Lokka ei odota suuren suuria kantelustaan – ”Todennäköisesti jotain sössötystä vastaukseksi”

11
Nykysuomi kertoi viime torstaina kansalaisaktivisti ja kunnanvaltuutettu Junes Lokan eduskunnan oikeusasiamiehelle tekemästä kantelusta, jossa Lokka huomautti vastikään puolustusministeriksi valitun Antti Kaikkosen kelpoisuudesta ministeriksi. Kaikkonen on vuonna 2013 tuomittu viiden kuukauden ehdolliseen vankeustuomioon luottamusaseman väärinkäytöstä.

Lokka nosti kanteessaan esiin perustuslain kohdan, jonka mukaan ministereiksi valittujen on oltava rehellisiksi tunnettuja. Kaikkonen ei tätä ole, ei hyvällä tahdollakaan, sillä vuoden 2013 tuomio liittyy Nuorisosäätiön rahojen junailemiseen Keskusta-puolueen vaalityöhön ja jopa suoraan ehdokkaille.

Torstaina juttua työstettäessä Nykysuomi ei tavoittanut Lokkaa kommentoimaan kanteluaan, mutta myöhemmin Lokka vastasi Nykysuomelle.

Tahdotko kertoa lähemmin kantelustasi oikeusasiamiehelle? Millainen oli kantelusi sisältö ja millaisia tuloksia odotat saavasi?

– Totesin, että perustuslain 60 § ministerien on oltava rehellisiksi tunnettuja. Kaikkonen on tuomittu vankeuteen luottamusaseman väärinkäytöstä, mikä osoittaa, ettei hän ole rehellinen. Kysyin, onko kyseinen valinta perustuslain mukainen. En odota mitään ihmeellistä, todennäköisesti kahden vuoden päästä tulee jotain sössötystä vastaukseksi.

Lähde: Junes Lokka

Aiheeseen liittyvää:

Junes Lokka teki Kaikkosen ministerivalinnasta kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle

11 KOMMENTIT

 1. Fantastinen tää OIkeuskansleri systeemi.

  Ensin Oikeuskansleri valvoo että hallitus noudattaa lakia toiminnassaan.

  Ja sitten voi kannella Oikeuskanslerille, jos joku huomaa, että hallitus on rikkonut lakia.

  Sitten Oikeuskansleri voi tutkia, että onko Oikeuskansleri laimininlöynyt Oikeuskanslerin tehtävässään hallituksen toiminnan valvonnan.

 2. Tuomioilla ei olisi mitään merkitystä, jos poliitikko tekisi hyvää järkevää ja inhimillistä politiikkaa. Suomessa näin ei tapahdu, vaan kaikessa edetään pankkiekonomistien tai muiden globalistien asettamien agendojen ja mieltymysten mukaisesti. Vaaleilla valitut poliitikot ovat vain keulakuvia ja varsinaiset agendat tulevat erinäisiltä kansainvälisiltä järjestöiltä, kuten OECD. Nämä operoivat usein yhteisymmärryksessä ministeriöiden korkeiden virkamiesten kanssa, jotka oikeasti pyörittävät koko Suomen poliittista sirkusta.

 3. Upeeta että Nykysuomi kysyy asioista.

  Voisi samalla myös kysyä Oikeusministeriötä, että Oliko kivaa, että presidentti ehdokas Ilja pidätettiin täysin keksityllä ja tekaistulla Interpol etsintäkuulutuksella ”rikos ihmisyyttä vastaan” ?

  Ja onko Oikeusministeriöllä tietoa, että toistetaanko seuraavissa pressavaaleissa samaa asiaa ? Ehdokkaita vankilaan keksityillä etsintäkuulutuksilla ?

  Yksi kilautus vaan Oikeusministeriöön.

 4. Samalla voisi kysyä Vanhasen lautakapuoista ja etenkin Kemiran myymisestä Norjalle 300milj eurolla, kun todellinen arvo on yli kymmenkertainen – rosvo puhemieheksi. Sitten Rinteen rahasotkuista eduskunnassa ja SAK:n ajoilta jne. KAIKKI rikoksista tuomitut kansanedustajat&ministerit joutaisi kilometritehtaalle, ei edustamaan kansaa, koska kusetus jatkuu.

  Perustulakituomioistuinta tässä maassa kaivataan.

 5. Turha toivo. Suomen lainsäädäntövalta, tuomiovalta ja toimeenpanovalta ovat läpikotaisin korruptoituneita. Poliitikoiden ja viranomaisten rikollisuus on häikäilemätöntä. Tavalliset murtovarkaat ja tappajat ovat pyhimyksiä verrattuna poliitikoihin ja virkamiehiin.

 6. Suomessa ei ole perutuslakituomioistuinta, joten tarvittaessa perustuslaki voidaan jättää huomiotta, kun kysymyksessä on hyvävelijärjestelmän etu. Kaikkonenhan toimi puolueen etujen mukaisesti ja sai tästä tuomion, koska toiminta oli rikollista rikoslain mukaan.

  Rikollisten nimittäminen poliittisiin virkoihin on Suomessa yleinen käytäntö, joten kantelusta tulee Lokan kuvaamaa sössötystä. Toivottavasti kuitenkin jossain vaiheessa perutuslakia tullaan huomioimaan edes tässä kohdin.

 7. Perseenmyyjäpersut harjaa Juneksen -nämä perustuslain, tai lakien noudattaminen ylipäätään on vääränlaista kansallismielisyyttä.

  Omien jäsenien lisäksi persut ovat ottaneet tehtäväkseen (saaneet käskyn) kitkeä pois kaikki sellainen toiminta mikä saattaisi vaarantaa poliisivaltion ylösajoa ja heidän omia, valehtelemalla saavutettuja hillotolppia. Junes ja De wit joiden kansallismielisyys ulottuu islamista ja mummojen vaipoista öyhöttämistä laajemmalle ovat uhka yksipuoluejärjestelmälle. Se ei perseenmyyjäpersuille käy!

 8. Eihän nyt lakia eikä etenkään tavallisen suomalaisen turvaksi laadittua Perustuslakia tule noudattaa! Olisi peiliinkatsomisen paikka kaikilla näillä mädättäjillä ja asioiden päättämistä valvovilla. Mutta kaikki menee läpi, jos vain korvauksista sovitaan. Tarvitaanko tosiaan poliittisa murhia tässä maassa?

 9. Kaikkosen adoptio peruttiin Kaikkosen kusetusten takia, lasta ei siis voinut antaa tuolle rikolliselle (myöhemmin sai sijaislapsen).

  Maan puolustusvoimain asiat tuolle rikolliselle kuitenkin voidaan uskoa vailla huolen häivää. Onneksi tuo ei saa yksin päättää rahoituksesta, saattaisi mennä vahingossa puolueelle nekin miljardit ja tietty vähän itsellekin.

  Tuomionsa tuo on kärsinyt, ei siinä mitään. Mikä siinä sitten on, ettei musta voi ikinä tässä maassa tulla poliisia, mutta tuosta tehtiin ministeri? Onko ministeri niin vähäpätöinen virka, koska en saa edes kumivasaralla naputella poliisiaseman pihakiviä rikosrekisterini takia?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.