Sisäministeriö paljasti todellisen karvansa? ”Rajavalvonnan tilapäinen palauttaminen EU:n sisärajoille ei ole mahdollista”

25
Sisäministeriö linjasi hiljattain Suomen viranomaisten varautumisen keinoja korona-virus epidemian torjumiseksi. Ministeriö toki painotti suomalaisten olevan turvassa, mutta ilmoitti kuitenkin, ettei esimerkiksi rajavalvonnan tilapäinen palauttaminen ole mahdollista. Kuitenkin esimerkiksi Tanska ja Puola ovat sulkeneet rajansa ulkomaalaisilta epidemian laajenemisen ehkäisemiseksi. 

”Suomen ja muun EU:n sisärajat ylittävää liikennettä ei säännönmukaisesti valvota. Rajavalvonnan tilapäinen palauttaminen EU:n sisärajoille ei ole mahdollista kansanterveyden vaarantumisen perusteella”, sisäministeriö toteaa tiedotteessaan.

Tänään, 14.3 HS uutisoi Tanskan ja Puolan sulkevan rajansa ulkomaalaisilta. Myöskin Slovenia, Sveitsi ja Itävalta ovat sulkeneet osia rajoistaan turvatakseen kansalaisiansa. Kuten sanottua, Suomessa tämä ei ole jostakin syystä mahdollista.

Sisministeriö kertoi kansalaisten mieliä rauhoittaakseen kuitenkin Sisäasiainhallinnon ohjeistaneen henkilöstönsä suojatoimien varalle, jotta poliisin, rajavalvonnan, hätäkeskusten, pelastustoimen ja Maahanmuuttoviraston toiminta voisi jatkua mahdollisimman häiriöttä.

Lähde: Sisäministeriö, HS

Käy äänestämässä!

Nykysuomi kysyy: Minkä arvosanan antaisit Marinin hallitukselle?

 

25 KOMMENTIT

 1. ”Suomen ja muun EU:n sisärajat ylittävää liikennettä ei säännönmukaisesti valvota. Rajavalvonnan tilapäinen palauttaminen EU:n sisärajoille ei ole mahdollista kansanterveyden vaarantumisen perusteella”, sisäministeriö toteaa tiedotteessaan.

  Tänään, 14.3 HS uutisoi Tanskan ja Puolan sulkevan rajansa ulkomaalaisilta. Myöskin Slovenia, Sveitsi ja Itävalta ovat sulkeneet osia rajoistaan turvatakseen kansalaisiansa..”.

  Tämä vihreävallankumous on vaarallinen Suomelle ja meille Suomalaisille …

 2. Hallitus pitäs laittaa heti vaihtoon ennenku tekevät peruuttamatonta vahinkoa. Mutta silti kannattaa tuo sisäministeriön tiedote lukea kokonaan, varsinkin rajavalvontaa koskeva osa: ”Sisärajatarkastukset voidaan palauttaa yleiseen järjestykseen tai sisäiseen turvallisuuteen kohdistuvan vakavan uhkan perusteella, esimerkiksi mikäli terveydenhuoltojärjestelmää uhkaa romahtaminen.”

 3. Sisäministeriö pitää vaihtaa, ovat turvallisuusriski koko suomelle. Suomen virkamieskoneisto samaten, eivät tee muuta kun tuhoa.

 4. Eli Suomen kanta-asukkaiden henki ja elämä on jälleen kerran muiden EU-maiden (järki-maiden) varassa. Oma hallinto on hirttänyt itsensä maailman tyhmimpään periaatteeseen ”avoimista rajoista”. Joka on itsetarkoitus henkeen ja vereen.

  Vihreä sisäministeri Maria Ohisalo on kouluesimerkki ihmisestä, joka on psykopaatti.

  • Ainakin tietämätön yksinkertaisuus eikä osaa käyttää tietäviä avustajia. Kiina sai viruksen leviämisen pysähtymään ja sen tekevät italot ja espanjalaiset. Espanjassa on ulkonaliikkumiskielto. Muut maat ovat sulkemassa rajojaan turhalta liikenteeltä. Tuskin hän on psykopaatti, joka katsoo ilmastouhkan pienevän, kun mahdollisimman moni suomalainen menehtyy tautiin

 5. Hutikorpi M jäänyt ilmeiseti vaille slarvaa viimeaikoina,on niin yrmeä tuon habatus.Ennenaikainen tuleva ämmänmäräntö kommari.

 6. Loppuu kommentoinnit, kun oikeusministerin teesit omilla aivoilla ajattelevia kohtaan tulevat lakipykälinä voimaan. Virallinen, oikea taho räksyttää Unkaria. Oikeusvaltioko Suomi olevinaan.

    • Outoa että Vasemmisto vihaa Trumppia joka on harras Juutalainen ollut koko ikänsä, eipä jää epäselväksi että Vasurit ovat niitä joiksi muita haukkuvat, eli fasistinatseja.
     Onhan tuo juutalaisseurakunnille tehty kyselykin silmiä avaava, eniten hyökkäyksiä heitä kohtaan on tehnyt Islam, toisena Vasemmisto ja kolmantena Oikeisto!!

 7. Sellaista tilannetta ei tule, että myönnettäisiin terveydenhuollon romahtaneen.
  Näin ollen rajat pysyy avoinna.
  Turvapaikan hakeminen on rajoittamaton oikeus….

 8. Niinhän se on, etttä tämä limavittu hallitus ja sen koneisto odottaa kieli pitkä’nä natsien ohjeistusta. Kehtaavatkin väittää Suomenkin olevan itsenäinen jos kerran tuollaisiakaan päätöksiä osata tehdä. Korkea aika erota natsiunionista jo, emme moista turhaketta tarvitse missään, omalta kohdalta en ole natsiunioniin edes liittynyt, jonka liittymistä vastaan jo äänestin kansanäänestyksessä, ja niin teen yhä.

  Pestään siis koronaa vastaan vaan käsiä ja kattellaan mitä tuleman tuleee, j matu raiskaajia vastaan heilutellaan avaimia kuten yle ohjeisti.

 9. On kyllä sisäministeriöllä mielenkiintoinen tulkinta laista.

  15 § (19.9.2014/749)
  Rajavalvonnan väliaikainen palauttaminen sisärajoille
  Schengenin rajasäännöstön III osaston 2 luvussa tarkoitetusta rajavalvonnan väliaikaisesta palauttamisesta sisärajoille päättää valtioneuvosto. Jos yleiseen järjestykseen, sisäiseen turvallisuuteen TAI KANSANTERVEYTEEN KOHDISTUVA UHKA kuitenkin edellyttää asiassa välittömiä toimia, sisäministeriö päättää tarvittavista toimenpiteistä, kunnes valtioneuvosto ratkaisee asian.

  • Juuri siksi rajojen sulkeminen on mahdotonta. Pitäisi valita uusi hallitus ja se on mahdotonta.

   • Rajavartiosto on leppoisin duuni mitä voi tehdä, jos ottaa jalat pois pöydältä niin voi vaikka kannellla terroristien pommeja rajan yli suomeen…eipä ala työasu haisemaan hielle kuin vasta parin vuoden lonnimisen jälkeen.

 10. Hallituksen tärkein tehtävä on turvata suomalaisten elämä joten milloin hallituksen ministerit palauttavat varastamansa palkkarahat kun on näinkin selvää että työt on jäänyt tekemättä? Lisäksi kansalaiset rahoittavat tätä toimintaa veronmaksulla. Oletan saavan tämän hallituksen valtakaudela maksamani verot täysimääräisenä takaisin koska niitä ei ole käytetty siihen mihin niitä lain mukaan olisi pitänyt käyttää.

 11. En ymmärrä lainkaan tätä vihapostauksen tulvaa täällä. Aivan yksinkertaisella haulla löytyy selvällä suomen kielellä lakiviittaukset joiden perusteella valmiuslain tai myöskään rajavartiolainsäädännön mukaan ei ole mahdollista estää turvapaikan hakemista. Eli voinette yrittää vaikuttaa lainsäätäjiin jne., mutta täällä viestityksenne viittaa lähinnä laittomuuksiin kannustamiseen. En usko että te suurin osa haluaisitte Suomen hallituksen toimivan vastoin lakia. Se jos mikä olisi lopullisen tuhon tie. Tosin en itse hetkeäkään epäile, että sellaiseen voitaisiin Suomen kaltaisessa demokratiassa päätyä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.