Reijo Tossavainen: Perussuomalaiset on nyt soinismista ja populismista vapaa puolue

Politiikkaan kuuluu myös ikäviä asioita. Yksi niistä on kilpailevien puolueiden leimaaminen. Erityisen helposti leimakirves heilahtaa perussuomalaisten kohdalla. Toimittajien yksipuolinen asenteellisuus on ehkä kaikkein ikävintä.

Perussuomalaisten osalta arjen todellisuus on kuitenkin aivan muuta kuin julkisuudessa näkyvä ja kuuluva mielikuva. Vaalikonevastaukset antavat erinomaisen kuvan eri puolueista. Perussuomalaisten osalta selviää, että perinteisellä oikeisto-vasemmisto akselilla PS on lähinnä keskustalainen. Liberaali-konservatiivi akselilla PS on lähinnä konservatiivinen. Kun nämä kaksi asiaa ynnätään, niin voidaan puhua keskustaoikeistolaisesta puolueesta.

Perussuomalaisten otsaan on lyöty populismin leima. Se oli aikaisemmin enemmän tai vähemmän paikallaan. Loikkareiden lähdön myötä puolueesta lähti myös populismi ja soinismi. Tänä päivänä perussuomalaiset on pragmaattinen eli hyvin käytännönläheinen, hyvin asiakeskeinen. Puolueen näkemykset perustuvat tutkittuun tietoon, tosiasioiden pohjalta tehtyyn harkintaan. Puolueen ohjelmat kattavat hyvin yhteiskunnan eri osa-alueet.

Perussuomalaisten mielestä suomalainen työ ja yrittäminen ovat kaiken perusta. Se on samalla työtä Suomen ja suomalaisten puolesta.

Perussuomalaisten mielestä päätösvallan säilyttäminen mahdollisimman lähellä tuottaa päätöksiä, jotka ottavat parhaiten huomioon suomalaisten tarpeet. Ylikansallista päätöksentekoa on harjoitettava vain silloin, kun se on tarpeen.

Edelläolevat asiat voidaan tiivistää yhteen lauseeseen: Perussuomalaiset on arvokonservatiivinen, keskustaoikeistolainen, käytännönläheinen ja kansallismielinen puolue.

……………..

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

10 thoughts on “Reijo Tossavainen: Perussuomalaiset on nyt soinismista ja populismista vapaa puolue

 • 8.7.2019 at 09:42
  Permalink

  Varmasti suurin osa kansastamme allekirjoittaa tämän: ” Perussuomalaisten mielestä suomalainen työ ja yrittäminen ovat kaiken perusta. Se on samalla työtä Suomen ja suomalaisten puolesta.”
  Mutta miksi he äänestävät globalistisia Suomen hävittäjä puolueita ja antavat agendamedian vaikuttaa päätöksiinsä ja asenteisiinsa, tuijottavat televison aivopesua imien sieltä kaiken paskan sieluunsa.

  Onneksi Deutsche Bank on suurissa vaikeuksissa. Eurovaluutta on pian arvotonta ja EU romahtaa ja Euroopan valtiot saavat itsenäisyytensä takaisin.

  Reply
  • 8.7.2019 at 11:19
   Permalink

   Odotetaan että joku ulkopuolinen taho palauttaa suomen itsenäisyyden?

   Sitä päivää ei tule koskaan. Sitäpaitsi tämä maa on jo lähes kokonaan siirretty vieraisiin käsiin -kansallisomaisuudesta on enää rippeet jäljellä ja eliitti taistelee siitä kuka pääse käärimään korruptiorahat viimeisestä puhalluksesta.

   Eri mieltä oleville suosittelen esimerkiksi tutustumista ulkomaalaisten kaivosyhtiöiden aluevaltauksiin. Siitä voi vedellä johtopäätelmät mikä on pelin henki ja onko apaattinen odottelu toimiva taktiikka jos edes jotain yritetään globalistien ryöstöltä pelastamaan.

   Reply
 • 8.7.2019 at 10:17
  Permalink

  Juuri näin ja tämä on hyvä. Mutta kuitenkin. Montako kertaa pitää toista se, että Suomeen tarvitaan myös toinen, SDP:n perinteistä politiikka kannattava kansallismielinen puolue, koska kaikki kansallismieliset eivät ole talouspoliittisesti oikealla eivätkä vihaa AY-liikettä, paitsi tietenkin AY-liikkeen korruptiota.

  PS on kuitenkin erittäin hyödyllinen liike oikealla, mikäli se saa elinkeinoelämän ja yrittäjien poliittista lobbausta tolkullisemmaksi. Nykyiset EK:t ja SY:t, Perheyrittäjien liitot ja kauppakamarit ovat globalismin pauloissa ja ajavat muutenkin selkeän uus- ja arvoliberalistista politiikkaa.

  Reply
 • 8.7.2019 at 10:54
  Permalink

  Ja soinismia moninkertaisesti tuhoisampi sionismi pääsi samaan aikaan lopullisesti valloilleen.

  Eli homma jatkuu samalla tutulla linjalla -kovaa meteliä merkityksettömistä asioista ja suuremmat linjanvedot niin ettei ”isot pojat” suutu ja katkaise sisään tulevaa rahavirtaa.

  Persurintamalla ei mitään uutta…

  Tämä on jo niin nähty.

  Reply
  • 8.7.2019 at 12:08
   Permalink

   Sensuroimaton kirjoitti ja osoitti tietämättömyytensä sionismista.

   On toiveita, että Suomeen syntyy terve puolue, mutta edellytyksenä ovat äänestäjien viisaat päätökset. Ei riitä, että äänestää persuja, on myös valittava pätevä ja osaava ehdokas eikä välttämättä persuista.

   Näin ei käynyt kaikilta osin viime kuntavaaleissa. Valittiin kykenemättömiä mutta suosittuja suunsoittajia tai hyvän ulkonäön omaavia, vaikka ehdokkaina oli päteviä korkeakoulututkinnon suorittaneita. Ellei tunne ehdokasta ja tiedä tämän kykyjä, tulee luottaa edes ehdokkaan korkeaan koulutukseen, jolla on aina merkitystä.

   Vahinko, ettei korkeasti koulutettuja päässyt enempää kansanedustajiksi. Jos on terveellä tavalla älykäs, on miltei samantekevää, mikä on edustajan puoluetausta.

   Reply
   • 8.7.2019 at 12:32
    Permalink

    No, mitäs se sinun mielestä on että ihannoidaan jutkuja kuola suusta valuen.. missäs se persujen Huhtassaari vierail rukousaamiaisella ja mitäs ko edustaja pitää kaulassaan?
    Aika hyvä näyttö mitä persut on.

    Reply
 • 8.7.2019 at 13:56
  Permalink

  Itse elävästi muistan 2015.

  2015:

  Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon (ps) mukaan perussuomalaiset hyväksyivät Kreikan kolmannen tukipaketin hampaita purren. Puolue äänesti yksimielisesti paketin puolesta

  https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015081320175137

  Perussuomalaiset nousi eduskuntavaalien toiseksi suurimmaksi puolueeksi saamalla 17,6 % (523 045) annetuista äänistä ja 38 kansanedustajaa uuteen eduskuntaan.

  Perussuomalaisten kansanedustajista paikkansa uusivat: Juho Eerola (8 306), Ritva ”Kike” Elomaa (9 549), Teuvo Hakkarainen (5 544), Reijo Hongisto (6 728), Olli Immonen (4 875), Ari Jalonen (5 741), Arja Juvonen (2 924), Kimmo Kivelä (5 134), Jari Lindström (9 971), Maria Lohela (5 574), Anne Louhelainen (6 729), Pirkko Mattila (6 577), Hanna Mäntylä (8 065), Lea Mäkipää (6 123), Martti Mölsä (5 041), Mika Niikko (4 243), Jussi Niinistö (11 692), Pentti Oinonen (6 281), Tom Packalén (5 016), Mika Raatikainen (3 363), Pirkko Ruohonen-Lerner (3 292), Timo Soini (29 441), Vesa-Matti Saarakkala (8 523), Maria Tolppanen (5 471), Kaj Turunen (6 926) ja Ville Vähämäki (3 799).

  Uusina kansanedustajina eduskuntaan nousevat: Simon Elo (2 884), Tiina Elovaara (4 093), Laura Huhtasaari (9 254), Toimi Kankaanniemi (6 508), Kari Kulmala (5 195), Rami Lehto (6 701), Jani Mäkelä (6 102), Jari Ronkainen (4 423), Veera Ruoho (2 561), Sami Savio (5 267), Ville Tavio (6 839) ja Sampo Terho (10 042)

  Reply
 • 8.7.2019 at 16:25
  Permalink

  Tahtoo vain populismi soinilaisessa muodossa tarkoittaa äänestäjien kosiskelua maahanmuutto- ja EU-vastaisuudella. Populismista luopuminen taas on luopumista maahanmuutto- ja EU-vastaisuudesta.

  Reply
 • 8.7.2019 at 18:17
  Permalink

  Minusta on hyvä että on ihmisiä jotka ajattelevat asioita asiakysymysten pohjalta, ei niinkään puoluekannan mukaan. Kaikki puolueet tahtovat korruptoitua ajan oloon, se on ihmismielen perussynti. Olen ne liikkuva äänestäjä ja äänestän sen mukaan miten koen sen sillä vaalipäivän hetkellä. Se mielestäni on demokratiaa joka jotenkin toimii. Mutta kaikki eivät ajattele näin. Toisille se puoluekanta on peritty äidinmaidosta. Hyvää kesää kaikille.

  Reply
 • 8.7.2019 at 20:41
  Permalink

  Niin… Perussuomalaiset voivat olla nyt ”vapaita” Reijo Tossavaisen mainitsemista asioista, mutta Suomi ei ole vapaa ja vielä vähemmän diktatuuri hirviö impeuriumi EU, josta viime päivinä olemme saaneet kuulla ja nähdä kuinka ”isot pojat ja -tytöt” hoitelevat asioita kylmän viileästi kuin palkkamurhaajat!

  EU on kaikkinaisen tyhmyyden tiivistymä, joka on noussut sellaiselle tasolle, jota tämä maailma ei ole nähnyt kuin korkeintaan Rooman valtakunnan viimeisinä turmelluksen ja rappion päivinä orgioineen, kuukauden kestäneiden Sirkus Maximuksen ”näytännöineen”, josta ei vaarallisia tilanteita eikä etenkään veren vaöluttamista puuttunut. Unohtamatta tietenkään kukkeinta irstailua homosteluineen päivineen unohtamatta poikia ja eläimiäkään aivan kuten tämänn päivän pride-marsseilla ”huikennellaan”.

  Jo nyt EU on pahempi kuin Neuvostoliitto huolimatta siitä ettei se ole vielä ”potkaissut kissaa” kuin entinen poika loihe lausuessaan: ”Tuumasta toimeen!!!”

  Se. että EU ei ole vielä murhauttanut, vankiloittanut eikä mielisairaaloittanut asioista ”väärästä päästä katsovia” ihmmeisiä on vain pieni ryppy mielivallan ”otsassa”, koskapa Suomi ja Eurooppa on menossa päin helvettiä kuka ensimmäisessä luokassa, kuka puupenkillä kovemmilla penkeillä junassa, johon lipun hinta on perkeleellisen kallis kun elämästä on kyse. Se, ketkä ovat arvoisista EU:n ”pyöreän huoneen ritareista” veturinkuljettajina sitten selvin tai sakein päin on aivan sama, koska tuo yhtä nerokas lauma kuin itse keisari Nero ovat kuin siamilaisia kaksosia poskisuudelmalla toisistaan kiinn innoissaan ”tulitikkuleikeistä” kuin pienet pojat sanoen innosta uhkuen: ”Tämä on oikein meidän työtämme!!!” Kuten taas se ”entinen poika”.

  Suomi tullaan ajamaan täydelliseen bankrottiin ja liittämään Euroopan liittovaltioon. Eikä siinä vielä ole läheskään kaikki. Sillä YK:n kansanmurhasopimus, joka ”ei merkitse yhtään mitään” eli ei sen enempää kuin se, että ”heppa karkaa” verotoimistossa. Tullaan Suomen kansan pään menoksi (ei edes kielikuva) rahtaamaan YK:n valopäiden laskelmien mukaan ainakin 62 miljoonaa enemmän tai vähemmän lahjakasta kädellistä, jotka saavat aikaan enemmän kuin Los Angelesin 1900-luvun alun maanjäristys eli täydellisen infrastruktuurin tuhoutumisen sekä nk. holokaustinkin WWII aikana lukeutumaan pelkäksi rusettiluisteluksi tai Ranskan Aurinkokuninkaan Versailesin hovin piirileikiksi, jossa ei ”pöllyä” kuin puuteri ja tuhmat vitsit, sillä aikaa kun Pariisin kurjallisto näkee nälkää ja kavelee melkeinpä vyötäisiään myöten tuoreessa kusessa ja paskassa.

  Eli kuinka paljon tämä maailma on muuttunut ylipäätänsä ottaen huomioon vielä keskiajan noitavainot Katoilisen kirkon mielivallan, jonka paikan on ottanut nyt Herran vuonna 2019 Feministit ja LGBT-liike muassaan tietenkin täysin minkäänlaista kotikasvatusta vaille jääneet ”antifantit” ym. ”hyvät ihmiset”, jotka huutavat kitapureet lepattaen ihmisoiikeuksista, rasismista ja natseista, joita ei edes ole olemassa missään muualla kuin heidän kuumeisissa päissään tavalla, joka normiaikoina olisi merkinnyt viemistä sinne, missä hulluja hoidettiin hoitajien kulloistenkin ketustusten mukaan.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.