Tilastokeskuksen ja Työ- ja elinkeinoministeriön työttömyysluvuissa 40 000 pään ero

5
Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli maaliskuun lopussa yhteensä 238 300 työtöntä työnhakijaa ilmenee työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyyskatsauksesta. Toinen, samasta aiheesta tarjottu luku tulee tilastokeskukselta, jonka toteuttaman työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli 191 000.

Mistä ero johtuu?

Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastoon sekä Tilastokeskuksen työvoimatutkimukseen. TEM:n Työnvälitystilaston lähteenä on TE-toimistojen asiakasrekisteri, kun taas Tilastokeskuksen työvoimatutkimus on otostutkimus.

TEM:n Työnvälitystilastossa työttömyyden määritelmänä on, ettei henkilöllä ole työsuhdetta eikä hän työllisty yritystoiminnassa. Lisäksi Työnvälitystilastossa kokoaikaisesti lomautetut luetaan työttömiin, mutta päätoimisia opiskelijoita ei. Tilastokeskuksen Työvoimatutkimuksen työttömyyden määritelmä on tiukempi ja edellyttää työttömiltä aktiivista työnhakua edeltävien 4 viikon aikana sekä valmiutta ottaa työtä vastaan seuraavien 2 viikon aikana. Kansainvälisesti vertailukelpoisena Tilastokeskuksen työvoimatutkimus tuottaa viralliset työttömyysluvut.

Työttömyysasteessa melkoinen kasvu – Silti työllisyysaste kasvaa?

Virallisten lukujen, eli tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä oli maaliskuussa 61 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työllisyysaste oli 71,8 prosenttia, mikä on 1,8 prosenttiyksikköä korkeampi kuin edellisen vuoden maaliskuussa. Työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli 191 000, mikä oli 49 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 7,0 prosenttia eli 1,8 prosenttiyksikköä matalampi kuin vuotta aiemmin.

Erikseen mainittakoon aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa maaliskuun lopussa olleet 129 900 henkilöä. Näitä palveluita ovat esimerkiksi palkkatuki, työvoimakoulutus, työkokeilu ja omaehtoinen opiskelu. Noita 129 900 henkilöä ei työ- ja elinkeinoministeriön asiantuntijan mukaan lasketa tilastoissa työttömiksi. Määrä on pysynyt kutakuinkin samana viime kesäkuusta lähtien.

Lähde: TEM

Aiheeseen liittyvää:

Työttömyys on ministeriön selvityksen mukaan vähentynyt- Aktivointipalvelut vääristävät lukuja

 

 

5 KOMMENTIT

  1. Työttömien määrä kssvaa työllisiin nähden koska uusia työttömiä lappaa entisten rajojen yli 80 000:n vuosivauhtia.

  2. Hmmm… Tänän voidaan, jos oikein ”hyvin” käy saada muutosta liikojen päiden suhteen sillä, että homma ”tasataan” mestaamalla.

    Se, että kyvyttömät hallitukset seuraavat toisiaan tietää se sitä, että tilastotiede on muuttunut lauantain lottoarvonnaksi, joilla ei ole edes virallista valvojaa ja jos on. Hän on yhtä epärehellinen kuin limanuljaska kuin ”saavutuksillaan” keikaileva maan hallituskin, jolloin työllisten määrä sanan mukaisesti ”elää” kuin kuningasravut ravustusalusten siiloissa.

  3. Onko pelleilemällä tarkoitus saada työttömyys nolliin, että saadaan pakottava syy tuoda muslimeja reserviin? Ei Keskustaa ainakaan pelastanut valhe 100000 uudesta työpaikasta, kukaan ei uskonut.

    Laittakaa muslimit orjatöihin, niin ne menevät Ruotsiin lepäämään. Ai niin, kysyin jo, heitä kotoutetaan eläkettä varten.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.