Ylikomisario Taponen näkee 2015 siirtolaisvyöryn vaikutukset hieman toisin kuin todellisuus osoittaa

7
Sosiaalisessa mediassa aktiivisesti toimiva ylikomisario Jari Taponen twiittasi tänään vuoden 2015 siirtolaisvyöryn oikeutettuja pelkoja koskevan twiitin, jossa hän yritti kiistää paperittomien rikollisuuden ja turvapaikanhakijoina saapuneiden laittoman maassa oleskelun, etenkin Helsingissä. Todellisuus on eri mieltä Taposen kanssa. Alla muutama esimerkki.

Lähes puolet rikoksen takia käännytetyistä tai karkotettavaksi määrätyistä siirtolaisista saa jädää Suomeen ja merkittävä, jos ei suurin osa siirtolaisista hakeutuu pääkaupunkiseudulle. Tämän tosiasian kertoi mm. kvartti. Sama trendi karkotuspäätöksissä jatkui vuonna 2019.

Esimerkiksi vuonna 2016 julkaistu tutkimus ulkomaalaisten rikollisuudesta Suomessa osoitti, että ulkomaalaisten rikollisuudessa on ollut ja on kasvua joka saralla. Vuoden 2017 lukujen perusteella niiden seksuaali- ja raiskausrikosten osalta, joissa epäilty on ollut ulkomaan kansalainen, kasvua nähtiin yli 340% ja jopa 38% mainituista rikoksista epäillyistä oli ulkomaan kansalaisia. Suomessa oleskelevista ihmisistä, kansalaisista tai ulkomaalaisista noin 4,5% on ulkomaan kansalaisia.

Tässä vielä muutama murunen vuosien saatosta…

Helsinki tarjoaa asukkailleen kriisiapua lapsimurhan tiimoilta

Lähes joka toinen turvapaikanhakija kantaa superbakteeria

Kolme puukotti kahta Helsingin Sörkässä – Epäillyt ulkomaalaisia

Helsinki on turvallinen koska Jari Taponen sanoo niin?

Lähde: twitter, Nykysuomi

 

7 KOMMENTIT

  1. Eipä mediassa juuri näy yhtäkään ulkolaisen tekemää rikosta. Vuoden kuluttua niitä alkaa näkyä, kun oikeuden tuomiot ovat julkisia. Poliisi jopa pidättyy vakavissakin tapauksissa rikollisen tuntomerkkien antamisesta, kun ulkolaisten tekemiä rikoksia täytyy vähätellä. Eiköhän nukkehallitus ole jo laatimassa lakia, joka määrää oikeuden tuomiot salattaviksi, jos niitä voi tulkita vihapuheeksi.

  2. Taponen on hyödyllinen tollo tahoille joka hyötyy tästä ja tuolle luopiolle varmaan maksetaan näistä ”ulostuloista” Pistänyt poliisin uskottavuuden nollaan.Kukahan tosissaan hyötyy tästä, arvatkaa ja jäljet johtavat sylttytehtaalle.

  3. Poliisi ei ole toiminut enää Suomen lain välikappaleena viimeiseen 30 vuoteen. Poliisi on puhtaasti poliittinen toimija valtamedian tavoin.
    Kun vertaa poliisia, valtamedian toimittelijoita ja puliukon oksennusta- eroa ei huomaa.

  4. Yhdenkään paperittoman EI pitäisi päästä Suomeen!
    Jos niitä täältä löytyy, ei kun rajalle ja tervemenoa!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.