Suomessa harjoitellaan mm. ”kansainvälisten joukkojen maahantuloa”

15
Monikansallisen Bold Quest 19.1 testaus- ja todentamistapahtuman pääjoukot saapuvat Suomeen vaiheittain huhti- ja toukokuun vaihteessa. Soveltava testausvaihe käynnistyy maanantaina 6. toukokuuta 2019.  

Tapahtuman Suomessa johtaa Ilmavoimien komentaja, kenraalimajuri Pasi Jokinen.

– Tapahtumassa pääsemme testaamaan ja todentamaan Puolustusvoimille tärkeiden yhteisen tulenkäytön johtamis- ja valvontajärjestelmien teknistä yhteensopivuutta ja omia toimintatapojamme monikansallisessa toimintaympäristössä”, kenraalimajuri Jokinen kertoo.

Puolustusvoimat johtaa Bold Quest 19.1:n yhteistyössä Yhdysvaltain asevoimien yleisesikunnan (US Joint Staff) kanssa. Tapahtuman monikansallinen johtokeskus toimii Sodankylässä. Johtamisjärjestelmäalan kansallinen ja monikansallinen operaatiokeskus sijaitsee Riihimäellä.

Suomeen odotetaan kaikkiaan noin 2200 Bold Quest -osallistujaa 14 eri maasta, joista noin 700 henkilöä tulee Suomesta.  Suurimmat kansainväliset osastot saapuvat Yhdysvalloista, Norjasta, Ranskasta, Tanskasta ja Ruotsista.

– Bold Quest on hyvä tilaisuus testata ja osoittaa suomalaista osaamista. Samalla pääsemme harjoittelemaan tänne kutsuttujen kansainvälisten joukkojen maahantuloon ja täällä toimimiseen liittyviä asioita, kenraalimajuri Jokinen toteaa.

Lähde: Puolustusvoimat

15 KOMMENTIT

  • Kummasti NATO harjoittelee kokoajan pohjoisessa=siellä harjoitellaan missä soditaan tulevaisuudessa. Siitä huolimatta niistä ei ole mihinkään, kuin rätkimään siviileitä hengiltä. Ja loppujen lopuksi suomalaisten täytyy siivota puhtaaksi koko paska ja kärsiä kiimailujen seurauksista.
   Voisivat nuo herrat lopettaa sen pään lyömisen Arkadianmäen marmoriin ja ajattelemaan mihinkä paskaan ne on meitä istuttamassa, tai no, ovat JO istuttaneet!

 1. Amerikkalaiset sotilaat ja kalusto sais kyllä pysyvästi painua vittuun Suomen maaperästä ja ilmatilasta, ranskalaiset samaten, siitä ei pitkässä juoksussa ole kuin harmia.

 2. Tässä on melkoinen troijalainen

  ”Samalla pääsemme harjoittelemaan tänne kutsuttujen kansainvälisten joukkojen maahantuloon ja täällä toimimiseen liittyviä asioita, kenraalimajuri Jokinen toteaa.”

  Kunniakierroksen tehdään varmaan tyypillisesti parin sadan metrin päässä itärajalta.

 3. Mitä sitä nyt enää harjoitellaan kun sama asia tapahtui jo v. 2015.

  Ja kun Suomen vähäisellä järjellä varustetut valtapoliitikot ja armeijan vastaava kolttu -väki höystettynä tietenkin valtamedialla, irvistelevät Venäjälle ja presidentti Vladimir Putinille tarpeeksi kauan. Voi kansanpaljoutta saapua idästäkin päin. Eivätkä ne kanna kenenkään laukkuja, eivät edes omiaan vaan aseita, joita ei edes päällystö osaa käyttää syystä, että twitteri ja feissari sekä selfiet panssarivaunun päällä vievät kaiken ajan kun pitää kettuilla Venäjälle rinta rottingilla mikä onkin täytetty pelkällä tyhjällä henkäyksellä eikä todellisella miehuudella, jota joskus ovat olleet edustamassa suomalaiset sotilaat aina kenraalitasolle saakka, sillä se on varmaa, että puuteripölläkkästä ei ole minkäänmoista näkösuojaa vesistöjen ylityksessä kun armeija perääntyy kompastellen joko pitkiin hameisiinsa tai taas niin lyhyisiin, ettei jalka oikein tahdo nousta.

 4. Vastahan talvella lapissa harjoiteltiin kansainvälisten joukkojen kanssa. Samoissa harjoituksissa harjoiteltiin GPS-häirintää, joka tietenkin sitten uutisoitiin venäläisten tekosina.
  Itse en pidä näitä harjoituksina vaan miehitys-joukkojen pullisteluna. Vituttaa Suomen maanpetturi kapiaiset ja poliitikot.
  Suomen reservi-armeija joutuu ennen pitkää siivoamaan helvetin ison sotkun kun herrat leikkivät tinasotilas leikkejään tosissaan.

  • Maahan tunkeutuvien ”pakolaisten” kassit kannetaan ja sotilasjoukkojen tankit lastataan laiturille ja kuljetetaan ”harjoitus” alueelle. Suomi on mennyttä ja vain viimeistä armoiskua vailla.

 5. Ei kyllä taida meikäläistä napata mitkään uutiset, ja asiat enää. Kansalismielinen pienpuolue, ja vaikuttaja kenttä on tuhoutunut. 0,2 prossan sossu kuningas Rinne määrää 4 vuotta vihervasemmistolaisten relateidensä kanssa kuviot. Ei tässä voi kuin vaipua syvään apatiaan. Äänestämäni perussuomalainen ehdokas sai massiivisen määrän ääniä, mutta ruikuttaa nyt pian oppositiossa. Rajat on ja pysyy auki. Motivaatio duunissa on suurimmalla osalla nollissa. Vihervasemmiston sumutus tulee viemään kaiken viemäristä paskalaitokseen, ja unholaan. Sitähän nuo mulkerot haluaakin. Tyhmät idiootit on muka äänestäneet jotain rinteen sossuja? Mitään kikyjä ei peruta. Ei nämä samat passkat aiemminkaan vastustaneet kuin symbolisesti yhden päivän mielenilmauksella. SDP on globalistien huijaripuolue.

 6. aika kauan oon tutkinu asiaa!! Uskon että satanistit yrittää tehdä mahdollisimman paljon pahaa saadakseen jumalan esiin!! Suurin osa teistä ei ymmärrä miksi taivaankantta ydinlatauksilla aikoinaan ammuttiin ym ym. Teidän ja muiden on mahdoton ymmärtää että meillä on luoja ja satanistit nasa, vapaamuurarit ym haluaa antaa ymmärtää ettei näin ole!!! Antartiks ja navat pohjois ja ”etelänapa”!! Tässä vastarintaliikkeessä riittää myös aivokuolleita!!

 7. Voi herrajumala, mitä uusiokieltä: ”kansainväliset joukot”. Joukot ovat aina tietyn intresseiltään yhtenevän valtaryhmittymän komennossa. Sotajoukkoa, edes harjoittelevaa, ei voi olla olemassa ilman siihen liittyvää poliittista johtoa ja intressiä. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että ”kansainväliset” joukot ovat koalition vahvimman valtion komennossa ainakin silloin, kun siihen osallistuu yksi toisiin nähden resursseiltaan ja vaikutusvallaltaan ylivertainen valtio. Kuinka miellyttävänä voi pitää tilannetta, että Suomessa harjoittelee sotavoimia, jotka toimivat USA:n sotahullujen neokonservatiivien poliittisen ohjauksen ulottuvissa?

  Sotilaallista liittoutumista on aina harjoitettu, mutta armeijat on aina pidetty visusti erillään.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.