Työ- ja elinkeinoministeriöltä haettavaksi neljän miljoonan apurahat ”maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalveluihin”

4
Elinkeinoministeri Mika Lintilä
Jo aiemmin kerroimme EU:n AMIF-rahaston myöntämistä tuista siirtolaisten neuvontaan ja auttamiseen. Sen lisäksi työ- ja elinkeinoministeriö avaa tänään haettavaksi 4 miljoonaa euroa maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalveluihin. Avustuksen tavoitteena on tehostaa maahanmuuttajien kotoutumista ja työllistymistä kehittämällä ohjaus- ja neuvontapalveluita sekä niitä koskevaa monialaista yhteistyötä. 

Avustuksen avulla pyritään ministeriön mukaan kehittämään pääsääntöisesti maakuntien keskuskaupungeista koostuva valtakunnallisesti kattava ohjaus- ja neuvontapalvelujen verkosto. Verkoston tarkoituksena on vastata kunta- ja järjestöyhteistyön ja monikanavaisuuden kautta myös alueiden muiden kuntien tarpeisiin.

Avustuksella tuetaan hallitusohjelman tavoitteita, joiden mukaan ”maahanmuuttajien aktiivista kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan vahvistetaan, tehostetaan ja nopeutetaan sekä kotoutumispalveluiden laatua, velvoittavuutta ja vaikuttavuutta parannetaan”.

Avustuksella voidaan tukea maahanmuuttajille suunnatun ohjaus- ja neuvontapalvelun käynnistämistä tai jo käynnissä olevan ohjaus- ja neuvontapalvelun kehittämistä ja vakiinnuttamista. Avustus voidaan käyttää ajalla 1.9.2020-31.8.2021.

Avustusta voivat hakea maakuntien keskuskaupungit sekä ne kuntayhtymät, jotka hoitavat sopimusperusteisesti alueensa kuntien kotoutumisen edistämiseen liittyviä tehtäviä. Keskuskaupunkien tulee sopia avustuksen hakemisesta alueen kuntien ja muiden toimijoiden kanssa. Tiheään asutuilla alueilla tai muuten perustelluista syistä maakunnassa voidaan tukea myös useampia kaupunkikeskittymiä.

Lähde: TEM

Aiheeseen liittyvää:

EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastosta rahaa kymmenelle hankkeelle

 

4 KOMMENTIT

 1. Tähän maahan ei tarvita yhtäkään ”kulttuurin rikastuttajaa” kaikki avustukset ulkomaille lopetettava, ja rahat kohdistettava suomalaisille. Jos minä johtaisin tätä maata, ni ei näkyis ku kauniita valkoihoisia täällä(jokainen valkoihoinen on kaunis)

 2. Järkevintä olisi maksaa täällä maleksiville elintasopakolaisille menolippu lähtömaihinsa!
  Ja vaikka vähän discorahaa päälle!

 3. Erilaisia kotiutumisavustuksia ja tukia jaetaan valtion ja Veikkauksen kassasta pilvin pimein.
  Mitään kotiutumista EI tapahdu niiden keskuudessa joiden tavat, perinteet ja uskonnon ohjeet ovat:
  -primitiivisiä
  -lakiemme vastaisia
  -demokratian vastaisia
  -ihmisoikeuksia loukkaavia
  -tasa-arvoa loukkaavia
  -sivistymättömiä
  -terveen järjen vastaisia
  -tai ihan vaan muuten vastenmielisiä.
  He muodostavat RINNAKKAISYHTEISKUNNAN jossa pätee viidakon laki. (ks. Ruotsi )
  Eli TÄYSIN HUKKAAN HEITETTYÄ RAHAA!
  Suomen ja jokaisen maan täytyy saada ITSE valita keitä alueelleen päästää ja millä ehdoilla.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.