Nykysuomen lukijat leikkaisivat kuluja verojen korotusten sijasta – Kehitysapu ensimmäisenä tulilinjalla

1
Nykysuomi järjesti viikon kestäneen kyselyn ”Kuinka Sinä hoitaisit kymmenen miljardin koronasopeutukset” ja vaikka kyselyyn ei aivan aiempien kyselyiden kaltaista ryntäystä tullutkaan, oli jakauma niin selkeä, että siitä voi vetää vahvoja johtopätöksiä. Ainakin sen, etteivät Nykysuomen lukijat tahdo veronkorotuksia koronalaskun hoitamiseksi.

81% vastanneista leikkaisi mieluummin valtion ja kuntien kustannuksia kuin nostaisi veroja. Sekä sosiaaliseen mediaan, että itse artikkelin kommenttiosioon perustuen voidaan nähdä, että ensimmäisenä tulilinjalla olisi kehitysapu, josta moni odottaisikin miljardiluokan säästöjä. Myöskin monimuotoinen hyväveliverkostojen purkaminen ja kalliin siirtolaisjärjestelmän lopettaminen oli monen ”leikkauslistalla”.

Vain 2% oli sitä mieltä, että minimissään kymmenen miljardin euron luokkaan nouseva koronavirustilanteen tekemä taloudellinen railo tulisi paikata veronkorotuksilla ja loput näkivät, että näiden kahden vaihtoehdon yhdistelmä olisi oikea tie asian hoitamiseksi.

Näet kyselyn ja sen tulokset täältä.

Aiheeseen liittyvää:

Valtiovarainministeriön raportti: ”Suomen talous ajautuu syvään lamaan”

1 KOMMENTTI

  1. heh suo-maalaiset tekivät jo 2017 päätöksen uudesta maailman kalleimmasta ja surkeimmasta hävittäjästä. trump möläytti median edessä niinistölle että kiitos kaupoista. ne on jo ostettu. miksi muuten patria ostaisi norjasta f35n huoltoon keskittyneen yrityksen. miksi kenraali lindberg edustaa lockheadmartinia.. heh. sinisilmäsiä on niin helppo kusettaa.. venäjän uhka.. heh heh..

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.