Jari Vuorinen: Huoletonta huoltovarmuutta

Jos kellä on huoli, hän tahtonee päästä huolesta? Huolesta päästäkseen täytyy käyttää aikaa omiin päämääriin ja jättää ulkoiset päämäärät vähemmälle. Itsestään selvyydet pitää heittää yli laidan ja asennoitua pahimpaan, aina.  Kuten  maailman globalismin usko jossa Suomi hilluu maailmalla kokoaan suurempana.

Kun laulaa globaaleja lauluja, alkaa kotona vastaavasti helposti itkettämään. ”Sing global, cry local”! Pieni virus nimeltä covid-19 otti sen irti mikä irti oli ja se oli myös vastuu, jota ei ollut ja se olikin kuin kasakka, jonka kasakan olisi voinut tyrmätä presidentin nyrkillä tai heristää tiehensä. Koska kaikki vastuulliset tahot niin hallituksessakin kuin HVK:ssakin ovat puhuneet järjestäin pehmeitä tietäen tai tietämättään, sillä ei ole väliä. Se mitä on tapahtunut, se merkitsee.

Mikä on totuus tässä koko korona touhussa? Mistä etsiä totuutta kun se ei tv-mediasta aukea? Sieltä aukeaa hämmennys, toivottomuus, virheet, harha, turhautuneisuus, epävarmuus, Suomi ja maailma samassa vellissä, toinen toistaan mukavammat selittelijät ja pelko.Totuus on jossain tässä ajassa ja ihmisessä, päättäjäin korvien välissä. Siellä on jotain mitä siellä ei pitäisi olla. Totuus ei syytä ketään, se on vain totuus. Jos päättäjät ovat huolettoman naiveja, ei kannata syyttää, ne pitää vaihtaa sellaisiin, jotka varmistaa, ettei huolet lyö yli laidan ja upota koko laivaa. Mistä on tullut illuusio, että kaikki on hallussa ja varmuutta, sillä eihän näin suuren luokan mokia tapahdu ilman illuusioita ja harhaluuloa.Tai jos se on vain niin, että kun huutaa tarpeeksi Afrikkaa, ei suomi enää kuulu edes omiin korviin. Afrikan ja hottentotit voisi jättää Totolle ja huutaa omaan metsään ja rukoilla, että se vastaa.

Yksi syy on euromylly, joka on kuin kaleidoskooppi, joka antaa aina eri kuvan vaikka tavara ja peilit vehkeen sisällä ei vaihdu. Kaleidoskoopi antaa aina symmetrisen ja lumoavan kuvan, ja skoopin vääntely on huoletonta ja kivaa. Se antaa myös itseään suuremman kuvan. Onko hallituksella siis skooppi, jonka sisällä on avustajat, jotka änkee skooppiin liikaa globalismin EU-tavaraa, joten kuva ei enää ole kaunis, symmetria katoaa skoopistakin? Tästä viruksesta -pirulaisesta- kannattaa ottaa opiksi, silloin se on siunaus myös vaikka yksikin menetetty henki on liikaa. Kun tahdonvoima katoaa joukkoon kuin näkymätön pieni virus, ei nähdä enää, että huoltovarmuus on kuitenkin laivan sisällä, jäävuoren odottaessa ulkona aavalla merellä horisontin takana. Eräs tahdonvoimainen kuitenkin näkee ja saanen lainata lopuksi tätä europarlamentaarikkoa:

”EU on poliittinen projekti-ja väitetään-että se on uppoamaton kuin Titanic.”

Jari Vuorinen Lohja, Ojamo.

15 thoughts on “Jari Vuorinen: Huoletonta huoltovarmuutta

  • 23.4.2020 at 11:00
    Permalink

    Itse edustan amerikkalaista libertaarista ajattelusuuntausta, jossa hallitukset ja päättäjät pidetään mahdollisimman kaukana ihmisistä. Presidentti Ronald Reaganin suuhun on istutettu seuraava sitaatti: ”The most terrifying words in the English language are: I’m from the government and I’m here to help.” Tämä on toki liiottelua ja jonkun verran keskushallintoa tarvitaan esimerkiksi huolehtimaan maanpuolustuksesta ja rajavalvonnasta ja tietystä perusinfrasta. Sosiaaliohjelmiakin tarvitaan, joten tietty määrä veroja on kerättävä.

    Isot ja usein kansainvälisesti verkottuneet yritykset ovat ajan mittaan saaneet valtioiden hallinnot ja päättäjät liekaansa ja ovat ujuttaneet itsensä julkisen vallan hovihankkijoiksi. Heidän tarkoituksenaan on laajentaa ja monopolisoida bisneksiään julkisen vallan ja sen lainsäädäntävallan kautta. Syntyy ilmiö nimeltä korporaatiofasismi. Turvallisuus-, terveys-, ja ympäristönäkökohdat oivat mainioita verukkeita tuon fasismin edistämisessä. Medical bisnes on nyt hanakasti tarttunut kiinni hallituksiin ja kansainvälisiin järjestöihin ja aikoo nyt viedä hankkeitaan lainsäätäjien tukemana voimakkaasti eteenpäin viruspelkoisten kansojen ollessa valmiita mihin hyvänsä toimenpiteisiin. Prosessin taustalla häärii myös teknologiabisnes eikä pelkästään bisnes, vaan halu verkottaa ja hallita mahdollisimman suuria väkijoukkoja.

    Kansalaisten usko jonkun keskitetyn tahon edustamaan viisauteen voi olla nyt petollista ja kansalaisvapauksien kannalta jopa kohtalokasta.

    Reply
  • 23.4.2020 at 14:52
    Permalink

    Prkl…tajuatteko miten VÄHÄLLÄ JÄRJELLÄ tätäkin maata johdetaan?
    Olisipa eduskuntaan, virkamiehistöön ja viranomaisiksi pääsyn vaatimuksena vaikka Mensan jäsenyys. Olisi aika erilaista touhu!

    Reply
  • 24.4.2020 at 14:27
    Permalink

    Vapusta eteenpäin, hyvissä ajoin ennen 1.6, on ravintoloiden, baarien ja kahviloiden saatava pitää auki väljempiä ulkoterasseja.

    Reply
  • 26.4.2020 at 00:28
    Permalink

    Ellei yhteiskuntaa palauteta normaalitilaan juhannukseen mennessä, me olemme silloin tosiasiassa globaalin suurpolitiikan panttivankeina hirttosolmukka kaulan ympärillä.

    Silloin ei jää muuta mahdollisuutta kuin kaikkia tarvittavia keinoja käyttäen murtautua ulos tilanteesta ja vapauttaa panttivangit.

    Reply
  • 26.4.2020 at 00:36
    Permalink

    LOPPU YLEN GLOBALISTISELLE PROPAGANDALLE. LOPPU YLEN TOIMINNALLE!

    Reply
  • 26.4.2020 at 01:12
    Permalink

    Pop-up ravintoloita saa vapaasti avata vaikka heti.

    Reply
  • 27.4.2020 at 10:14
    Permalink

    Ammattilaiset koronasta: heittäkää mallinnukset roskiin, meillä on tarvittava tieto. Ja sen tiedon perusteella sulkutilat ja rajoitukset on aika purkaa.

    https://youtu.be/zb6j7o1pLBw

    Reply
  • 27.4.2020 at 11:22
    Permalink

    Kannattaa katsoa ja kuunnella tuo ylläoleva tiedotustilaisuus loppuun asti. Se jatkuu vielä hetken sen jälkeen kun median edustajat ovat jo lähtemässä pois.

    Älkää luottako viranomaisiin. Älkää luottako hallitukseen.

    Reply
  • 27.4.2020 at 14:54
    Permalink

    Pitääkö paikkansa tieto että Bill Gatesista on luvattu vähintään 1 miljoonan dollarin palkkio elävänä tai kuolleena?

    Reply
  • 27.4.2020 at 20:55
    Permalink

    Kaksi asiaa mihin koko mediakentän pitäsi kiinniittää nyt erityistä huomiota.

    1. Mahdollinen rokote koronaa vastaan. On todennäköisesti terveydelle vaarallinen. Voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia. Ihminen saattaa sairastua vakavasti otettuaan rokotteen jota ei edes ole kunnolla tutkittu ja testattu. Lisäksi on olemassa vaara että rokotteen kautta ihmisiin laitetaan pieni mikrosiru.

    2. Käteisraha. Globaali, rikollinen eliitti haluaa poistaa käteisrahan. Ja nyt korona tautia käytetään lyömäaseena käteisrahaa vastaan. YLE jälleen ”kunnostautunut” levittämällä uutista vähentyneestä käteisrahan käytöstä. Ilman käteisrahaa ei ole mitään taloudellista yksityisyyttä. Käteisraha juuri antaa meille yksityisyydensuojan. Ei kuulu kenellekään muulle miten käytät rahojasi. Meidän on pidettävä kiinni käteisrahasta.

    Reply
  • 27.4.2020 at 21:03
    Permalink

    Käteinen raha on vapauden ja demokratian tunnusmerkki

    Tiedotus- ja toitotusvälineet ovat tänään raportoineet laajasti pankkiautomaattien vähentämisestä ja erään pankkiryhmän päätöksestä alkaa periä maksua käteisen rahan nostamisesta. Taloustoimituksissa asia nähdään valitettavasti vain käytännölliseltä kannalta, joka koskee korttien tai rahan asemaa maksuvälineenä, mutta samalla peitetään asiaan liittyvä vallankäytöllinen puoli.

    Tosiasiassa takana on monenkin arvion mukaan suurten kansainvälisten pankkien ja viranomaisvallan salainen suunnitelma käteisrahan poistamiseksi ja siirtymiseksi täysin digitaaliseen rahaan. Uhka kansalaisten omaisuudensuojalle on todellinen, sillä ajattelemattomimmat poliitikot (esimerkiksi vihreiden Hannu Oksala) ovat vaatineet käteisestä rahasta luopumista.

    Julkisessa sanassa käteisen käyttäjät on pyritty leimaamaan rikollisiksi tai vanhemman sukupolven edustajiksi, jotka eivät muka ymmärrä nykyajan maksutekniikasta mitään. Käteistä on pidetty tarpeellisena vain lasten karkkiostoksissa tai maahanmuuttajien takataskuissa, ja tätä kautta käteisen rahan asema on koetettu lavastaa marginaaliseksi.

    Näissä näkökohdissa ei olekaan asian ydin. Asian ydin on siinä, että käteinen raha on pankkijärjestelmästä riippumatonta rahaa, joka mahdollistaa vapaan taloudellisen toiminnan ilman rahalaitosten, viranomaisten ja kauppaliikkeiden kontrollia.

    Käteinen raha on kuin sananvapaus: vapauden ja kansanvallan saareke. Käteistä ei ole sidottu kortteihin eikä tiliotteisiin, kun taas nyörittämällä ihmiset pankkien plekseihin lisätään taloudellista tarkkailua ja alistetaan ihmiset kulutustottumusten, liikkumisen ja elämäntavan digitaaliselle läpivalaisulle.

    Finanssivalvonta ja pankit rikkovat perusoikeuksia

    Paha kyllä, käteistä rahaa on vaikea saada enää mistään. Jos taas yrittää tallettaa pienenkin summan omalle pankkitililleen, joutuu ankarien kuulustelujen kohteeksi sekä täyttämään Finanssialan Keskusliiton pankeille toimittaman lomakkeen ”Selvitys liiketoiminnan varojen alkuperästä”. Oletus on, että yksityishenkilöiden säästöt ja sukanvarsirahat ovat ilman muuta seurausta joistakin hämäristä ”liiketoimista” tai rikoksista.

    Ymmärrän kyllä, että käteisvaroja tarkkailemalla halutaan torjua harmaata taloutta sekä estää rahanpesua, huumekauppaa ja terrorismin rahoittamista. Tämä jalo pyrkimys ei kuitenkaan oikeuta toista moraalista rikosta, eli loukkaamaan ihmisten yksityisyydensuojaa, omaisuudensuojaa ja taloudellista itsemääräämisoikeutta. Hyödyt, jotka rikosten torjunnasta saataisiin, ovat vähäisiä verrattuina haittoihin.

    Mitä Finanssivalvonta tekee esimerkiksi tiedolla, onko käteisen tallettajalla tai nostajalla poliittista toimintaa? Laillisen poliittisen toiminnan harjoittajaakin epäillään siis rikoksesta, jos hän käyttää käteistä rahaa. Tämä menee aivan liian pitkälle, ja asia olisi eduskuntakyselyn tai oikeuskanslerille tehtävän selvityspyynnön arvoinen.

    Kansalaisten poliittista toimintaa ei saa sanktioida eikä vaikeuttaa yksityistalouksien tarkkailulla, sillä se heikentäisi ihmisten halua osallistua poliittisesti, ja poliittisen aktiivisuuden ahdisteleminen olisi totalitarismin merkki. Vapaus käyttää käteistä ilman kyselyjä on myös ihmisoikeus, ja tässä kirjoituksessani pyrinkin osoittamaan, miksi käteisen rahan puolustaminen sinänsä on tärkeää poliittista toimintaa.

    Kahdesta väärästä – verojenkierrosta tai yksityisyyden suojan loukkauksesta – ei tule yhtä oikeaa. Kansalaiset ovat ilmoitusvelvollisia myös verottajalle vain tuloistaan, eivät menoistaan. Ihmisistä ei pidä tehdä kirjanpitovelvollisia ostoksistaan ja kulutuspäätöksistään, niin kuin käy, jos käteisen alkuperää tivataan ja kaikki rahaliikenne sidotaan pankkitileihin ja tiliotteisiin.

    Finanssivalvonta on vierittänyt pankeille tehtäviä, jotka eivät niille kuulu. Pankkien tehtävänä ei ole toimia kansalaisten taloudellisen toiminnan yleisvalvontaviranomaisina vaan harjoittaa liiketoimintaa, palvella asiakkaitaan ja tuottaa omistajilleen kohtuullisesti liikevoittoa. Pankkien päämiehiä ovat asiakkaat ja omistajat, eivät viranomaiset. Pankeilla ei ole kyttäystoimintaan myöskään laillista mandaattia eikä privilegiota.

    Käteinen on turvallista yksityisyydensuojan kannalta

    Miksi sitten käteistä rahaa pitäisi käyttää? Siksi, että se on turvallista: viranomaisten, pankkien ja kauppojen tietokantojen ulottumattomissa olevaa varallisuutta, jonka käytöstä haltija on suvereeni päättämään ilman olkapäällä kököttävää elämäntapatarkkailijaa. Filosofisesti katsoen varallisuuden ja omistussuhteen tärkein tunnusmerkki on nimenomaan se, että omaisuuden haltija on itse ja yksin suvereeni päättämään omaisuutensa käytöstä, myös siitä, kenelle omistamista koskevat tiedot kuuluvat tai eivät kuulu.

    Käteisen käyttäminen on myös hyvä keino ”palovakuuttaa” rahansa. Jos ihminen pahaa aavistamattaan tai ennalta arvaamattaan joutuu mihin tahansa konfliktiin viranomaisten tai aviopuolisonsa kanssa, he ensi töikseen sulkevat pankkiasiakkaan tilit ja rampauttavat ihmisen taloudellisen toimintakyvyn. Kenen silloin ovat pankeissa olevat rahat?

    Entäpä, jos pankit menevät konkurssiin tai joutuvat samanlaiseen kriisiin kuin Kreikassa? Ovet pysyvät kiinni, ja pankkineidit levittävät kätensä todeten, että mitään ei ole antaa. Argentiinassa pankit suljettiin vuonna 2001, ja niiden avauduttua dollarit oli muutettu pesoiksi, jolloin talletusten arvosta hävisi kaksi kolmasosaa. Kyproksella taas talletuksista takavarikoitiin 50 prosenttia pankkien rahoittamiseksi.

    Myös sähkökatkot, verkkorikollisuus ja sodan ajan kyberhyökkäykset voivat tuhota elektronisen rahan ja raunioittaa maksujärjestelmän niin, että yhteiskunnan toiminta halvaantuu. Käteinen on kätevämpää jopa ulkomailla, vaikka muuta väitetään. Korttien kanssa on nimittäin aina ongelmia, ne eivät kelpaa kaikkialla, ja käytöstä voidaan periä lisämaksuja.

    Käteisen poistamisella tähdätään pankkitotalitarismiin ja sosialismiin

    https://jukkahankamaki.blogspot.com/2016/08/kateinen-raha-on-vapauden-ja.html

    Lainaus Jukka Hankamäen loistavasta kirjoituksesta ’Käteinen raha on vapauden ja demokratian tunnusmerkki’

    Reply
  • 27.4.2020 at 21:17
    Permalink

    Pakkorokotus koronaa vastaan = punainen viiva, automaattinen sotatila
    Käteisrahan kielto/lopetus = punainen viiva, automaattinen sotatila
    Internetin sulkeminen = punainen viiva, automaattinen sotatila

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.