Kiinnostus eurovaaleja kohtaan kasvussa? Ennakkoon äänesti n. 4%. enemmän kuin 2014

  4
  Europarlamenttivaalit eivät ole jaksaneet sytyttää suomalaisia oikeastaan koskaan. Eu-parlamenttia on aiempina vuosina pidetty eräänlaisena poliitikkojen, tai ainakin näiden urien hautausmaana, josta ei enää palata politiikan ”suuriin valoihin”. Muutosta on kuitenkin nähtävissä, sillä ennakkoäänestyksen perusteella myöskin äänestysprosentti tulee nousemaan huomattavastikin.

  Europarlamenttivaalien ennakkoäänestyksessä annettiin alustavien tietojen mukaan 897 162 ääntä, joten ennakkoon äänesti noin 21,0 prosenttia äänioikeutetuista. Luvut tarkentuvat, kun rekisteriin lisätään muun muassa ulkomailla annetut ennakkoäänet.

  Edellisissä europarlamenttivaaleissa vuonna 2014 vastaava luku heti ennakkoäänestyksen päätyttyä oli noin 17,1 prosenttia äänioikeutetuista ja lopullinen ennakkoäänestysprosentti oli 17,4 prosenttia.

  Kuten sanottua, aiemmin vaalit eivät ole äänestäjiä innostaneet, vaan edellisissä europarlamenttivaaleissa äänestysprosentti jäi alle 40%.

  Lähde: Oikeusministeriö

  Aiheeseen liittyvää:

  Nykysuomi kysyy: Mitä ominaisuuksia pitäisit tärkeinä tulevalle europarlamentaarikolle?

  4 KOMMENTIT

  1. Näyttää siltä, että nykyaika on ruokkinut ilmiötä, jssa ennakkoäänestäminen itselle sopivimpana ajankohtana on äänestyspäivän äänestämistä suositumpaa.
   Suhteutettuna Eduskuntavaalien lukemiin voisikin päätellä, että kokonaisäänestysprosentti voi laskea.

  2. Ei tule sellasta päivää että natsivaaleissa äänestäisin, tietty kaikki aivottomat ja aivopestyt äänestää, kun eivät näe asioiden todellista laitaa. Itselleni olen antanut luvan äänestää natsiunionia koskevissa äänestyksissä vain kahdesti, joista ensinmäinen kerta on jo käytetty, kun natsiunioniin liittymistä vastaan äänestin, ja se viimeinen tulee olemaan äänestäminen eron puolesta.

  VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.