Vihreiden kansanedustaja levittää ristiriitaista tietoa liikenteen päästöistä – ”Siksi autoilua on hyvä pyrkiä vähentämään”

7
Vihreiden kansanedustaja Iiris Suomela twiittasi hiljattain vihreille varsin tutunomaisen, autoilua demonisoivan ja sen aiheuttamia päästöjä ilmeisestikin roimasti liioittelevan twiitin. 

Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan tieliikenne kokonaisuudessaan aiheuttaa Suomen päästöistä noin 17% josta henkilöautojen osuus on 9%, kun taas ”Suomelan laskuopilla” autoilun osuus tieliikenteen päästöistä on ällistyttävät 80%.

”Autoilu aiheuttaa ~80% liikenteen päästöistä. Vähäpäästöisiä vaihtoehtoja on, mutta ne eivät millään ehdi yleistyä riittävän nopeasti suhteessa ilmastotoimien kiireellisyyteen.

Siksi autoilua on hyvä pyrkiä vähentämään – etenkin kaupungeissa, missä vaihtoehtoja on.” – Suomela toteaa.

Twiitissään Suomela ei paljasta mistä hän on lukunsa saanut, mutta Autoalan tiedotuskeskus sen sijaan ilmoittaa lukujensa lähteeksi Suomen ympäristökeskuksen ja Tilastokeskuksen.

Lähde: Twitter, Autoalan tiedotuskeskus

7 KOMMENTIT

 1. Hups, Irikseltä pääsi taas aivopieru.

  Iris ostaa meikkejä, hajusteita ja vaatteita jotka valmistetaan Suomen ulkopuolella. Eikä Iris pysty edes ymmärtämään että NELJÄ maailman suurinta rahtilaivaa tuottavat päästöjä enemmän kuin koko maailman autokanta.

  Ja sitä Iris ei halua edes hyväksyä että jos Suomesta lopetettaisiin raideliikenne, niin KAKSI ydinvoimalaa voitaisiin sammuttaa heti. Mutta kuten -80 luvullakin, vihreiden argumenttina oli:”Ei me tarvita ydinvoimaa kun sähköä tulee töpölistä”.

  Minä ymärrän että Iris on ”kansanedustaja”, eli hän edustaa keskimääräistä kansalaistamme. Mutta että ovatko häntä äänestäneet vihreät oikeasti noin tyhmiä? Nimittäin, hehän ovat valinneet Iriksen edustamaan heidän asioitaan heidän parhaakseen. Ei anna mairittelevaa kuvaa hänen äänestäjistään.

 2. Tähän voisi jopa todeta että 99% ilmastonmuutoksesta johtuu vihreiden poliitikkojen aivopieruista. Asiasta laaja konsensus tiedeyhteisössä.

 3. Sekaannus johtuu sanoista. Liikenne voi ola autoilua, lentoliikennettä, laivaliikennettä, rautatieliikennettä. Jos kommentoi, pitäisi kommentoida ajatellen.

 4. Korkeiden viherverojen syytä ihmisillä ei ole varaa hankkia vähäpäästöisiä vaihtoehtoja. Parikymmentä vuotta vanhoilla pommeilla ajellaan vuokrafirman orjina pätkätöihin, koska korkeiden viherverojen syytä työnantajilla ei ole varaa palkata yrityksiinsä vakkarihenkilökuntaa.
  Vihreys on yhteiskuntaa jäytävä syöpä jota entiset oikeistopuolueet kepu ja kokoomus tukevat.

 5. Ostaisinko edes nk. ”aikuisten värityskirjaa” kyseiselle bimbolle.

  Miksei tuosta tehty pääministeriä?

  Muistuukin tässä mieleeni runsaat 80-vuotta sitten lievää hilpeyttä herättäväksi noussut pääministeri Aimo Cajander (1879-1943), joka tuli tunnetuksi ennen talvisotaa v. 1939 miehenä, joka ei nyt aivan ollut ”kartalla”.

  Muistaakseni Sisäministeri Urho Kekkosen soittaessa pääministerille heti aamulla sodan sytyttyä antaen tästä ilmoituksen. Kekkonen vielä kertoi, että hallituksen on nyt kokoonnuttava heti kriisikokoukseen välittömästi.

  Tuota pääministeri Cajander ihmetteli suuresti, ”että oikeinko jo ennen virka-aikaa???”

  Suomalaissotilaiden ”sotilasvaatteet” tuli tunnetuksi suurimmalla osalla ”Malli Cajanderiksi” eli vyö ja kokardi. Muu oli sotilaiden omia talvivaatteita.

  Niin, sitä vain, että Aimo Cajander voi pudottaa nyttemmin ”häpeän taakkansa” tai ikävän historian tuomion, sillä nyt Herran Vuonna 2020 olemme me raukat suomalaiset kusessa enemmän kuin koskaan historiamme aikana.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.