Merkelin hallitus kriisipalaveriin

8
Saksassa podetaan parhaillaan hienoista hallituskriisiä. Merkelin työllä ja tuskalla kasaan saaman hallituksen sosiaalidemokraattisen siiven puheenjohtaja Andrea Nahles nimittäin ilmoitti erostaan surkean eurovaalituloksen jälkeen. Hallitus kokoontuu kriisipalaveriin tänään, maanantaina.

SPD-puolueen ja Merkelin CDU/CSU-koalition liitto on alusta saakka ollut varsin herkkä, sillä hallitusneuvotteluissa 2017 sosiaalidemokraatit kieltäytyivät hallitusyhteistyöstä. SPD:n tuolloinen puheenjohtajakin on matkan varrella vaihtunut ja vaihtuu jälleen.

Merkelin koalition varapuheenjohtaja Carsten Linnemann on todennut asian tiimoilta, että mikäli SPD erkaantuu hallituksesta, on jopa koalition tulevaisuus vaakalaudalla. Sora-ääniä CDU/CSU-yhteistyön jatkuvuudesta oli ilmoilla jo ennen vaaleja.

Kannatuksensa kanssa kamppaileva SPD koki jälleen vaalitappion, tällä kertaa eurovaaleissa ja myöskin siksi sen hallitustaipaleen jatko on kyseenalainen. Puolue on toisaalta jo aiemmin ilmoittanut tarkastelevansa hallitusyhteistyön jatkuvuutta syksyllä. Aikataulua tosin saatetaan rukata viimeaikaisten tapahtumien vuoksi.

SPD:n kannatusta on valunut mm. Vihreille. Tämä on omiaan syömään erityisesti nuoria äänestäjiä ja myöskin puolueaktiiveja sekä ehdokkaita. Saksan politiikka ylipäätään on muutoksen edessä, sillä edellisten vaalien aikaan perinteisistä valtapuolueista oli äänivuotoa Vihreiden lisäksi myöskin äärioikeistolaiseksi tituleeratulle AfP:lle.

Lähde: AFP

8 KOMMENTIT

 1. Eikö DDR ohjelma nyt oikeen vedäkään. Suomalaiset naiset on tietämättään kommunisteja äänestäessään Vihreitä.

 2. Onko saksalaiset todella niin idiootteja että hyväksyvät tällaisen liittokanslerin? Voi hyvää päivää!

  • Katoppa ensin minkälaisia päättäjiä suomessa on ennen kun alat haukkumaan saksalaisia idiooteiksi.
   Onko esim, viisauden osoitus suomalaisilta että on sipilät ynnä muut on suomea johtamassa ja kansan sinne äänestämiä?

   • Opettele nyt ensin kirjoittamaan ennen räyhäämistäsi.
    Suomen monipuolue järjestelmä kun vain antaa tähän mahdollisuuden, että Keskusta on hallituksessa. Onhan hallituksessa myöskin vasurit, vihreät ja rkp eikä niitä ole äänestetty hallitukseen.
    Liitokanslerin voi haitta isänmaallisena vaihtaa.

 3. Yleensä kriisipalaveri tarkoittaa sitä, että ongelmista vaietaan ja jatketaan niin kuin ei mitään olisi tapahtunut. Sensuuria kiristetään ja propagandaa höystetään. Seuraavien vaalien tulos on sitten vähän törkeämmin väärennetty.

 4. Juuri kuten viherpunikki-hallitukselta saattoi odottaakin:

  ”Perussuomalaisten tuore kansanedustaja Jenna Simula ei ole yllättynyt keskustan mahdollistaman vihervasemmistohallituksen maahanmuuttopoliittisista toimenpiteistä, ja katsoo niiden paisuttavan Suomelle haitallista maahanmuuttoa entisestään.

  Simula näkee, ettei keskustalaisten kannata leikkiä piirunkaan vertaa maahanmuuttokriittisiä, sillä hänen mukaansa hallitusohjelma sisältää nimenomaan houkuttimia kolmansien maiden kansalaisille tulla Suomeen.

  – Rinne kumppaneineen haluaa antaa joustavammin työperusteisia oleskelulupia kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille, mikä on avoin kutsu elintasosurffareille: tule hakemaan turvapaikkaa, hankkiudu matalapalkka-alalle töihin, ja hae sitten kielteisen päätöksen saatuasi työlupaa, Simula kritisoi.”

  https://www.kansalainen.fi/psn-simula-hallituspuolueet-houkuttelevat-haittamaahanmuuttoa/

 5. Ei hätää. Homma hoituu kunhan ammutaan tarpeeksi sellaisia saksalaisia eli nk. ”kansanvihollisia”, jotka ovat saaneet tämän kaiken aikaan. Enkä nyt todellakaan tarkoita Angela Merkeliä!
  Olihan itse Kiinan Mao Zedong AINA oikeassa, kuten myös sosiaalidemokraatitkin tapaavat olla.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.