Reijo Tossavainen: SDP romahtaa seraavissa vaaleissa pysyvästi. PS pysyy vahvana.

17

Suomen puoluekenttä on tienhaarassa. Voimakas murros on alkanut. Ensimmäiset merkit siitä nähtiin juuri käydyissä eduskuntavaaleissa.

Keskustan kannatus romahti lukemiin, joista se ei enää toivu. Jatkossa puolue on vahva Salpausselän pohjoispuolella. Sen sijaan kuluneet vuosikymmenet ovat osoittaneet, että puolueen yritys päästä esimerkiksi pääkaupunkiseudulle on ollut toivotonta taaperrusta. Nyt esim. Helsingissä kannatus oli alle kolme prosenttia ja paikkoja nolla. Ei ole näköpiirissä syitä, jotka nostaisivat puolueen kannatusta etelässä. Pohjoisempana Perussuomalaisiin on siirtynyt pysyvästi osa puolueen kannattajista. Lisäksi väestön keskittyminen Salpausselän eteläpuolelle estää puolueen nousun entisiin mahtiasemiin.

Kokoomus on Keskustan tapaan pääosin arvoliberaali, Eu- ja maahanmuuttomyönteinen puolue. Käytännön erot ovat lähinnä aluepolitiikassa. Puolueen kannatus on päinvastainen kuin Keskustalla. Lapista Kokoomus sai nyt rimaa hipoen yhden kansanedustajan. Puolue hyötyy roolistaan eteläisen Suomen puolustajana. Jan Vapaavuori vain vahvistaa tuota imagoa. Näin ollen Kokoomus tulee olemaan jatkossa toinen maamme suurista puolueista.

Oppositiossa olostaan huolimatta demareiden kannatus vaaleissa oli vain 17,7 %. Rinteen hallituskausi tulee olemaan puolueelle katastrofaalinen. Perussuomalaiset suurimpana oppositiopuolueena käy armotta kimppuun. Samaan aikaan talouskasvun hiipumisen myötä demarit joutuvat rikkomaan vaalilupauksensa. Jaettavaa löytyisi vain verotusta kiristämällä, mutta siihen hallituskumppani Kokoomus ei suostu. Demareiden kannatus nuoremmissa ikäryhmissä on jopa alle 10 prosenttia. Näin ollen on hyvin todennäköistä, että seuraavissa eduskuntavaaleissa SDP romahtaa Keskustan tavoin keskisuureksi puolueeksi.

Soini, Sipilä ja Orpo hajottivat Perussuomalaiset. Agendajournalistit ja muu mukasuvaitsevaisto myhäili tyytyväisenä. Mutta he erehtyivät perusteellisesti. Puolueen hajotus oli lopulta puolueen onni. Vennamolais-soinilaisuus siirtyi historiaan. Tilalle tuli nykyaikainen kansallista päätösvaltaa ja kansallisia arvoja korostava arvokonservatiivinen puolue, joka sijoittuu perinteisellä poliittisella kartalla pääosin keskustaan.

Olen jokseenkin varma, että Perussuomalaiset on pitkälle tulevaisuuteen puolue, jonka kannatus asettuu 15-25 prosentin väliin. Puolue on nyt yhtenäisempi ja vahvempi kuin koskaan aikaisemmin. Kannattajajoukko on nyt monipuolisempi. Puolueen imago on vahva ja selkeä. Puolue on maamme puolueista kaikkein eniten yleispuolue alueellisen kannatuksen sekä ammatti- ja ikäryhmien osalta. Perussuomalaisia ei enää koeta yhden asian liikkeeksi. Maahanmuutto-, EU-, ympäristö-, ym. asioissa puolueella on selkeä, muista erottuva näkemys. Elintilaa poliittisella kentällä on riittävästi.

Näin ollen seuraavien eduskuntavaalien jälkeen ja pitkälle tulevaisuuteen Suomessa on vain kaksi suurehkoa puoluetta, Kokoomus ja Perussuomalaiset. Keskisuuria puolueita ovat SDP, Keskusta ja Vihreät.

………

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

17 KOMMENTIT

 1. Tämähän on ennuste siinä kuin ilmaston lämpeneminenkin. Lopputulos tulee kuitenkin riippumaan puolueen luotettavuudesta ja kannatuksesta, johon vaikuttaa puolueen johtajisto ja näiden taito. Pidän suurena vahinkona, että muutama kyvykäs jäi valitsematta kansanedustajaksi. Suomessa kansalaiset eivät seuraa riittävästi asioita, vaan äänestävät tolppakuvia ja tv-mainoksia.

 2. Väestömäärän väheneminen ei taida suoraan tiputtaa alueen kansanedustajien määrää joten Kepu saattaa säilyttää asemansa pohjoisen väestökadosta huolimatta.

 3. Suurin pelkoni on kuitenkin se, että seuraavat neljä vuotta Suomea hallitsee piripintainen ”tompelaari
  -hallitus”, jota kauniisti Helsingin päässä kutsutaan ”arvopohjaksi”, jonka voisi kääntää myös osuvammin ”haudanpohjaksi” vielä henkitoreisaan olevalle Suomi -nimiselle valtiolle sekä kaikkein muskaavimpana meille suomalaisille punaniskoille, jotka polttavat nahkansa karrelle heti ensimmäisten auringonsäteiden vähääkin korkeammalta paahtamaan.

  Kun muistaa mitä Juha Sipilän hallitus ja itse kyseinen herra sai aikaan kuluneena neljänä vuotena kun tuo – jälleen kerran – ”arvopohja” teki politiikkaa milloin ministeris -virka-auton takakontista, milloin polttamalla arkistoitavia valtion asiakirjoja saunanpesässä, jonne tavallinen rahvas sentään ymmärtää tunkea kuvia ”tuksusta” ym. pippelin hetkuttajista.

  Nyt siis perustetaan tai on jo perustettu ennen kuin ensimmäinenkään äänioikeutettu tallusteli vaneri sermin taakse kusetettuna siitä, että hänen ”punaisella viivallaan” olisi jotain tosiasiallista vaikutusta siihen millainen hallius pyörii Angela Merkelin hameen alla tehden sitä samaa mitä koirat tavatessaan toisensa. Kuten suuri politiittinen ”taktikko” kävi ”ripillä” julkisesti kertomassa tämän kaikelle kansalle, että sama linja jatkuu niin kuin se jatkui Ruotsissakin sikäläisen jo auttamattomasti pohjaan palaneen lättynaaman henkilökohtaiseksi onneksi unohtamatta tietenkään tuon maan uusruotsalaisia, jotka näin saivat tästä iäsyyten jatkuvan toimivallan tehdä sitä mitä ”he” parhaiten osaavat eli aivan kuten Suomessakin nyt tullaan hoitamaan päässä olevaa kuhmua sillä, että päätä hakataan tiiliseinään entistä pontevammin, sillä kuten wanha kansakin antaa kertoa; ”kipu paranee silä millä se on tullutkin”! Tosin kyseessä on ns. ”rasituskipu”, josta poliittinen eliitti, kulttuurimarxistit, globalistit ym. suvaitsevaiset eivät tiedä mitään, koska nuo kaikki hyve-uskovaiset sekä kansakuntien kyntteliköt eivät tiedä sellaisesta asiasta kuin työn -paska yhtään mitään ja siksipä he ovatkin kaikki niin pirkuleen tyhmiä ja ylimielisiä istuessaan muiden perseellä valkeeseen, joka tästä epäeettisestä ja rumasta vertauksesta huolimatta kertoo kaikkein osuvimmin sen minkä se kertoo raadollisuudessaan kaiken oleellisen siitä tilanteessa, jossa me tavalliset ”työrukkaset”, joudumme elämään ja kantamaan sitä todellista vastuuta kaikesta toimimalla vielä syntipukkeina kaikkeen pahaan, jota itse nuo ”kunniattomat paskiaiset” saavat aikaan.

  Vasemmiston ja kokoomuksen + vihreät + rkp ”uusi” hallituspohja saa aikaan seuraavan neljän vuoden aikana sellaista jälkeä että tämä nykyisenä ajankohtana voimme enemmän tai vähemmän olla sitä mieltä siitä, että silloin kaikki oli vielä paremmin, vaikka olimme vain monen monta ”asemaa” taaempana kuin pääteasema helvetti, jossa raiteet nousevat rullalle aivan kuten Helsingissäkin tekee, joka onkin eräänlainen ”korkeanpaikan leiri” ennen ”todellista koitosta”.

 4. Vai niin tekee. Mutta onko sillä mitään vitun merkitystä mihinkään tässä yksipuoluejärjestelmässä?

  • Yksipuolueen nimikin on tiedossa: ”Pankkien ylivaltaa korostava talouskasvupuolue, joka pyrkii hävittämään ihmisiltä kaiken henkilökohtaisen vapauden jopa aivotoimintaa myöten”. Ohjelmassaan puolue pyrkii monin eri tavoin maksimoimaan goyimeista irti puristettavan hyödyn uusille isännilleen.

 5. Samaa mieltä Tossavaisen kanssa. En tiedä, olenko sadisti, mutta kuitenkin myhäilen tyytyväisenä demarien törttöillessä…
  Ainoastaan täysi tomppeli sulkee etukäteen toiseksi suurimman puolueen ulos hallitusneuvotteluista.
  Oppositiossa tuppaa tuo kannatus kasvamaan ja hallituksessa kannatus heikkenee, niin se vaan menee..
  Seuraavien neljän vuoden aikana ei demarikaan ehdi peruuttamattomia vìrheitä tehdä, koska sote-hässäköinnit jatkuu ja energiaa/aikaa maailmanparannukseen on vähemmän. Turvapaikkaturisteja toki tulee lisää, verot nousee, ”ketutus” lisääntyy, taantumaa pukkaa, eu muuttuu, työttömyys lisääntyy yms. pientä… =opposition kannatus kasvaa…

   • Heippa, myös minä olen hiukan pettynyt tähän ”yksipuoluejärjestelmään”, mutta silti luotan demokratiaan…
    Ja välttelen öyhötystä ja katkeruutta, koska niistä ei yksinkertaisesti ole hyötyä. Ajattelua ei kannata ”tukkia” vihalla ja katkeruudella, koska se on ”vastapuolen” eli vihervassareiden pyrkimys, eli henkinen lamaannuttaminen. Katso asian valoisaa puolta ja ole kärsivällinen, siten pääsemme tavoitteeseen ja saamme PS:n suurimmaksi.

 6. Sdp ilmoitti ilman neuvottelua jo ennakkoon että ei mahdu samaan hallitukseen PS:n kanssa,
  tuosta sikailusta johtuen PS:n kannatus tulee kasvamaan entisestään.

  Rinteen puheet muutenkin vaikuttavat hieman siltä että, herra on jo pääministeri ja suomen yksinvaltias.

  Mielenkiinnolla odotan paljonko porukkaa kulkee audien takaluukuissa kokouksiin.

 7. Johan vaalit ja viimeistään vaalien jälkeinen mafioso Rinteen möläytys paljasti ettei äänestyksillä ole tässä Suomi nimisessä kakistokratiassa merkitystä,
  Seuraavat hallituspuolueet kun päätettiin jo viime syksynä kabineteissa ja looshien pimennoissa. Siltä pohjalta on sata prosenttisen varmaa että myös hallitusohjelma on jo laadittu. Rinne ei mitään hallitusta kasaa, vaikka mediassa niin jutustelee. Se on teatteria, jotta kansa pysyy työtaakkojensa alla kiltisti maksumiehinä eliitin sikailuille,
  Tutkikaapa ihmiset netin syövereistä vaikkapa Keskiviikko Kerhoa ja keitä siellä sulassa sovussa juonii päänne menoksi ja lisäilee nauraen työtaakkojanne, verojanne ja maksujanne.

 8. Neljä vuotta on pitkä aika. Siinä ehtii tapahtua pajlon ikäviä asioita.

  Helsingissä on nyt jo alueita joissa yli 50% on matujen lapsia. Yli puolet lapsista on siis vieraskielisiä.

  Suomea kangetaan kiihtyvällä vauhdilla hautaan. Tällä menolla suomalaisia ei ole kuin vähemmistönä omassa maassaan noin vuonna 2060. Kaupungit ovat ympäri Eurooppaa kovaa vauhtia muuttumassa kaupungeiksi joissa kantaväestö on vähemmistönä. Ruotsi kauhuesimerkkinä aivan tuossa vieressä.
  150 vuotiasta Suomea juhlivat mustat ja arabit ja muut etniset muukalaiset joita suomalaiset päättäjät kutsuvat uussuomalaisiksi.

  Meidän pitää uskaltaa tehdä asioita mitä ei olla tähän asti uskallettu tehdä.

  On perustettava turvallisuusjoukot jotka suojaavat kansallisten vaalitilaisuuksia ja muita tärkeitä tilaisuuksia.

  Ei se auta mitään että istuu eduskunnassa painamassa oppositio nappia ja katsoo televisioruudusta kuinka matuvyöry hautaa Suomen allensa.

  Nyt EU vaalien aikana on hyvä hetki koota yhteen kansalliset voimat ja osoittaa päättäväisyyttä ja yhtenäisyyttä.

  Ei katsota alaspäin ketään kansallista. Riippumatta siitä mihin puolueeseen tai liikkeeseen tai järjestöön kuuluu.

  Pyydetään ja toivotetaan tervetulleiksi SVR ja Odinit paikalle EU vaalitilaiusuuksiin.

  Vielä on pieni mahdollisuus yrittää ratkaista asiat poliittisesti. Mutta aikaikkuna sen osalta on nopeasti umpeutumassa. Sen jälkeen on enää jäljellä aseellinen vaihtoehto.

 9. SPD tai mikä pd nyt onkaan joutaa huitsin nevadaan. Ei ne ole pitkään aikaan suomalaisen työntekijän etuja ajaneet. Matut menee SDP:ssä kaiken muun edelle.

 10. Eduskuntavaalit olivat laittomat, sillä eduskunnan ulkopuoliset puolueet eivät saaneet yhdenvertaista esiintymisoikeutta verovaroin ylläpidetyissä Yleisradion eduskuntapuolueiden järjestämissä vaalikeskusteluissa.

  Mikäli Suomi noudattaisi oikeusvaltion periaatteita, pitäisi olla mahdollista viedä tuomioistuinlaitoksen tutkittavaksi juuri käytyjen eduskuntavaalien lainmukaisuus ja vaatia niiden tulosten mitätöimistä. Mutta, koska Suomi ei ole oikeusvaltio mainittu menettely ei ole mahdollista.

  Käydyissä eduskuntavaaleissa valtiovalta loukkasi raskaasti kansalaisten yhdenvertaisuutta. Valtion omistama ja verovaroin ylläpitämä Yleisradio asetti eduskuntapuolueet eriarvoiseen asemaan. Tämän voi todistaa jokainen, joka on seurannut Yleisradion järjestämiä vaalikeskusteluita. Vain valtapuolueet saivat näkyvyyttä.

  http://www.magneettimedia.com/poliittisen-mafian-luoma-arvopohja-ja-laittomien-vaalien-jalkipyykkia/

  MVlehden kävijämäärät on suuremmmat kuin näillä lehdillä:

  Taloussanomat
  Uusi Suomi
  Aamulehti
  Kaleva
  Ilkka
  Talouselämä
  Verkkouutiset
  KSML
  Tekniikka ja talous
  Savon Sanomat
  Me naiset
  Kaksplus
  Helsingin Uutiset

  Vain idiootti voi uskoa että Ilja Janitskin olisi saanut vain 384 ääntä eduskuntavaaleissa!

  Maaliskuun ensimmäisellä viikolla 2015 sivuston kävijämäärä oli Oindex-mittauksen mukaan 817 000 kävijää!

  Helsingissä on noin 500 000 äänioikeutettua! Näistä vain 384 olisi äänestänyt Janitskinia eduskuntavaaleissa!!

  VAALIVILPPIÄ!

  Koska vaalit olivat syrjivät ja siten laittomat, eivät isänmaalliset ja kansallismieliset puolueet sekä liikkeet päässeet mittauttamaan todellista menestymistään käydyissä eduskuntavaaleissa. Eduskuntavaalien tulokset 2019 täytyy mitätöidä, ja järjestää uudet eduskuntavaalit.

 11. YLE:n tulospalvelun mukaan Junes Lokka sai 2017 kunnalisvaaleissa Oulussa 704 ääntä.

  Ja nyt kun hän on tunnettu ja suosittu kaupunginvaltuutettu hän olisikin saanut eduskuntavaaleissa vain 483 ääntä!

  Vaalivilppi haisee voimakkaasti.

  • Olisiko käynyt niin, että vaalilaskukoneessa tietyt edustajaehdokkaat on vain yksinkertaisesti flägätty. Putin-kortti tai vastaava tekosyy, kuten ”demokraattisen järjestelmän vaarantaminen” perusteena. Äänet on jaettu murto-osaan ”varmuuden vuoksi” aidon opposition lannistamiseksi ja voiman osoituksena.

 12. Sehän on selvä, että demaritkin romahtaa. Harmi että näissä eduskuntavaaleissa meni valtavasti ääniä sinisten, eli smurffien hävittämiseen, muutoin kaksi muutakin roskapuoluetta, eli sekoomusloiset ja keskustaloiset olisivat kärsineet ansaitusti vielä suuremmat tappiot. No, tuleehan noita vaaleja jatkossakin, voihan sen kuoliniskun antaa maan tuhoajille myöhemminkin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.