NASA lähettää miehen ja naisen kuuhun 2024 – Tilaa aseyhtiöltä aluksia 4,5 miljardilla dollarilla

9
Kuussa ei ole käyty sitten vuoden 1972 mutta asiaan on tulossa muutos. Hiljattain NASA ilmoitti, että se aikoo lähettää astronautteja kuuhun vuosikymmenien tauon jälkeen, mutta vuosi oli vielä hakusessa. Nyt sekä vuosi, että Artemis-ohjelman 12 tehtävään käytettävien aluksien toimittaja on tiedossa.

Maailman suurin aseiden valmistaja Lockheed Martin sai kunnian valmistaa muun muassa kuulennon sisällään pitävän Artemis-ohjelman alukset aina kahdeksanteen tehtävään saakka. Tilauksen arvo on neljä ja puoli miljardia yhdysvaltain dollaria, joten aivan pienestä kädenojennuksesta ei ole kyse.

Lockheed Martinin liikevaihto on karvan alle 55 mijardia dollaria, joten siihenkin nähden tilaus on melkoisen suuri. Joidenkin esitettyjen asiantuntijanäkemyksien mukaan Lockheed Martin-yhtiön F-35 hävittäjä olisi Suomen ”haluttavien ostosten” kärjessä ilmavoimien hävittäjähankintaa suunniteltaessa.

NASA on kertonut käynnissä olevan kuulento-ohjelman olevan ensiaskelia suunnitelmissa lähettää ihminen marsiin.

Lähde: NASA

9 KOMMENTIT

  1. Rahan tuhlausta ostaa hävittäjät USAsta. Venäjältä saisi parempia puoleen hintaan. Vaikka järkevin hankinta olisi ostaa ilmatorjuntaohjuksia Venäjältä. Sekään ei toimi, koska ohjukset ovat vain puolustusase, eikä Nato niitä hyväksy.

  2. Lockheed Martin tienaa hyvät hynät tyhjästä, sillä kuussa liikennöidään säännöllisesti Diego Garcian tukikohdasta Intian valtamereltä käsin. Myös Marsissa on ainakin USA:lla ja Kiinalla pysyviä tukikohtia. Jo II Maailmansodan aikana sekä liittoutuneilla että akselivalloilla oli salainen yhteinen avaruusprojekti, jolloin he kävivät mm. Saturnuksen kuilla. Saksalaiset perustivat pikkuplaneetta Cerekselle kaksi osittain maanalaista tukikohtaa. Katsokaa David Wilcockin ja Corey Gooden elokuva Above Majestic.

    • Äläs nyt. Täytyyhän Kuuhun saada KELAn toimipiste, jos avaruusaolioilta sattuisi fyrkat loppumaan. Ja Suomen konsulaatti potkimaan suomalaisia astronautteja ja puhkomaan niiden avaruuspuvut.

  3. Paskat kuussa ole käyty todellisuudessa kertaakaan, muutoinhan sinne mentäisiin jatkuvalla syötöllä väitetyn 72 vuoden jälkeenkin.

  4. Kun ottaa huomioon mikä säilykpurkki oli -69 vuonna oleva romuläjä eikä ollut sen parempi -72 vuonnakaan, joten on kyllä paljon ihmisiä jotka uskoo satuun että noilla olisi kuussa käyty.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.