Presidentti Niinistö vierailee Ukrainassa

5
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tekee myöhemmin tällä viikolla virallisen vierailun Ukrainaan. Matkalla Niinistö tapaa Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin ja tarkoituksena on keskustella maiden kahdenvälisistä suhteista, mutta myöskin ”päivän polttavammasta aiheesta”, eli itä-Ukrainan tilanteesta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin vierailu Suomessa elokuussa ja ainakin Euroopan mantereen kuuma peruna, Ukraina v.s Venäjä kiista oli tuolloinkin keskustelunaiheena. Huolimatta Suomen ajautumisesta yhä syvemmälle EU-liittovaltion suohon ja siitä, että unionissa yleensä suhtaudutaan Venäjän ja Ukrainan kriisin toiseen osapuoleen varsin negatiivisesti, totesi Niinistö Putin-tapaamisen tiimoilta, ettei Suomen ja Venäjän kahdenvälisissä suhteissa ole ongelmia. Tämänkin yksityiskohdan luulisi nousevan esiin presidenttien tapaamisessa.

Kaksipäiväisen vierailun toisena päivänä perjantaina 13. syyskuuta presidentti Niinistö on yhtenä pääpuhujana Yalta European Strategy -konferenssissa, jonka teemana tänä vuonna on onnellisuus. Lisäksi presidentti Niinistö tapaa Ukrainan pääministeri Oleksi Hontšarukin ja parlamentin puhemies Dmytro Razumkovin.

Lähde: Tasavallan presidentin kanslia

5 KOMMENTIT

  1. Taitaa olla aika yksipuoleinen mielipide että maittemme suhteet on hyvät.itse antaisin arvosanan välttävät.

  2. Ennen muinoin siitä, että tehdään toista kuin sanotaan käytettiin nimeä kaksinaamaisuus eikä hyvät suhteet.

  3. Jos Niinistö haluaisi tutustua Ukrainan tilanteeseen kunnolla, hänen pitäisi vierailla myös itäosan kapina-alueilla. Tuskin se on Niinistön mieleen juolahtanutkaan.

  4. Sauli-arabian suur-presidentti haaveilee suur-EU:sta, joka haastaa maailman muut supervallat lähinnä USA:n ja Kiinan. Afrikan valloittaja-Macronin parhaita kavereita ja loosshi-kaveli. Maan matosille tämä tiedoksi. Teitäkin tarvitaan projektin rahoittajiksi.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.