Pysäköintianturit

9
Nämä ovat etäisyysantureita, joita käytetään kuskin varoittamiseen esteistä auton tiellä peruuttamisen aikana. Tällaiset autotarvikkeet helpottavat pysäköintiä kapeissa tai pimeissä paikoissa, auttavat suojaamaan autoasi vahingoittumiselta ja välttämään törmäyksiä kaikkien esteiden kanssa – paikallaan olevien tai hitaasti liikkuvien.

Yleisimmät pysäköintianturien tyypit verkkokaupoissa ovat ultraääntä käyttäviä, mutta olemassa on myös elektromagneettisia antureita. Tärkein toimintaperiaate on akustisten pulssien lähettäminen ja esteisiin olevan matkan mittaaminen tutkia käyttämällä, jotka ovat
taka- tai etupuskurilla ja joskus auton sivuissa. Saatu tieto viedään ohjausyksikköön, joka varoittaa kuskia käyttämällä ääntä tai visuaalisia merkkejä (LEDejä tai LCD lukemia); mitä lähemmäksi tulet estettä, sitä nopeampi signaalia lähetetään. Pysäköintianturit voivat
olla tehdasasennettuja tai auton kuskin toimesta asennettuja. Mitä tulee ultraääniantureiden asentamiseen, sinun tulee porata reikiä niiden asennusjalustaan, asentaa ohjausyksikkö ja asettaa kaikki johdot oikein paikalleen.

Ultraäänikäyttöisten pysäköintianturien riippuvaisuuden takia ääniaaltojen heijastumisesta ne eivät välttämättä tunnista objekteja, jotka eivät heijasta ääntä hyvin. Maa-aines tai lika anturin pinnalla voi häiritä lähetettyä signaalia, joten niiden kotelot tulisi puhdistaa säännöllisesti liasta tai jäästä, jotta voitaisiin taata niiden virheetön toiminta. Pysäköintiapujärjestelmä topautoosat.fi.

Elektromagneettiset anturit eivät vaadi reikien poraamista puskureihin. Niiden asennus on piilossa, sillä tärkein toimintaelementti kiinnitettynä alumiinisella liimateipillä, on
asennettu puskurin sisäpuolelle. Tällainen järjestelmä voi tunnistaa ajoneuvoja, jalankulkijoita, tien reunoja, ovia, seiniä, tolppia, jne. Järjestelmä, jossa on vain takaosassa pysäköintianturit, aktivoituu automaattisesti peruutusvaihteelle vaihdettaessa. Etuosan antureiden versiossa tämä tapahtuu manuaalisesti tai automaattisesti tietyn
nopeuden alapuolella oltaessa.

Minkä tahansa tyypin valitsetkaan, älä luota täysin automaattiseen,
sillä se auttaa vain ohjailuasi. Seuraa aina tilannetta autosi takana
tai edessä pysäköinnin aikana.

9 KOMMENTIT

 1. Suurin osa rekkakusteista ei osaa rekkaa edes ajaa, saatana, kun ajaa rajoitusten mukaan rekat liimautuu peräkontiin lähes kiinni 100 nopeudessa, siinä jos edes hipaisee jarrua niin tuloksen tietää jokainen.
  Ne ei tarvitte ko härveleitä vaan kaikille rekoille salakamera kuvaamaan niiden ajoa ja kun rikkovat törkeästi liikennesääntöjä, kortti pois lopullisesti.

  • Mene helvettiin pyörimästä sen riisikippos kanssa sieltä toisten jaloista. Opettele ajamaan ja tule sitten kokeilemaan onneasi kun jotain osaat.

   • ”Riisikippo”.. Sinun mukaan siis liikenteessä ajetaan niin kovaa kun auto kulkee, kenenkähän sitä pitäsi opetella ajamaan?

    • Opettele luetun ymmärtäminen ja tuu sit lässyttämään jos on jotain asiaa. Opettele ymmärtämisen lisäksi ajamaan ja elämään, lopeta tuo säälittävä uhriutuminen.

     • Opettele sinä ajorajoitukset apina.
      ”opettele elämään” on siinä varsinainen holmes, tuolla asenteella et saavuta edes puota siitä iästä minkä minä olen elänyt, että on siinä lapsi joka koittaa päteä.
      No, seuraavalla kertaa on ”mutka” mukana liikenteessä jos joku toisista piittaava vatipää ahdistelee, siinä sitten on hällä etapin päätös.

 2. Mee pappa muualle sekoilemaan. Sinun elämäsi on näköjään hyvin rajoittunutta ördäämistä ja lapsellista lätinää.
  Tuollaista pelleä tarvitse kun kerran tsekata niin vaippasi kastuu ja äidin helmaan tuli ikävä.
  Mistä teitä lahodaijuja riittää tännekin sekoilemaan. Liian helpoksi tehtiin avohoito.

  • Kuka täällä sekoilee, aina annat vain enemmän ja enemmän todisteita siitä mikä hörhö olet.

   • Argumentoinnin jalo taito loppui kalkkikselta ja alkoi tuo saman toisto. Luehan pötkylä hiukan noita kirjoituksiasi niin huomaat mikä junttius niistä paistaa. Taidat tosiaan olle joku peräkammarin iltatähti jolta puuttuu se geeni joka arvostaa itseään.
    Miksi toistat itseäsi? Juuri niin, kun et kykene muuhun ja se kertoo taas mistä…?

    • Sinähän se aloit aukomaan päätäsi, et tosiaan apina oikein tiedä mitä kirjoitat.

     ”Mene helvettiin pyörimästä sen riisikippos kanssa sieltä toisten jaloista. Opettele ajamaan ja tule sitten kokeilemaan onneasi kun jotain osaat.”

     Tuo oli vastaus ensimmäiseen kirjoitukseeni.
     Minä ajan lain mukaan mitä tiellä saa ajaa, ja sinä vastasin noin, mitä luulet että kirjoitit, hä?

     Mitä jos rikollinen myyt oman paskakasasi ja kävelet tästä lähin, sillä tuollaisella apinalla ei ole mitään asiaa autolla liikenteeseen.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.