Työryhmä asetettu valmistelemaan valtion tukea journalismille –

Liikenne- ja viestintäministeriö on asettanut työryhmän avustamaan journalismin tukemiseen tarkoitetun väliaikaisen valtionavustuksen jatkovalmistelussa. Työryhmä koostuu media-alan toimijoita edustavista tahoista ja alan asiantuntijoista. Työryhmän toimikausi on 1.7.2020-31.12.2020.

Työryhmä tukee liikenne- ja viestintäministeriötä muun muassa valtionavustuksen myöntämisen kriteerien ja tukikelpoisuuden määrittelyssä sekä mediatukilautakunnan tehtäviä, roolia ja kokoonpanoa arvioitaessa. Työryhmä voi mahdollisesti toimia myös tukilautakuntana avustuksia myönnettäessä. Lisäksi työryhmä pohtii pysyvämpää avustusmekanismia journalismin tukemiseksi.

Työryhmän jäsenet ovat:

Hanne Aho, puheenjohtaja, Journalistiliitto

Marko Ala-Fossi, mediatutkija, Tampereen yliopisto

Mikko Grönlund, tutkimuspäällikkö, Turun yliopisto

Jukka Holmberg, toimitusjohtaja, Medialiitto

Mikko Villi, professori, Jyväskylän yliopisto

Päivi Korpisaari, viestintäoikeuden professori, Helsingin yliopisto

Työryhmän puheenjohtajana toimii liikenne- ja viestintäministeriön yksikön johtaja Sini Wirén ja sihteereinä liikenne- ja viestintäministeriön viestintäneuvos Emil Asp ja johtava asiantuntija Päivi-Maria Virta.

Työryhmän asettamisen taustalla on hallituksen esitys valtionavustuksesta journalismille. Tarkoituksena olisi tukea journalismia koronakriisin aiheuttamissa olosuhteissa. Esityksellä haluttaisiin edistää monimuotoista ja kotimaista journalismia sekä sen tarjontaa ja kehittämistä. Liikenne- ja viestintäministeriö ei ohjaisi journalismin sisältöä tai tukien saajia.

Lähde: Liikenne- ja viestintäministeriö

7 thoughts on “Työryhmä asetettu valmistelemaan valtion tukea journalismille –

  • 28.6.2020 at 15:55
    Permalink

    Ja tukea tulisi vain tietyn agendan julkaisijoille. Muille syytteitä a la Mäenpää.

    Reply
  • 28.6.2020 at 17:12
    Permalink

    Mikähän mahtaa olla tuon ryhmän jäsenten poliittinen kanta/toiminta? Hirvittää jo pelkkä luulokin.

    Reply
    • 28.6.2020 at 19:15
      Permalink

      Noepasti katonnuna eipä yllätä.
      Sdp vihreät ja vasemmisto rulaa tuossa listassa joten helppo päätellä mihin suuntaa nuo terroristit rahat laittaa.

      Reply
  • 28.6.2020 at 20:07
    Permalink

    Hmmm… Kuinka tämä liittyy siihen, valtavirta-media löytää sen ”hopea reunuksen joka pilvestä, jomka hallitus pössäyttää?!?!??

    ”Nykysuomi!!!” Nyt säkki auki!!!

    Reply
  • 28.6.2020 at 20:21
    Permalink

    Koska valtion tuet tulevat veronmaksajilta, joudun siis minäkin rahoittamaan aivopesua, vaikken tilaa yhtään valtamedian julkaisua, enkä televisiotakaan ole aukaissut pitkiin aikoihin.

    Reply
  • 29.6.2020 at 17:41
    Permalink

    Miksi nuo muka tukea tarvitsisi? Nehän saa palkkaa monopolimedialta joita palvelevat. Pitäkööt kesälomansa nyt jos eivät saa kirjoitella monopoleja nuoleskelevia jorinoitaan. Vai onko tarkoitus että loruilevat valtion piikkiin ja jatkavat entisissä valemedia-viroissaan?

    Reply
  • 17.10.2023 at 15:40
    Permalink

    Ei tarvitse luulla mihin Suomi on menossa, koska 2005 Suomen hallitus tilasi tutkimuksen : ”Media ja demokratia Suomessa / kriittinen näkökulma”.

    Tutkimuksessa suoraan lukee: ”Ratkaisevassa roolissa tässä on YLE. Tärkeää on myös pienten, mutta merkittävien lehdistötukien käyttö.”

    YLE-veron suunnittelu mm. aloitettiin välittömästi tutkimuksen valmistumisen jälkeen. Täyden diktatuurin tavoittelu tässä on jo kyseessä. Mm. Uuden Mv lehden tilit ona suljettu, jotta se ei voi saada rahaa toimintaansa lukijoilta.

    Minunkin kirjoitusoikeudet kaikkiin tukea saaviin medioihin on jo suljettu vuosia sitten. Ja ihmisoikeudet vietiin 2011 ”perustuslakimuutoksella”: 118 § 3 momentti: Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

    Julkiset tiedot ovat liikaa Suomen ”medialle”; archive.today/kimmoleaks.fi .

    Esimerkiksi seuraavia asioita jo ennakkosensuroidaan: EOA päätös 876/2/05 ( linkittää ei saa); Poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa.

    He 99 – 104 /2022 vp.. Suomeen hätä-pankkijärjestelmä, koska kaikkien pankkien serverit ovat maan rajojen ulkopuolella. YEL-rahastojen varkaus … samassa lakipaketissa: YEL-lakia muutetaan niin, että nykyiset yrittäjät suoraan maksavat eläkkeellä olevien yrittäjien eläkkeet … hups, kun miljardien rahastot katosiavat.

    Suomen eläkejärjestelmän ”hallintokulut” 2 miljardia vuodessa; nousseet tähän noin 7 vuodessa 700 miljoonasta … mikä muu on kallistunut yhtä paljon ?

    Kun eduksunnan lakimuutokset rupeavat olemaan salaista aineistoa; olemme täydessä diktatuurin vaiheessa jo !

    Rikosilmoitus PL 118 § 3 mometin maan- / valtiopetoksesta jätetty 25.5. 2021 Kansalaistorilla ! Hallitusten syytesuoja omiin rikoksiin ei kestä päivänvaloa !

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.