Ilmastopolitiikan pyöreä pöytä raportoi kokouksistaan omille jäsenilleen? – Mukana pääministeri, valtiovarainministeri ja mm. entisiä Kokoomusvaikuttajia

18
Valtioneuvosto asetti tänään 27. helmikuuta ilmastopolitiikan pyöreän pöydän kestävän kehityksen toimikunnan yhteyteen. Ilmastopolitiikan pyöreä pöytä toimii kuluvan hallituskauden ajan. Toimintaan osallistuu laajasti vaikuttajia yhteiskunnan eri sektoreilta, kuten esimerkiksi keskustalainen ex-pääministeri Mari Kiviniemi sekä kokoomuslaiset Jyri Häkämies, Sture Fjäder ja Suvi Rihtniemi.

Ilmastopolitiikan pyöreän pöydän puheenjohtajana toimii pääministeri Sanna Marin ja varapuheenjohtajina ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen, valtiovarainministeri Katri Kulmuni sekä nuorten ilmastodelegaatti Sara Nyman Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry:stä ja toimitusjohtaja Jouni Keronen Climate Leadership Coalition ry:stä.

Ilmastopolitiikan pyöreän pöydän tarkoituksena on valtioneuvoston tiedotteen mukaan luoda yhteistä ymmärrystä siitä, miten Suomi voi siirtyä hiilineutraaliin yhteiskuntaan oikeudenmukaisesti ja nykyistä nopeammalla aikataululla.

Pääministeri Marinin hallituksen ohjelman tavoitteeksi on ilmoitettu, että Suomi on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä ja samalla myöskin ensimmäinen fossiilivapaa hyvinvointiyhteiskunta. Tämä edellyttää nopeutettuja päästövähennyksiä kaikilla sektoreilla sekä hiilinielujen vahvistamista. Hintalappua tälle tavoitteelle ei ole asetettu, mutta ajan mittaan, viimeistään vuosittaisten budjetointien muassa sekin selvinnee.

Ei tee päätöksiä ja raportoi tekemättä jättämisistään jäsenilleen?

”Ilmastopolitiikan pyöreä pöytä ei tee päätöksiä, vaan tukee työllään ilmastopolitiikan kansallista valmistelua ja toimeenpanoa. Tarkoituksena on lisätä ilmastopolitiikan hyväksyttävyyttä ja tarjota sidosryhmille mahdollisuus osallistua kiinteämmin ilmastotoimien kansalliseen valmisteluun”, tiedotteessa todetaan.

Pyöreän pöydän kokousten tuloksista raportoidaan säännöllisesti ”pyöreän pöydän” jäsenenäkin toimivan Krista Mikkosen johtaman ilmasto- ja energiapoliittiseen ministerityöryhmään ja pääministeri Marinin johtama, sekä myöskin sekä Mikkosen että valtiovarainministeri Kulmunin ”miehittämä” kestävän kehityksen toimikunta pidetään tietoisena pyöreän pöydän työstä. Ilmastopolitiikan pyöreällä pöydällä on vuosittain 4–6 kokousta ja sen johtajat raportoivat kokousten tuloksista pitkälti itselleen osana muita ministerityöryhmiä ja toimikuntia.

Väkeä riittää! ”Pyöreän pöydän” kokoonpano

Puheenjohtaja:                 

Pääministeri Sanna Marin

Varapuheenjohtajat:       

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni

Nuorten ilmastodelegaatti Sara Nyman, Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry

Toimitusjohtaja Jouni Keronen, Climate Leadership Coalition ry

Jäsenet:

Iin kunnanjohtaja Ari Alatossava, Hinku-kunnat

Puheenjohtaja Jarkko Eloranta, Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK ry

Puheenjohtaja Sture Fjäder, Akava ry

Puheenjohtaja Laura Hildén, Nuorten Agenda 2030 -ryhmä

Toimitusjohtaja Jyri Häkämies, Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Toimitusjohtaja Timo Jaatinen, Metsäteollisuus ry

Hallituksen II varapuheenjohtaja Tuomas Aslak Juuso, Saamelaiskäräjät

Toimitusjohtaja Mari Kiviniemi, Kaupan liitto ry

Vaikuttamistyön johtaja Rilli Lappalainen, Finnish Development NGOs Fingo ry (Suomalaiset kehitysjärjestöt)

Toimitusjohtaja Jukka Leskelä, Energiateollisuus ry

Toiminnanjohtaja Päivi Lundvall, Suomen luonnonsuojeluliitto ry

Puheenjohtaja Juha Marttila, Maa- ja metsätaloustuottajien Keskusliitto MTK ry

Kehittämispäällikkö Salka Orivuori, Marttaliitto ry

Puheenjohtaja Antti Palola, Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ry

Varatoimitusjohtaja Timo Reina, Suomen Kuntaliitto

Toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, Helsingin seudun liikenne HSL

Pääsihteeri Liisa Rohweder, WWF Suomi

Ekonomisti Sampo Seppänen, Suomen yrittäjät ry

Johtaja Helena Soimakallio, Teknologiateollisuus ry

Vaikuttamistyön ja neuvonnan tiiminvetäjä Tiina Vyyryläinen, Kuluttajaliitto-Konsumentförbundet ry

Asiantuntijatahot:

Tutkimusprofessori Hannele Korhonen, Suomen ilmastopaneeli

Professori Eeva Furman, Kestävyyspaneeli

Hiilineutraali kiertotalous -teeman vetäjä Mari Pantsar, Sitra

Lähde: Valtioneuvoston kanslia

18 KOMMENTIT

 1. Siinä palaa taas satoja miljoonia pyöreänpöydän rikkolisklikin kokouspalkkioihin ja henkilökohtaisiin bisneksiin. Samalla säästyi vaiva kerätä maanpetoksiin syyllisten lista kun hölmöt tekivät sen itse.

 2. Hinku ⁼ hiilineutraalit kunnat.

  Tätähän jo kokeiltiin Australiassa, että metsät saavat kasvaa umpeen ja näin varastoida enemmän hiiltä. Seurauksena ennätys-tulipalot, kun jopa palokujatkin kiellettiin sakkojen uhalla.

  Paloista tienasi eniten Kiinan kommarit, paljon luonnonsuojelualuetta paloi poroiksi, ja Kiinan kaivosyhtiöille avautui näin helppo tie alkaa tekemään rahaa Australian luonnonvaroilla. Myös alueita joille halutaan tiivistä taajama-asutusta, ja esteenä oli luonnonsuojelu. Kun luonto paloi karrelle, esteet poistuivat, ja Ka Ching ilakoi Kiinan kommarihallinnon kanssa.

 3. Suomi on fossiilivapaa vasta sitten kun
  Aira Samulin ja Paavo Väyrynen siirtyvät ajasta ikuisuuteen.

 4. Paljastakaa näiden kaapeissa olevat luurangot.

  Tarvitaan uusi julkaisu joka julkaisee KAIKEN.

  Ja siten ettei sitä saada suljettua tai vaiennettua. Tarvittaessa alusta siirretään serveriltä serverille.

  • Rikolliset päättäjät käyttävät ilmastonmuutosta tekosyynä valtavien ihmisliete massojen siirtämiseksi Eurooppaan.

 5. ”Pääministeri Marinin hallituksen ohjelman tavoitteeksi on ilmoitettu, että Suomi on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä ja samalla myöskin ensimmäinen fossiilivapaa hyvinvointiyhteiskunta. ”
  Voiko hyvinvointi olla totta muille kuin eliitille, jonkun pitää tehdä hyödyllistä työtä ja hankkia rahat. Kun nämä loppuvat eliittikin voi huonosti ja joutuu vastuuseen teoistaan. Ilmastohuijaus elää enää viranomaisten ja näitä tukevan median varassa.

 6. Onneksi Milla-magia ei kauaa hillu piäministerin pallilla,johon puotipuksulla ei mitää edellytyksi.Ei ole myöskään todellisuudentajusta vapaasta 4 muusta miniseristä ( jäkkeenjääneestä teinibrinssasta).

 7. Nooh miten tämän ” pyöreän pöydän” viisaudet tungetaan käytäntöön ja todellisuuteen? Juu hyödynnetään YLE, pikkuisen vuodetaan ” salaisuuksia” ja eiku tyhmät äänestäjät koohottaa perässä! Ja maksetaan, maksetaan ,ensin siitä kokoustamisesä ja sitte se ISO lasku kun saadaan aikaan jotain absurdeja visioita Suomen ” mallimaasta” ja aletaan runnoa lakeja jotka johtaa tämän maan konkurssiin! Kiinan muutaman viikon pakon edessä tekemät vähennykset saastuttamisessa vastaa Suomen 3v päästöjä! HALOO! Muuan Don Quihot’ oli yhtä vakavissaan asiansa ajamisessa!

 8. Taistelumme ei onnistu mikäli tarpeeksi monen kansallismielisen asenne ei muutu. Kiltti ja kiva ei vie meitä pitkälle. Miten matut valtasivat maan kävelemällä tänne? Pään lyöminen seinään jatkuu kun aika ja voimavarat kuluvat kanteluiden ja ilmoitusten tekemiseen mikä ei johda muuhun kuin turhautumisen. Ei polpoa voiteta tekemällä valituksia. Ei Suomi pelastu kilpailemalla siitä kuka tekee eniten striimauksia. Ei me voida taistella vihollisen ehdoilla ja säännöillä. Se tietää varmaa häviötä. Aika ei ole meidän puolella.

  • Iljan perustama ja hänen johtamansa MVlehti ei pelannut ja toiminut vihollisen pelisääntöjen vaan omien pelisääntöjen mukaan. Sen takia se menestyi. Ja muut saivat myös menestystä.

 9. EU:lle : tukekaa nyt perkele Kreikkaa kun se pysäyttää invaasion Turkista! Ne jotka yrittävät ylittää rajan laittomasti ammuttava siihen paikkaan!

 10. Kreikka toimii oikein ja Turkki näyttää taas sen todelliset karvansa, Euroopan ikivanha vihollinen. Edelleen on paljon niitä jotka haluaisivat Turkista EU:n jäsenen. Täytyy olla joko täysiverinen petturi tai mielenvikainen. Olisiko parempi että Suomi ei lähettäisi rajavartiolaitoksen laukun kantajia ja neitejä Kreikkaan. Siellä tarvitaan miehiä jotka jaksavat lyödä voimalla tai ampua vihollista.

 11. Korona virus on bioase.

  Sen tarkoituksena on tuhota länsimaiset taloudet tai ainakin heikentää niitä voimakkaasti.

  Miten on mahdollista että Saksan Merkel voi todeta että todennäköisesti 70% saksalaisista saa tartunnan?

  Se on madollista vain jos hänellä on tietoa että näin tulee käymään. Että saksalaisia halutaan eliminoida massoittain.

  Samaan aikaan Kiinassa epidemia on jo laantumassa!

  Eikä Intiasta jossa on noin 1,2 mrd ihmistä ole kuultu tartuntoja!! Intia jossa on yleisesti ottaen heikko yleishygienia.

 12. Tietääkö presidentti Niinistö ja pääministeri Marin jotain mitä me emme tiedä?

  Aivan hiljattain heidän ulostulonsa julkisuudessa vaikutti täysin mafiaan rinnastettavalta:

  Tehkää niin kuin me sanomme tai teidän voi käydä huonosti.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.