Ulkoministeriö on myöntänyt yhteensä 25 miljoonaa euroa kehitysyhteistyöhön kehitysmaissa

Ulkoministeriö on myöntänyt yhteensä 25 miljoonaa euroa hanketukea vuosille 2021–2024 suomalaisten kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöhön kehitysmaissa. Hanketukea saa tällä hakukierroksella 36 järjestöä 62 hankkeeseen 28 eri maahan.

Hanketukea myönnetään suomalaisille pienille ja keskisuurille järjestöille hankkeisiin, jotka toteutetaan yhdessä paikallisten kumppanien kanssa. Hankkeiden perimmäisenä tavoitteena on köyhyyden poistaminen sekä eriarvoisuuden vähentäminen.

”Kansalaisyhteiskuntien vahvistaminen on keskeinen osa Suomen kehityspolitiikkaa”, sanoo kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

”Järjestöjen kumppanuudet paikallisten toimijoiden kanssa vahvistavat globaalia vastuunkantoa ja edesauttavat kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista.”

Ulkoministeriö vastaanotti maaliskuun lopussa päättyneellä hakukierroksella 115 hakemusta 65 järjestöltä. Hakijoilta edellytettiin aiempia hakukierroksia tiiviimpää aineistoa, mikä mahdollisti päätösprosessin tehostamisen. Järjestöt hakivat avustusta yhteensä noin 47 miljoonaa euroa. Vuoden 2020 hakukierroksella tukea myönnetään 25 miljoonaa euroa, joka on seitsemän miljoonaa euroa enemmän verrattuna vuoden 2018 hakukierrokseen. Hankkeita toteutetaan vuosina 2021-2024.

Myönnetystä hanketuesta 61 prosenttia kohdistuu Afrikkaan ja 65 prosenttia vähiten kehittyneisiin maihin. Euromääräisesti eniten myönteisiä päätöksiä kohdistuu Tansaniassa, Nepalissa, Etiopiassa ja Keniassa toteutettaviin hankkeisiin. Tukea myönnettiin yhteensä 28 eri maahan.

Suurin osa tuesta kohdistuu Suomen kehityspolitiikan ensimmäisen – naisten ja tyttöjen aseman ja oikeuksien vahvistaminen – sekä kolmannen – koulutus, toimivat yhteiskunnat ja demokratia – painopisteen edistämiseen. Tuettavien hankkeiden tavoitteissa korostuvat muun muassa seksuaali- ja lisääntymisterveys ja naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisy sekä lasten ja nuorten oikeuksien edistäminen ja koulutus. Hankkeilla tuetaan myös laajasti syrjimättömyyttä, etenkin vammaisten henkilöiden ja vähemmistöjen oikeuksien edistämistä tarjoamalla koulutusta ja parantamalla pääsyä peruspalveluihin.

Moni rahoitusta saavista hankkeista pyrkii ennaltaehkäisemään ja hillitsemään COVID-19 –pandemian vaikutuksia esimerkiksi edistämällä terveyspalveluiden saatavuutta tai parantamalla haavoittuvassa asemassa olevien toimeentulomahdollisuuksia.

Hanketukea myönnetään Suomen kehityspolitiikan tavoitteiden ja kansalaisyhteiskuntalinjauksen mukaisesti. Monipuoliset yhteydet Suomen ja kehitysmaiden kansalaisyhteiskuntien välillä tukevat kansalaisyhteiskuntien rakenteita, luovat vaikuttamismahdollisuuksia ja tukevat kansalaisten osallistumista sekä ihmisoikeuksien toteutumista.

Hanketuen hakukierroksella 2020 rahoitettavat hankkeet (pdf)

Lähde: Ulkoministeriö

5 thoughts on “Ulkoministeriö on myöntänyt yhteensä 25 miljoonaa euroa kehitysyhteistyöhön kehitysmaissa

  • 2.7.2020 at 13:00
    Permalink

    Tälläkin rahalla oltaisiin voitu palkata satoja työntekijöitä ”kunnan miehiksi” jolloin yhteiskunta olisi säästänyt miljoonia nykyisten osakeyhtiöiden riistohinnoissa.

    Reply
  • 2.7.2020 at 13:06
    Permalink

    mutta sotaveteraaneiden rahat loppui jo helmikuussa, hurstin jonolle o ja eläkeläisille o euroa, hienoa että muistavat kolmansiamaita, varmasti nämä mainitsemani 3 ensimmäistä ryhmää entisinä veronmaksajina niinkuin elääkkeestäkin maksetaan veroa, muistavat lämpimästi hienoa ulkoministeriötämme…kiitos suomen veteraaneille ja eläkeläisille, sekä te jotka oltte pudonneet yhteiskunnan oravanpyörästä erilaisista syistä…että jaksatte katsoa vielä tät hullunmeininkiä.. toivon että ulkoministeriöllä on nyt hyvä mieli ja omatunto….voi vi##u teidän päättäjien kanssa sanon vaan..ennen maa repeää kuin hölmöt ministerimme häpeää….

    Reply
  • 2.7.2020 at 19:41
    Permalink

    Lohduttautukaamme tämän rahan hukkaan heiton keskellä sillä, että kun Suomestakin tulee maahanmuuton seurauksena kehitysmaa, pysynevät kehitysapurahat kotimaan kohteissa. ”20 000 e tyttöjen ja poikien tasa-arvoprojektiin Itäkeskuksessa, 10 000 e katuteatteriin Kalliossa, 25 000 e koodaribussiin Espoon keskuksessa, 20 000 e hijabeja ja burkhia osuuskuntaperiaatteella valmistavalle työpajalle Kontulan ostarille – tavoitteena kehittää naisten yrittäjyyttä, 25 000 e ehkäisyn edistämiseen Varissuolla…”.

    Reply
  • 3.7.2020 at 04:40
    Permalink

    Tämä hallitus ei Suomalaisista välitä ja jopa jonkinmoista vihaa tiettyjä ihmisä kohtaan kuten ikääntyvät pitkäaikaistyöttömät miehet. KELA:lle on mennyt varmaan ohjeet kuinka heitä pitää lyödään menne tullen ja vielä maassa ollessakin. Nauravat varmaan kulisseissa ja lapioivat lisää rahaa ulkomaille.

    Reply
  • 4.7.2020 at 09:07
    Permalink

    Eipä muuta voi sanoa kuin ”hullua touhua”. Voisipa edes kieltäytyä veronmaksusta ja osoittaa senkin osan Suomen vanhuksille!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.