Ravintolat viikkojen jahkailun jälkeen kiinni

19
Ravintolat ja muut ravitsemisliikkeet on suljettava koko maassa perjantaina 3.4. klo 24. Lauantaista 4.4.2020 lähtien ravintolat ovat kiinni asiakkailta 31.5. asti. Sulkeminen on osa hallituksen koronaviruksen vastaisia toimia ja hallituksen mukaan välttämätöntä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Sulkeminen ei koske take away -myyntiä. Ravitsemisliikkeiden tulee kuitenkin huolehtia yleisten suositusten mukaisesti siitä, että ulosmyynti järjestetään niin, että tartunnanvaaraa aiheuttavia kontakteja ei ruokaa noudettaessa pääsisi syntymään.

Sulkeminen ei koske henkilöstöravintoloita, jotka eivät ole auki yleisölle. Sairaaloiden, päiväkotien ja teollisuuslaitosten ruokalat voivat pysyä auki.

Isku on kova suomalaiselle työväelle, sillä ravintola-alalla työskentelee kymmeniä tuhansia ihmisiä. Koronavirus on iskenyt raskaasti palvelualoille ylipäätään. Palvelualat työllistävät Suomessa satojatuhansia ihmisiä joista suuri osa työskentelee nimenomaan ravintola-alalla.

Lähde: TEM, Lännen media

19 KOMMENTIT

 1. Riemuvoitto persuille ja muille NWO-koplan uskollisille kätyreille. Moni ravintola ei avaa enää ikinä tai jos avaa, niin kansainvälisomisteisen ketjun alla.

  • Unohditko lääkkeet aamulla ? Persut nut on suomessa ainota jotka kritisoivat nykymenoa ja esim. puoluelehti on muutamaan otteeseenkin julkaissut Sorosta kritisoivaa materiaalia.

   Valitettavasti sun kaltaisia harhaisia tyyppejä suomessa on paljon, jotka ova periaatteessa samalla linjalla kuin persut mutta kun omaavat jotain salaliittoharhoja niin vastustavatkin kaikkein kiivaimmin juuri persuja edesmeenneen alkoholisoituneen turkulaisen nyrkkeilijäyksityisetsivän tapaan jolle PS ja M. Jansson olivat niitä pahimpia vihollisia, vaikka todellinen vihollinen on aivan jotain muuta kuin persut…

 2. Väki itkee tyhmyyttään täällä
  Tästä näkee mitä ”kananmunia” useimmat kirjoittajat täällä on.
  Voitte te itsenne vaikka lopettaa jos halu on niin saakeliin polttava, mutta suomessa on muitakin ihmisiä kun te, itsetuhoiset kananmunat.
  Te antaisitte covid-19 virukselle unelmaetenemiset ja saastuttaisitte koko suomen tappaen vähintään miljoona ihmistä, eikä se jöäisi siihenkään, sillä te pitäsitte lentoasemat auki ja väki juoksisi pitkin maapalloa saastuttaen tautia miljooniin, satoihin miljooniin ihmisiin.
  Yhyy, yhyy, meneekö baariväeltä työpaikka, onko sitten parempi perkele ottaa virus ja kuolla siihen.

  Raha ja terveys, normaali ihminen kyllä valitsee helvetti terveyden eikä ota rahaa ja kuole sen tehtyään helvetilliseen virukseen.

  • Virus on suurelta osin hoax. Hieman kausiflunssaa ärhäkämpi, mutta siitä on tehty keino orjuuttaa koko maailma vain sanojen avulla jota ei koskaan aiemmin historiassa ole tapahtunut. Juutalainen messiaaninen aika on se jota ajetaan ja Nooan lait. Kun juutalainen messias tulee niin jokaisella juutalaisella on jopa 2800 orjaa, tai ainakin 800.

   14:35 eteenpäin:
   https://www.youtube.com/watch?v=M60FUPVtq9k

   https://www.youtube.com/watch?v=0Ji_Y7YEbKY&t=115s

   Koronauutisoinnissa on toistunut luku 33 monesti. Eli se on vapaamuurareiden korkein aste:

   • Pimpeli pompeli, ei voi päätä pakottaa kun ei aivoja ole.
    Tuollaisen pitää ite kokea covid-19 ennekun silmät aukeaa, toki, silloin voi olla hiukka myöhästä.

   • Tässäkin yksi mies joka sairastui covid-19 virukseen, näitä kaltaisesi vähättelijöiden pitäsi katsoa aamusta iltaan että tajuaisitte mikä tuo virus on.

 3. Joka asiassa viivytellään ja toimitaan huonosti. Nyt tartuntojen määrä Suomessa nousi liki 300 päivässä. Syynä on selvästi viikkon pari sitten tulleet lennot, joiden mukana tautia levisi vapaasti ympäri Suomea. Noin 20-30% ei tiedä mitään tartunnastaa, mutta levittää tautia. Jokainen etelästä tulija olisi pitänyt testata.

  Jos olet yli 50, käytä naamaria ja silmälaseja liikkuessasi sisätiloissa ja pese käsiäsi. Virus elää viikon kalusteissa ja tarttuu käsiin. Se ei ole vaarallista, mutta jos sormeilet silmiäsi, nenääsi tai suutasi, virus aiheuttaa tartunnan päästessään limakalvolle. Ulkona 2 metrin etäisyys on tarpeen.

  • Matka todeliisudessa on yli 10 metriä sillä tutkija sanoi että esimerkiksi yskäistessä tai aivastaessa pärskäys lentää jopa yli 10 metrin matkan, myötätuulella varsinkin ja yli 160km tuntinopeudella, joten 2 metriä on valtamedian tieämättömyyden osoitus, nyt ja jälleen.

 4. Tauti levisi pääkaupunkiseudulla pari viiikkoa ihan mukavasti näissä korona lingoissa. Täällä pyöri myös yksi muija joka asuu j-kylässä nykysisn ja joka sai leviltä kyseisen taudin.

 5. Vastuullista uutisoitio tosiaan covid-19 viruksesta, medioissa sanotaan että virus ei käytännössä leviä kun lämmintä on yli 18 astetta.
  Niimpä.
  Italiassa kun pandemia alkoi ei ole ollut alle 20 asteen päiviä yntä ainoaa, eli virus leviää erittäin hyvin lämpimässä ilmassa, se että sitä ei ole afrikassa jotuu ainostaan siitä että virusaltistusta ei maahan vielä ole tullut, mutta se on ajan kysymys sillä saudi-arabiassa virus jo jyllää, ja onkos tuokaan maa joku perkeleen alle 18 oleva.
  Näköjään valeuutiset on kuolemanpelkoisille suunnattuja, aivan kuten uskonnot.
  Minua vain vi.. kun ei totuutta voi kertoa.

 6. Ilman oppsitossa olevia persuja nykyhallitus olisi vain olleet nenäkiinni kännyköissään tekemättä mitään.
  Iso peukalonnosto jokaiselle persulle!

 7. Te ko viruksen vähättelitä olette kuten islamistit ruottissa, eikä tunnut hyvältä olla kuin somali.
  Ne ja te ette tajua mitään koronasta, ei muuta kun laumana terasseilla, kapakoissa, kaupoissa jopa ulkona läähättämässä toisten niskaan.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.