oli 287. (Tiedän, koska laskin ääniä.) 288 oli Antti Rinne Uudeltamaalta. Helsingissä kenelläkään ei ollut näissä eikä edellisissä vaaleissa ehdokaslukua 322. Ottaisitte asioista selvää, ennen kuin teette valeuutisia debiileille! Hävetkää! Hävetkää!

    Reply
  • 17.4.2019 at 19:10
    Permalink

    Tosiaan, minkä vuoden vaaleistta ja mikä vaalipiiri?

    Reply
  • 18.4.2019 at 07:23
    Permalink

    Äänten laskenta ja hylkäykset pitäisi saada nyky tekniikalla live lähetykseksi.

    Reply
  • 18.4.2019 at 19:37
    Permalink

    Selvä tapaus. Esimerkiksi Pirkanmaalla oli v2015 yhteensä 203 ehdokasta, jolloin viimeisen numero oli 204, Helsingissä ehdokkaita 269, viimeisen numero 270. VAIN Uudellamaalla oli kaikista vaalipiireistä ehdokkaita, kenen numero vois mätsätä tuohon. Veikkaan, että lappu on jostain muualta kun Uudeltamaalta ja kun laitat ”olemattoman” ehdokkaan numeron, niin hylkyhän se on. Paljon melua tyhjästä siis….

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.